Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen rámenős anyóssal? Hogy lehetnék én is a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Anyósom sajnos azt hiszi, hogy neki több köze van a gyerekemhez, mint nekem! Amióta megszületett minden nap nálunk van és NEM ENGEDI, HOGY MEGFOGJAM A SAJÁT GYEREKEMET!!! Most másfél éves a kisfiunk. Engem az is idegesít, hogy állandóan átjön, nincs magánéletünk, mindenbe beleszól, természetesen a gyereknevelésbe is. A legjobban mégis az bánt, hogy amikor átjön kiveszi a kezemből a gyereket és nem is adja nekem vissza,hiába kérem! Még akkor sem amikor már álmos,nyűgös,sír, szólok neki, hogy most már elvinném aludni, de leteremt, hogy nem, ő még nem adja oda és nem lesz semmi baja ha nem alszik! Ráadásul engem mindig el akar távolítani, hogy még csak a közelében se lehessek a gyerekemnek, mert ő elvan vele. Nem tudom, de nekem ez már sok! Nem értem egy nagymama miért akar ennyire belefolyni a gyerek életébe, hogy minden nap vele kell legyen, ő viszi mindenhová...stb. Szomorú vagyok, mert szültem egy gyereket, annyira szeretem és annyira szeretném nevelni és szeretni de nem hagyja a "nagymama". Estére már elküldjük,de sokszor még fürdetésre is marad. Én szinte csak éjjel lehetek vele. Próbáltam már beszélni vele, de nem érti meg, volt, hogy nagyon összevesztem vele, megmondtam neki, hogy ez az ÉN GYEREKEM és nem az övé, neki is volt, nem vette el tőle senki, de 1-2 napig volt csak kicsit tartózkodóbb,(azért akkor is minden nap átjött) aztán elölről minden... A férjem nem tudja kezelni a helyzetet, már ő is veszett össze vele emiatt, de nem volt eredménye annak sem. Csak megsértődött és mártírkodott. A férjem annyit mond, hogy őt úgysem tudjuk megváltoztatni, ő meg nem akar veszekedni meg nézni, hogy képeket vág. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy értessem meg vele, hogy nekem is jogom van szeretgetni a gyerekemet?
2013. dec. 17. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
100%
de hagyd hogy ott álljon, majd elmegy, te meg rakjál fel zenét és játszatok a kicsivel. hazamegy és kész
2013. dec. 17. 14:23
 22/71 A kérdező kommentje:
A férjem is összeveszett vele már sokszor! Ő is megmondta neki! De nem használ! Azért is írtam ide, mert már egyikünk sem tudja hogyan szoktassuk le erről! Van egy másik unoka, de őt az anyja elhagyta, ezért azzal is ugyanígy viselkedik, de azt megértem! A másik unokánál átvette az anyaszerepet és az én gyerekemnek nem tud csak nagyanyja lenni.
2013. dec. 17. 14:23
 23/71 anonim ***** válasza:
100%

1 nem engeded be

2 dörömböl, ordít leszarod

3 este szépen felhívod, hogy idefigyeljen anyuka, még egy ilyen és 1 hétig nem látja

4 ha jön akkor 1hétig nem látja, ha megint akkor +1hét

5 ha dörömböl és ordit, kihivod rá a zsarukat

2013. dec. 17. 14:25
 24/71 anonim ***** válasza:
100%

20-an írjuk a megoldást.

Ne engedd be!!!! Ennyi. Ne várj csodát, neked kell tenned valamit, ha a férjed nem képes leállítani az anyját.

25/71 anonim ***** válasza:
100%

nehogy már a saját gyereked ne foghasd meg, és mi az hogy mindennap ott van???

én nem engedném be max heti 1X, a többi nap meg verhetné magát a kapuba, mond azt, hogy nem voltál otthon, sőt még le is filmezném ahogy toporzékol a kapuba aztán unalmas perceimbe a videón nevetnék :D

26/71 A kérdező kommentje:
Igazatok van! Nem kéne beengednem, de ez nekem annyira nehéz helyzet, mikor erőszakoskodik, én érzem magam kellemetlenül, mert mindig kitalál valamit, hogy most azért mert hozott játékot, vagy főzött valamit, vagy akármi. Mintha jó szándékkal jönne. Meg ha azt mondom, hogy ne jöjjön ilyen sűrűn, akkor nekem esik, hogy milyen jogon tiltanám el az unokájától?
2013. dec. 17. 14:26
 27/71 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik tényleg csak az a megoldás, ha nem engeded be. Valahogy le kell szoktatni.

Mondd meg neki, hogy x-y napokon ne jöjjön, mert nem érsz rá, nem leszel otthon, nem akarsz vele foglalkozni. Mondd meg azt is, ha mégis átjön, nem fogod beengedni! Így tudja, hogy mire számíthat, tudja, hogy te mit szeretnél.

Ha átmegy, akkor pedig vegyél erőt magadon, és ne engedd be.

Egyébként nincs valami lelki baja? Nem hiszem, hogy valaki így viselkedik normál állapotában. Ha van valami problémája, akkor meg segítséget kéne neki keresni.

2013. dec. 17. 14:27
 28/71 anonim ***** válasza:
100%

ezzel majd azt éred el, hogy az óvodában is zaklatja majd a gyereket, meg elviszi!

komolyan! állítsd le most!

mond meg, hogy elköltöztök másik városba, ha nem fejezi be!

a párod meg növesszen golyókat!

2013. dec. 17. 14:28
 29/71 anonim ***** válasza:
95%

komolyan nem értem mi ezen a probléma? amikor a beteg apámat nem akartam beengedni(skizo)kapun keresztül beszéltem vele és kész,nem érdekelt milyen hisztit vágott le,ezt te is megteheted ajtón keresztül.

És tényleg szánalmas,hogy mindenki ezt válaszolja neked te meg csak nyafogsz tovább hogy jaj mit tegyél,zárd rá az ajtót és hideg kimért hangon közöld vele vagy viselkedik és csak akkor jön ha hívod vagy küldöd a gyerekről a fotókat mert másképp nem fogja látni, ennyi.

2013. dec. 17. 14:28
 30/71 A kérdező kommentje:
Tudom! Igazatok van! Valamiért sajnálom, a saját anyukámnak biztosan megmondanám, mert vele vagyok olyan viszonyban, de a párom anyját, valahogy úgy érzem tisztelnem kéne. De tényleg túlmegy a tűréshatáromon amit csinál. Attól tartok tényleg lelki baja van. Annyit tudok róla, hogy a saját gyerekeivel nem foglalkozott, őket az anyósa nevelte fel, de ők együtt laktak és ő passzolta le őket saját akaratából. Szeretett volna később még gyereket,de akkor már nem lehetett. Szerintetek hülyeség lenne ha hívnék magunkhoz egy pszichológust és megkérném, hogy beszélgessen el anyósommal? Én már erre is gondoltam.
2013. dec. 17. 14:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!