Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós téma. Te mit gondolsz?

Anyós téma. Te mit gondolsz?

Figyelt kérdés
(Először is, egy kérdés: Miért mindig a lány anyját "szidják" az anyós-viccekben, holott a férj anyjával általában sokkal több baj van.) Na mind1. Szóval, az én - még csak - anyós jelöltem például teljesen igénytelen és nem igazán foglalkozott a gyerekeivel többet, mint amennyi kellett ahhoz, hogy életben maradjanak :S Anyukám pl a mai napig "kinyalja a popómat" és simogat és puszilgat és tanácsot ad és főz-mos-takarít helyettem (ha megengedem neki) és kb olyan, mintha a lelkitársam lenne. Páromat gyerekeként szereti és elfogadja és úgy bánik vele is, mint velem, mert látja, hogy milyen az anyja és szeretné kompenzálni. (Ő már csak ilyen, imádom. Egyébként nagymamám és dédim is ilyen ^^). Párom anyja viszont sose segít, semmit nem lehet vele megbeszélni, sosem érdeklődik, sosem ad puszit a gyerekeinek, nem öleli, nem simogatja meg őket, nem beszélgetnek kb soha. Párom próbálkozik, de nem nagyon vevő rá anyuka, de azért következetesen bejelentette, hogy majd ő megtanítja nekem, hogy hogyan kell gyereket nevelni, majd ő bele fog szólni. (A nagy péniszt, azt fogsz beleszólni, még a sajátodat se tudtad nevelni- gondoltam magamba, de csak mosolyogtam, ahogy jó menyjelölthöz illik). Már előre félek, hogy mi lesz, ha házasság lesz meg gyerek, mert ha ez az asszony tényleg bele fog szólni az életembe akkor sztem nem lesz tartós a házasságunk. Én nem bírom, ha beleszólnak abba, hogy mit csináljak. Anyukám mindig úgy nevelt, hogy már gyerekként is szavazati jogom volt és az én szavam is annyit számított, mint a család bármely tagjáé és én ebből nem engedek, mivel nem fogok változni egy anyós miatt. Lehet, hogy megszállottnak tűnök, de 20 nagyon közeli ismerősömet vizsgáltam át, hogy elmondásuk alapján milyen a viszonyuk az anyóssal (anyós jelölttel) és 20 ból 12-nél a fiú anyjával volt a baj, 2-nél a lány anyja volt a gond a szerencsés hatnál (pl tesóm és barátnője) pedig mind2 szülő normális volt. Nálatok hogy van? (Apropó, ez jó szakdolgozati téma is lenne :D).

2013. aug. 14. 09:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
79%
Ha már most ennyi gond van én hozzá sem mennék, hisz a férfi akit szeretek ha 5 és fél után is úgy viselkedik mint egy óvodás akkor az így is marad még ugyan ennyi idő után is! Te észre vetted hát lépj, később megbánod és egy gyerekkel még nehezebb lesz!
2013. aug. 14. 09:48
 12/22 A kérdező kommentje:
09:48 Mintha anyukámat hallanám. (Szereti páromat, de nyilván megmondja, hogy mit gondol, de nem szól bele. Ha bele tudna szólni szerintem már nem lennénk együtt). Nem az a baj, hogy "anyuci kicsi fia" (mert nem az) hanem az, hogy nem látja, hogy az anyja lesz.rja és mégis az egekig magasztalja és mindig nekem kell nyelni. Nem kérem tőle, hogy tagadja meg az anyját, hiszen az anyja. Ha nem szülte volna meg, most nem lenne itt, ezért mindenképpen csak hálásak lehetünk neki, csak... nem tudom. El kellene fogadnia, hogy vannak dolgok (nyilván nem minden) amit én látok jól. Azt már meg sem említem, hogy az anyóshoz én járok át takarítani, mert sajnálom az öreg mamát, anyós meg nem csinálja meg, meg amúgy sem szeretem a retket, ha oda megyünk benne kell ülnöm, azt én nem bírom, inkább megcsinálom.
2013. aug. 14. 09:54
 13/22 anonim ***** válasza:
57%

Egyfolytában hozsannázol magatokról és szidod a jövendőbeli családod- hogyne tudnánk semmit rólad?

tehát nem csak ostoba vagy, még gonosz is -jelentettem, mert az anyázás nem megengedett a gyk-n.

A párodnak üzenem: meneküljön! add át!

2013. aug. 14. 10:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
De ha leszar titeket, akkor mit aggódsz? Akkor lenne inkább jogos az aggodalmad, ha rajtatok csüngene, de a leírásod szerint eddig is és most is szarik a fiára, meg mindenre, csak járt egy kicsit a szája.
2013. aug. 14. 10:32
 15/22 anonim ***** válasza:
74%

Ja, hogy elolvastam a kiegészítést. Akkor aztán végképp nem anyóssal van a baj. Anyós szarik a fiára, nem mászik bele az életébe. Ez csak jó, abból a szempontból, hogy nincs vele baj, nem szól bele mindenbe.

De a fia leszar téged és csak az anyja van neki. Hát ez nem jó. Sőt ez szar. De ez meg nem anyós hibája. Találj magadnak egy felnőtt férfit, vagy ne siránkozz, mert azt szagolod, amit szakítottál, de nem anyóst kell majd szidnod, mert a pasid a gyagyás.

2013. aug. 14. 10:34
 16/22 A kérdező kommentje:
Nem anyáztam. -.-' Senkit se anyázok le. És a fia foglalkozik velem, az a baj, hogy amint az anyja beleszól valamibe páromat mintha kicserélték volna és kiskutya módba megy át, hogy pitizzen az anyjának. ÉS nem vagyok gonosz. Takarítok is az anyjára, azt ne mond már, hogy gonosz vagyok. És nem szidom a családját, írtam, hogy az apukája, tesói rendesek. De hagyjuk is, mert, aki nem lát bele úgysem tudja megítélni. Azt csak én tudom, hogy mit szenvedek, meg, hogy párom mit szenvedett 22 év alatt, amíg "otthon" lakott. Na m1. A normális válaszadóknak köszönöm, a beszólogatók pedig... majd a sors úgyis intézi. :D
2013. aug. 14. 10:39
 17/22 anonim ***** válasza:
30%
Téged hamarabb elintéz a sors, úgy veszem észre!
2013. aug. 14. 11:03
 18/22 A kérdező kommentje:
Úr Isten. Most mit kell itt veszekedést kezdeményezni? -.- Feltettem egy kérdést, válaszoltál rá és pont. És az én sorsommal nincs semmi baj. Van csodás családom, jó munkám, önkénteskedek, vannak barátaim -.- Ha az anyós ki is akaszt, nem fogja megmérgezni az életem minden percét. -.- Na mindegy, én nem fogok visszavágni, nem vagyok rosszindulatú ember.
2013. aug. 14. 12:42
 19/22 anonim ***** válasza:
57%

A kérdést én is kiírhattam volna, egy az egyben ez van. Csak az én anyósom még arrogáns is, szentnek hiszi magát és mindenkit meg akar világosítani. Jaj annak aki tanácsot kér tőle.

A barátod hogyan áll a dologhoz? Mert az én vőlegényem nagyon utálja az anyját (persze jó okkal), úgyhogy elköltözünk jó messzire és remélhetőleg soha többet nem kell vele kapcsolatot tartani. Ha a te barátod sem kedveli az anyukáját, nyugodtan megmondhatjátok neki a véleményeteket és hogy semmibe nem szólhat bele.

Ha anyagi vagy más módon függtök tőle, az persze más... De ha nem függtök, akkor igazad van, nagy péniszt.

Utálom, amikor valaki csak azért tud valamit jobban, mert idősebb.

2013. aug. 14. 13:05
 20/22 A kérdező kommentje:
Utolsó, akkor ez azt jelenti, hogy te is olyan gonosz, megáltalkodott menyecske vagy, mint én :D :D :D Ment amúgy a zöld kéz :)
2013. aug. 14. 17:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!