Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen rámenős anyóssal? Hogy lehetnék én is a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Anyósom sajnos azt hiszi, hogy neki több köze van a gyerekemhez, mint nekem! Amióta megszületett minden nap nálunk van és NEM ENGEDI, HOGY MEGFOGJAM A SAJÁT GYEREKEMET!!! Most másfél éves a kisfiunk. Engem az is idegesít, hogy állandóan átjön, nincs magánéletünk, mindenbe beleszól, természetesen a gyereknevelésbe is. A legjobban mégis az bánt, hogy amikor átjön kiveszi a kezemből a gyereket és nem is adja nekem vissza,hiába kérem! Még akkor sem amikor már álmos,nyűgös,sír, szólok neki, hogy most már elvinném aludni, de leteremt, hogy nem, ő még nem adja oda és nem lesz semmi baja ha nem alszik! Ráadásul engem mindig el akar távolítani, hogy még csak a közelében se lehessek a gyerekemnek, mert ő elvan vele. Nem tudom, de nekem ez már sok! Nem értem egy nagymama miért akar ennyire belefolyni a gyerek életébe, hogy minden nap vele kell legyen, ő viszi mindenhová...stb. Szomorú vagyok, mert szültem egy gyereket, annyira szeretem és annyira szeretném nevelni és szeretni de nem hagyja a "nagymama". Estére már elküldjük,de sokszor még fürdetésre is marad. Én szinte csak éjjel lehetek vele. Próbáltam már beszélni vele, de nem érti meg, volt, hogy nagyon összevesztem vele, megmondtam neki, hogy ez az ÉN GYEREKEM és nem az övé, neki is volt, nem vette el tőle senki, de 1-2 napig volt csak kicsit tartózkodóbb,(azért akkor is minden nap átjött) aztán elölről minden... A férjem nem tudja kezelni a helyzetet, már ő is veszett össze vele emiatt, de nem volt eredménye annak sem. Csak megsértődött és mártírkodott. A férjem annyit mond, hogy őt úgysem tudjuk megváltoztatni, ő meg nem akar veszekedni meg nézni, hogy képeket vág. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy értessem meg vele, hogy nekem is jogom van szeretgetni a gyerekemet?
2013. dec. 17. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:
Jajj persze, hogy ilyen! Már tegnap is elkezdte mondani az utcán a gyereknek, hogy "jajj de hiányzol a mamának, a mama úgy szeretne veled játszani, de anya csak hétvégén akar hozzám elhozni"...stb. Úgy, hogy ott állam mellette! Aztán mondtam is, hogy jól van, nekünk mennünk kell. Azt hiszem nem fog megváltozni soha. Próbálok rá figyelni, hogy ne hagyjam egyedül a gyerekkel. Ki tudja mivel tömné a fejét szegénykémnek, ő még nem tudja, hogy az emberek tudnak rosszindulatúak is lenni. Attól félek, hogy sosem fog megváltozni és örökös "harc" lesz közöttünk emiatt. :(
2013. dec. 19. 14:07
 52/71 anonim ***** válasza:
96%

Hát jó sokáig vártál. Én már az első alkalommal lerendeztem volna. Elég határozott tudok lenni, és akkor nem nagyon tesznek ellenem :)

Ha bármi olyat tesz ami neked és a férjednek nem tetszik, akkor először figyelmeztesd, hogy ha még egy ilyet mond a gyereknek, akkor mentek is haza. És ha mondja, akkor tartsátok is be. Még mielőtt átmentek hétvégén beszéld meg a pároddal, hogy mi az ami még belefér és mi az ami nem. De abban álljatok ki egymásért. Férjed is álljon ki melletted. Ha elkezdi mondani a gyereknek, hogy anya nem enged ezt vagy azt, pedig én engedném, akkor szólj neki, hogy ezt legyen szíves befejezni, vagy mentek haza. Ha folytatja, akkor egyből kivenni a gyereket a kezéből és indulni haza. Hamar rá fog jönni, hogy akkor tud többet a gyerekkel lenni, ha együtt működik veled és nem tesz alád.

Nektek ez most azért lesz nehezebb, mert eddig hagytátok magatokra nőni. Ha már az első ilyennél leállítottátok volna, akkor ezen már túl lennétek. Legyetek határozottak.

2013. dec. 19. 14:28
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó nagyon jókat mond, fogadd meg :)

A lényeg, amit írtak: határozottság ÉS következetesség! Amit egyszer megmondtatok neki (elmegyünk, ha genyóskodni tetszik anyuka :)), az legyen is úgy, de tényleg! Kivenni a kezéből, és elmenni. "Cserébe" viszont ti se szóljatok egy rossz szót sem a nagymamáról, ha ott van, ha nincs! Annyit mondtok, neki, hogy a mama fáradt volt, ezért kellett elmennetek.

2013. dec. 19. 14:36
 54/71 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsó mondatot a gyerekre értettem, neki mondjátok ezt.

Mire akkora lesz, hogy jobban felfogja a dolgokat maga körül, addigra a kedves mama is normálizálódni fog, és akkor már nem kell füllenteni.

2013. dec. 19. 14:38
 55/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat! Nagyon remélem, hogy egyszer majd eljutunk oda, hogy a mama elfogadja ezt nem akar áskálódni. Egyenlőre még semmi változás. Továbbra is háborog.
2013. dec. 19. 16:20
 56/71 A kérdező kommentje:
Semmi változás! Reménytelen! Csak a veszekedés, nem enged semmit! Én már annyira kiborultam, hogy úgy érzem, lehet a párommal való kapcsolatom is rá fog erre menni. Annyira fel tud idegesíteni, nem értem miért ennyire gonosz! Anyósom hihetetlenül fafejű, makacs, nem változik! :(
2013. dec. 22. 12:25
 57/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is képes megváltozni, akkor is tarts ki a heti 1-2 találkozásnál! Ne hagyd magad, lehet egy hónap múlva lesz jobb! Kitartást...
2013. dec. 22. 20:42
 58/71 anonim ***** válasza:
100%

ettől szét megy a házasság? nem vagy komplett

komolyan mondom egy olyan ember véleménye aki téged gyűlöl hol érdekel? Tojjál rá nagy ívben és kész, csak akkor viszed át az unokát amikor te látod jónak. az én anyukám amikor a nagymamám kimutatta hogy nem szeret engem,boldogan kijelentette,hogy akkor ő többet nem megy át hozzá és kifejezetten jót tett neki,hogy nem tartotta fenn vele a kapcsolatot. Ő is azt mondta miért érdekeljen egy olyan ember aki semmilyen tiszteletet nem mutat irántam,jobban érdekel annak az embernek a véleménye aki szeret engem.

Úgyhogy ne légy ilyen tutyimutyi és mondd meg neki hétvégeken láthatja az unokát megy ünnepek és ennyi,ő pedig ha így viselkedik elmehet a bús fenébe,ne érdekeljen mert egyszer majd úgyis elpatkol.

2013. dec. 22. 21:12
 59/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a hozzászólásoka, de: még jó, hogy megsérteném, de még hogy..... Mondjuk én nem is kerülnék ebbe a helyzetbe, hogy másfél éves a gyerekem, a terrorista anyósom minden nap a lakásomban ül, nekem meg úgy kell engedélyt kérnem, hogy megfogjam a saját gyerekem, és a hab a tortán, hogy akkor sem tehetem?!

Kérdező, nincsen neked valami nagy bajod? És ezt nem sértegető szándékkal írom, hidd el. A férjed sem tökéletes, az anyósod meg egyenesen klinikai eset, de szerintem veled is van valami gond: olvastad a saját szavaid??

Hogy értesd meg vele, hogy neked IS (?????) van jogod a SAJÁT gyerekedhez? Elárulom: jó hangosan, félreérthetetlen szavakkal, világosan. A monológ után elmagyarázni, hogy itt mostantól ez és ez lesz (nyugodtan vágjon pofákat, a férjed ha nem bírja nézni, menjen ki, ne a te renomédat és kapcsolatodat tegye tönkre a gyerekeddel), ha pedig néhány nap után újra kezdi, az első nem szeretem megmozdulásnál kitessékelem(én hiszek a következetességben): anyuka tessék hazamenni, mert nyilvánvaló, hogy nem vagyunk képesek egy légtérben kultúremberek módjára megmaradni, és már nehogy nekem kelljen a kicsi GYEREKEMMEL a saját otthonomból elmenni csak azért, mert némelyek nem képesek vendégségben viselkedni!

Ha a férjem házában, lakásában élek, akkor is kb ez lenne a szövegem, ha nem áll mellém, akkor fogom magam és kiveszem anyuka kezéből a gyerekEMet, oszt jóccakát.

2013. dec. 23. 15:50
 60/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én nagyon kerülöm a konfliktushelyzeteket, inkább elkerülöm jó messzire azt akivel problémám van, mint hogy veszekedjek. Csak hogy ebben a helyzetben ezt nem tehetem meg. Mert az anyósomat nem tudom elkerülni, mivel ő látni akarja az unokáját akit meg nem fogok vele egyedül hagyni. Ennyi. És mivel abban bíztam, hogy változni fog a helyzet és majd ha erősködök akkor nekem is lesz szavam az övével szemben, de még mindig semmibe veszi a kéréseimet. Ő csak azt látja, hogy az "ő unokája, az övé!" , csak hogy elfelejti hogy nekem meg a fiam!!! Ő úgy van vele, hogy ő már nevelt fel gyereket én meg még nem. Maradok a hétvégi láthatásnál, bár így meg a hétvégéink vannak elrontva. A legjobban annak örülnék ha nem érezném rajta, hogy féltékeny a gyerekemre, hogy versengeni akar velem a fiam szeretetéért. De ez nem változik sajnos.
2013. dec. 23. 19:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!