Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Párom apja öt éve meghalt,...

Párom apja öt éve meghalt, sógornőim közölték, hogy nekem is be kell szállnom anyagilag a sirkő készítésbe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A sirkő kétmilió forintba fog kerülni öten vannak testvérek ami azt jelenti, hogy nekünk négyszázezer forintot kell fizetnünk. Sógornőim szerint ha nem fizetem ki az összeget akkor semmi keresnivalóm nincs a párom mellett.

Sajnos nincs ennyi pénzünk. Vegyünk fel hitelt?

2013. szept. 28. 13:31
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
28%
Ja, hogy a párodnál laktok, a sóginő nyakán? Fizetsz az ottani költségekbe? Ha igen, akkor szard le az egészet. ha pedig ingyen élsz ott, hááát... Na ezért nem élnék SOHA a pasim pereputtyával.
2013. szept. 28. 16:29
 42/53 anonim ***** válasza:
94%
Én csak azt nem értem, hogy ha NINCS pénz, akkor minek akarnak egy ennyire drága dolgot venni. Én is szeretnék sok minden venni, de ha nincs rá pénz, akkor ugye nem fogok. Beszéljétek már ezt meg józanul és NE vegyél fel hitelt.
2013. szept. 28. 16:31
 43/53 A kérdező kommentje:
Nem a sógornőimmel élek mivel nekik is van családjuk. Az anyósommal élünk együtt.
2013. szept. 28. 16:44
 44/53 anonim ***** válasza:
67%
Ha a párod is ezt akarja, akkor neked ebbe olyan túl sok beleszólásod nincs, nem is értem miért téged szekálnak ezzel. Beszéljétek meg, hogy most adtok annyit, amennyit tudtok, aztán majd törlesztitek apránként, máshogy nem tudtok fizetni, ez van... Mondom ezt úgy, hogy én is láttam már KÉT személye 1,6 milliós sírkövet és azt kell mondjam a szívem majd összeszorult, amikor elmondták mennyibe került. Szép szép, de azért ez irreálisan brutális ár szerintem. Nem mondom, meg lehet adni a módját, de ennyire elszállni...
2013. szept. 28. 17:51
 45/53 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad a párod apja 5 éve meghalt. Tehát eddig nagyon jól megvolt mindenki sírkő nélkül. Ha jön sejtem az eddigi válaszok alapján, valamelyik rokon most csináltatott egy drága sírkövet, és mindenképpen kell anyósodnak is egy (még drágább). Mert ugye versenyzik.

1. Szerintem az anyósod hülye. Ez nem verseny, költené ezt a pénzt az élő gyerekeire, vagy unokáira. Már ha lenne neki, így meg aztán ne álmodozzon. Vannak szép, szerény sírkövek is, olcsóbban.

2. A párod sem normális, ha a vállalkozásában 400 ezer ft kiesés komoly likviditási problémát okoz, akkor miért ilyen hülyeségre költené a pénzt? Utána miből éltek?

3. En nem adnék bele ennyi pénzt, több okból. Egyrészt mert hülyeségnek tartom, másrészt mert nincs, harmadrészt meg nem tudom mennyire komoly ez a kapcsolat a pároddal.

(milyen régóta vagytok együtt, mennyire terveztek közös jövőt..stb.)

Egy barátnőmnek volt egy pasija, aki vett egy autót. Sokat kellett költeni rá, ezért a barátnőm plusz munkát vállalt, hogy rendben legyen az "autójuk". Miután szakítottak, a pasi vitte az "autójukat", a barátnőm meg ottmaradt pénz és kocsi nélkül. Szóval jól gondold át. Főleg a hitelt.

A pasidnak meg magyarázd el hány cég dől be manapság tőke hiányában. Sok sikert.

2013. szept. 28. 18:32
 46/53 anonim ***** válasza:
36%

Ezért fogom megírni a végrendeletemben, hogy az utódaim a lehető legolcsóbb módszert válasszák. Ha csak bedobnak egy tömegsírba, akkor ott fog heverni a testem. Kit érdekel? Én azt szeretném, ha nem lenne gondjuk semmire, soha nem várnám el, hogy ilyen marhaságra szórják a pénzt. Egy rothadó húskupacnak nem mindegy?

Másfelől én személy szerint marha gusztustalannak találom ezek a márvány sírköveket. Sokkal ízlésesebbek az egyszerű, fa fejfák. Ha nekik ennyire fontos a rongyrázás, akkor állják ők az egészet.

2013. szept. 29. 09:59
 47/53 anonim ***** válasza:
87%
Ismerős a felvágás! Az én anyósom legalább megoldotta saját költségre!
2013. szept. 29. 16:37
 48/53 anonim ***** válasza:
68%
A sírkőből van szimpla és dupla. A sírhely a négyszemélyes nem a sírkő. 2 millióért három duplát lehet venni. Ha minden betű, váza és egyéb kiegészítő aranyozott, és mindenből a legdrágábbat választjátok, a legritkább gránitból készíttetitek, akkor is kijön kettő dupla ennyi pénzből. Ne döljetek be ennek, vagy a sírköves akar átvágni vagy a családból valaki le akarja nyúlni a pénzt. Induljatok neki a pároddal, és kérjetek árajánlatot több sírkövesnél. Biztos, hogy fogtok kapni olcsóbb ajánlatot amit ötrészre osztva már ki lehet fizetni és akkor megszűnik a vita.
2013. szept. 30. 11:27
 49/53 anonim ***** válasza:
94%

"Sógornőim szerint ha nem fizetem ki az összeget akkor semmi keresnivalóm nincs a párom mellett."

Undorító sárkányok! Hogy jönnek ehhez?

Amúgy nem vagytok kötelesek százezreket fizetni a kétmilliós sírkőre. Nem ti döntöttétek el, hogy milyen sírkövet választanak, pedig nektek is van beleszólásotok.

A ti zsebetekre terveznek számotokra megfizethetetlen vásárlást.

2013. szept. 30. 12:10
 50/53 anonim ***** válasza:
Valamikor egy sima fakereszt is megtette. Mire az elkorhadt, azok is rég meghaltak, akik emlékeztek, ki fekszik alatta. Ma egy sírhelyet 50 évre lehet megvásárolni. Lehet, hogy a kérdező lakhelyén még nem így van, de előbb-utóbb ott is ez lesz a helyzet. Ha lejár, ugrott a szép sírkő, vagy fizethet isten tudja mennyit a meghosszabbításra. Az élőknek adjuk meg a tisztességet, ne a halottaknak!
2013. okt. 3. 17:55
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!