Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8 éve vettünk házat. Adóstárs vagyok, szüleim a kezesek. A ház az apa nevére került. Két gyerekemmel eljöttem onnan. Több százezres tartozást követel rajtam és a hitel felét. Én nem tudok albérletet és hitel is törleszteni! Jogos ez?
Ha adóstárs vagy, akkor a hitelt KELL törlesztened.
Viszont ha nem laksz a házban (és feltéve, hogy hivatalosan elváltatok, volt vagyonmegosztás), kérhetsz töle lakáshasználati dijat annak fejében, hogy a te részedet használja. ILletve ha neki itélték a házat, akkor a fele értékét ki kell fizetnie.
Keresd meg a bírósái ingyenes panasznapot és ott kérj felvilágositást.
"Élettársak voltunk. Hivatalosan már egyedülálló vagyok. A házból szinte elmenekültem a két gyerekkel. Az ő nevén levő tulajdon teljesen...a részemet nem ismeri el."
Ha bizonyitani tudod, hogy együttéltetek, akkor a fizetésetek arányában a letörltesztett összeg egy része a tied - a házban viszont nem lesz tulajdonjogod.
"Kifizetni nem fog."
Ha a birósághoz fordulsz, akkor megitélik a neked ao részt, és köteles fizetni, nem kérdezik, hogy akarja-e.
"Akkor miért is kell adóstársként fizetnem más ingatlana után?"
Az adóstárs a bankkal szemben vállalt kötelezettség, ott felvettetek közösen hitelt, és vállaltátok, hogy szintén közösen - tehát mindketten, akár együtt, akár külön - kifizetitek azt. A banknak semmi köze ahhoz, hogy milyen okból irtad alá a szerzödést (elvégre nem feltétlen kell élettársaknak lenni, akik adóstársak, söt akár elöfordulhat, hogy semmi közük sincs egymáshoz ezen a szerzödések kivül), öket az érdekli, hogy ha felvettél kölcsönt, akkor fizesd ki vissza.
"Miért jut a részemre negatívum (adóstársi kötelezettség) ha pozitívuma nincs a dolognak ld. tulajdoni hányad részemre: 0, ill. a házból egy forintot sem kaptam?"
Ez CSAK a te hibád, ezeket a kérdéseket AKKOR kellett volna feltenni magadnak, MIELÖTT aláirod a szerzödést.
Fordulj bírósághoz. AZ nem számít, hogy az ő nevén van az ingatlan, ha élettársi kapcsolatban fizettétek együtt a hitelt, akkor az általad befizetett rész arányosan a tied, követelheted!
Ezt nem lesz nehéz bizonyítani, lévén 2 közös gyerek + közös hitel egyértelmű teszi az élettársi kapcsolatot.
A banki hitelt nem érinti az a tény, hogy ti szétmentetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!