Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni egy ilyen...

Mit lehet tenni egy ilyen rámenős anyóssal? Hogy lehetnék én is a gyerekemmel?

Figyelt kérdés
Anyósom sajnos azt hiszi, hogy neki több köze van a gyerekemhez, mint nekem! Amióta megszületett minden nap nálunk van és NEM ENGEDI, HOGY MEGFOGJAM A SAJÁT GYEREKEMET!!! Most másfél éves a kisfiunk. Engem az is idegesít, hogy állandóan átjön, nincs magánéletünk, mindenbe beleszól, természetesen a gyereknevelésbe is. A legjobban mégis az bánt, hogy amikor átjön kiveszi a kezemből a gyereket és nem is adja nekem vissza,hiába kérem! Még akkor sem amikor már álmos,nyűgös,sír, szólok neki, hogy most már elvinném aludni, de leteremt, hogy nem, ő még nem adja oda és nem lesz semmi baja ha nem alszik! Ráadásul engem mindig el akar távolítani, hogy még csak a közelében se lehessek a gyerekemnek, mert ő elvan vele. Nem tudom, de nekem ez már sok! Nem értem egy nagymama miért akar ennyire belefolyni a gyerek életébe, hogy minden nap vele kell legyen, ő viszi mindenhová...stb. Szomorú vagyok, mert szültem egy gyereket, annyira szeretem és annyira szeretném nevelni és szeretni de nem hagyja a "nagymama". Estére már elküldjük,de sokszor még fürdetésre is marad. Én szinte csak éjjel lehetek vele. Próbáltam már beszélni vele, de nem érti meg, volt, hogy nagyon összevesztem vele, megmondtam neki, hogy ez az ÉN GYEREKEM és nem az övé, neki is volt, nem vette el tőle senki, de 1-2 napig volt csak kicsit tartózkodóbb,(azért akkor is minden nap átjött) aztán elölről minden... A férjem nem tudja kezelni a helyzetet, már ő is veszett össze vele emiatt, de nem volt eredménye annak sem. Csak megsértődött és mártírkodott. A férjem annyit mond, hogy őt úgysem tudjuk megváltoztatni, ő meg nem akar veszekedni meg nézni, hogy képeket vág. Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy értessem meg vele, hogy nekem is jogom van szeretgetni a gyerekemet?
2013. dec. 17. 14:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem engedném be, ha továbbra is hisztizik és ezt csinálja megmondom neki, hogy legközelebb a rendőröket hívom (mellesleg ez már bőven kimeríti a zaklatás bűncselekményét). Ha nem hiszi el és ismételten jön, akkor kihívom rá a rendőröket, ennyi.
2013. dec. 17. 19:30
 42/71 anonim ***** válasza:
100%
Ha a helyedben lettem volna, úgy pofáncsaptam volna anyukát, hogy a gyerek közelébe se mert volna menni
2013. dec. 17. 23:00
 43/71 anonim ***** válasza:
80%

A férjednek sem veszekedni kellett volna az Édesanyjával. Hanem az első alkalommal, amikor a saját anyámtól olyat hallanék, hogy nem adja oda a gyerekemet az ő anyjának, tehát az én feleségemnek, akkor nagyon nyugodtan, de igen határozottan odamennék hozzá, elvenném tőle a gyereket, odaadnám az anyjának, neki pedig megmondanám, hogy ha még egyszer ilyet merészel csinálni, akkor biztos, hogy hetekben mérhető ideig nem teheti be majd a lábát a lakásunkba.

Szerencsére nekem nem kell felemelnem a hangom, hogy nagyon megilletődjön a velem szembenálló. Sőt, akik láttak már kikelve magamból veszekedni is, és ilyen "nyugodt" hangon megmondani valakinek a véleményemet is, azok azt mondják utóbbi sokkal ijesztőbb, nagyon durván tudok olyankor nézni :)

2013. dec. 18. 08:46
 44/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek! Tegnap nem engedtem be! Persze teljesen kitört magából! Már az egész rokonságot próbálja rám uszítani meg a szomszédjait, ismerőseit, ilyen rövid idő alatt, akivel találkoztam attól hallom, hogy hogy szid most engem, fel van háborodva teljesen! A férjem is egyetért velem, ezért őt is támadja, hogy egy "ilyen nő" elvette az eszét! Hisztirohamai voltak, nem akarja elfogadni, hogy nem akkor látja az unokáját amikor akarja. Próbáltam beszélni vele telefonon, megmondtam neki, hogy menjen el pszichológushoz, de felkapta a vizet és azt mondta, hogy nekem kéne elmennem orvoshoz, mert én nem vagyok normális, hogy irigylem a nagyanyjától a gyereket! Nagyon nehéz volt elmondanom neki amit akartam, mert annyira mondja a magáét, hogy még ha a szavába vágok akkor sem fogja be (már bocsánat a kifejezésért, de most már elfogyott a türelmem). Szóval egyenlőre egyik fülén be a másikon ki. Mondtam neki ha békén hagy majd hétvégén átviszem én a gyereket, de ne ő jöjjön! (így akkor megyek haza amikor akarok) Kíváncsi leszek mi lesz hétvégén... De előre látom, hogy csak pocskondiázás... Majd megírom a fejleményeket! Köszönöm, hogy ennyien próbáltok segíteni!
2013. dec. 18. 10:58
 45/71 anonim ***** válasza:
100%
és tarts ki! ne engedj semmiféle zsarolásnak, hisztirohamnak, káromkodásnak, pocskondiázásnak, vagy épp annak, hogy ellened uszit mindenkit...egy idő után vége az egésznek...csak ne hagyd magad és folytasd azt amit most elkezdtél!!!
2013. dec. 18. 11:04
 46/71 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,gratulálok,hogy megmerted végre tenni!! :)) Csak így tovább,ne add fel,a pocskondiázással próbál megtörni (megjegyzem ez egy eléggé szánalmas,gyerekes húzás hogy próbál befeketíteni másoknál). Most hisztizik,mint egy kisgyerek,mert nem az van amit ő akar,aztán megszokja!
2013. dec. 18. 18:32
 47/71 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek! Ma is voltak próbálkozásai, épp nem voltam itthon mikor átjött, aztán felhívott, hogy hol vagyok, mert csak akar egy kis sütit adni ma csinálta... (régi próbálkozások...) Mondtam, hogy hol vagyok, az utcán összefutottunk, persze azonnal láthatatlanná váltam,ki sem vette a fejét a babakocsiból. Össze-vissza puszilgatta a fiam, aztán mondtam, hogy mennünk kell és elmentem. Nem kell mondanom milyen fejet vágott szerintem. Azóta a fiát hívogatja telefonon és engem pocskondiázik neki. Már szegénykém kezd teljesen kikészülni. Amúgy én is, mert úgy kiabál, hogy az egészet hallom. Szóval most a szemében gonosz vagyok, eltiltom az unokájától, pedig ő biztos jobban nevelné... Majd arra leszek kíváncsi, hogy hétvégén mit fog csinálni ha átmegyek vele. De sejtem, hogy megint csak én nem foghatom majd meg. Annyira abszurd lesz a szituáció ha ő kivenné a kezemből, én meg nem adom és majd rángatjuk szegényt? Amúgy sajnos már ilyenre is volt példa. :(
2013. dec. 18. 22:20
 48/71 anonim ***** válasza:
100%
Ne add fel,csak így tovább,jól csinálod!Beszéld meg a férjeddel,ha elkezdi anyós rángatni gyerkőcöt akkor állítsa le (mégis mit képzel magáról,hogy csakúgy kikapja a kezedből???).Ne adjátok fel,most elég nehéz,hiszen sokáig megszokott volt,hogy az van amit ő akar (komolyan,mint egy rossz,hisztis gyerek...).Gondolj bele,inkább most szoktassátok le,ne legyen nagyobb baj később...Egyik távolabbi rokonom hasonló eset volt.Nagymama lett,aztán állandóan pesztrálta szegény unokát,menye nem mert semmit se tenni.Kedves nagymamának sikerült elérnie,hogy a kislány az anyuka karjaiban sírt (a nagyinál meg persze megnyugodott...)és mindig hozzá ment ha baja volt.
2013. dec. 18. 22:59
 49/71 A kérdező kommentje:
Atya ég! Hát ezt nagyon nem szeretném ha velünk is ez lenne! Nekem az anyukámmal nagyon szoros a kapcsolatom, a mai napig minden problémámmal őt hívom először! És azt szeretném ha a lányom és köztem is ugyanilyen lenne a viszony. De így?... Mindig csak a nagymama fogja és játszik vele... Komolyan úgy érzem, féltékeny vagyok a saját gyerekemre! De hát ez hogy lehet? Nem hittem volna, hogy valaha is lesz olyan aki közénk akar állni :( Egyébként továbbra is megy a pocskondiázás és állandóan a hétvégéről beszél, hogy mikor viszem már a gyereket, meg hogy mennyire hiányzik neki. Kicsit megértem, hogy hiányzik neki, én sem bírnám ki nélküle, de akkor is az én gyerekem! Azt hiszem keresztet vethetek az anyos-meny viszonyunkra is, mert teljesen megutált most, hogy visszavettem a "láthatásából".
2013. dec. 19. 13:28
 50/71 anonim ***** válasza:
100%
Az (is) a baj, hogy szerintem ő olyan típusú ember, aki majd befeketít a gyerek előtt. Nem maradhatsz velem, anya nem engedi, én adnék/csinálnám/stb, anya tiltja-figyeljetek majd erre is.
2013. dec. 19. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!