Szükségem lenne kb.5 millió forintra. Havi 80-at tudnék törleszteni. Most 150 körül törlesztek havonta, de már nehéz, egyik hitel a másik után. Csak komoly válaszokat légyszíves. Valaki tud segíteni?
Szia.Igen,tudom hogy ez megoldás lenne,csak egy gond van vele,hogy 5-en vagyunk tulajdonosai a háznak,s egy ember(apám)nem akar beleegyezni a zálogosításba..:(
Pedig ez megfelelő megoldás lenne nekem...
140 körül van a nettóm,BAR listán nem vagyok..
Kedves Kérdező!
Remélem van még a családban kereset, mert 140 nettóból 150-et törleszteni elég nehéz.
Én nagyon szívesen segítenék átnézni, milyen megoldások léteznek, még akkor is, ha bonyolult a helyzet. Nem csak hitelügyintéző vagyok, adósságrendezési tanácsokat is szoktam adni.
Ha érdekel, bátran írj személyes üzenetet!
Sajnos sokan kerülnek nehéz helyzetbe, ha csökken a bevétel vagy megugrika törlesztő, de vannak jó módszerek, hogy elkerüld a bar listát vagy akár teljesen rendezd az adósságot!
Sikeres pénzügyeket kívánok!
Esélyed csak akkor van alacsonyabb kamatú, alacsonyabb törlesztőrészletű hitelre kiváltani a régi hiteleidet, ha ingatlanfedezetes hitelre tudod cserélni. Bármilyen más ajánlat nem jó megoldás, csak a problémát mélyíti el.
Azt viszont neked kell átgondolnod, értékelned, hogyan jutottál idáig, miért kerültél ebbe a helyzetbe? Szerintem csak akkor van értelme leülni a többiekkel megbeszélni az ingatlan elzálogosítását, ha minden következményével tisztában vagy Te is és a többiek is és fel tudod mérni a tetteid következményét.
Félreértettél, semmiféle kárörvendés nem volt bennem, kioktatás sem, amikor azt írtam, neked/nektek kell átgondolni, mit jelent a jelzáloghitel.
Mint hiteltanácsadó, azt látom, azt tapasztalom, nagyon sokan vesznek fel úgy hiteleket, hogy nem mérlegelik előre a következményeket, de olyat is sokat látok, akik a fogyasztói társadalom nyomására vesznek egy rakás nem létszükségleti tárgyat, utaznak, költekeznek sok milliós hitelekből.
Mivel Téged, a helyzetedet, a körülményeidet nem ismerem, így nem tudom megállapítani, mi az oka az eladósodásodnak, viszont tény, csak jelzáloghitellel lehet csökkenteni a mostani törlesztőrészleteidet. Ha apukád ebbe nem egyezik bele, akkor nincs semmilyen más jó megoldás, bárki bármit ígér.
Mondd meg apádnak, hogy akár tetszik neki, akár nem, miattad már így is, úgy is veszélyben van a lakása, ha nem bírod tovább fizetni a hiteleidet. Tökmindegy, hogy beleegyezik-e a zálogosításba.
Ugyanis ha a bank megszerzi a te tulajdonrészedet a házból, akkor majd azzal fog kezdeni, hogy pert indít közös tulajdon megosztása miatt.
Aztán vagy kifizeti neki apád meg a többiek a te részedet a házból, vagy pedig elárverezik az egész házat, a befolyt összeget meg felosztják a volt tulajdonosok közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!