Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós téma. Te mit gondolsz?

Anyós téma. Te mit gondolsz?

Figyelt kérdés
(Először is, egy kérdés: Miért mindig a lány anyját "szidják" az anyós-viccekben, holott a férj anyjával általában sokkal több baj van.) Na mind1. Szóval, az én - még csak - anyós jelöltem például teljesen igénytelen és nem igazán foglalkozott a gyerekeivel többet, mint amennyi kellett ahhoz, hogy életben maradjanak :S Anyukám pl a mai napig "kinyalja a popómat" és simogat és puszilgat és tanácsot ad és főz-mos-takarít helyettem (ha megengedem neki) és kb olyan, mintha a lelkitársam lenne. Páromat gyerekeként szereti és elfogadja és úgy bánik vele is, mint velem, mert látja, hogy milyen az anyja és szeretné kompenzálni. (Ő már csak ilyen, imádom. Egyébként nagymamám és dédim is ilyen ^^). Párom anyja viszont sose segít, semmit nem lehet vele megbeszélni, sosem érdeklődik, sosem ad puszit a gyerekeinek, nem öleli, nem simogatja meg őket, nem beszélgetnek kb soha. Párom próbálkozik, de nem nagyon vevő rá anyuka, de azért következetesen bejelentette, hogy majd ő megtanítja nekem, hogy hogyan kell gyereket nevelni, majd ő bele fog szólni. (A nagy péniszt, azt fogsz beleszólni, még a sajátodat se tudtad nevelni- gondoltam magamba, de csak mosolyogtam, ahogy jó menyjelölthöz illik). Már előre félek, hogy mi lesz, ha házasság lesz meg gyerek, mert ha ez az asszony tényleg bele fog szólni az életembe akkor sztem nem lesz tartós a házasságunk. Én nem bírom, ha beleszólnak abba, hogy mit csináljak. Anyukám mindig úgy nevelt, hogy már gyerekként is szavazati jogom volt és az én szavam is annyit számított, mint a család bármely tagjáé és én ebből nem engedek, mivel nem fogok változni egy anyós miatt. Lehet, hogy megszállottnak tűnök, de 20 nagyon közeli ismerősömet vizsgáltam át, hogy elmondásuk alapján milyen a viszonyuk az anyóssal (anyós jelölttel) és 20 ból 12-nél a fiú anyjával volt a baj, 2-nél a lány anyja volt a gond a szerencsés hatnál (pl tesóm és barátnője) pedig mind2 szülő normális volt. Nálatok hogy van? (Apropó, ez jó szakdolgozati téma is lenne :D).

2013. aug. 14. 09:12
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
69%
Azt, hogy megint egy fölösleges kérdés, amire elcsesztem az időmet. Hogy mi lesz akkor, Ki tudja?Nem vagy sem feleség, sem anya még, mit kell túlspilázni a dolgot??? Amúgy meg írásodból kitűnik, hogy a te családod a minden, a párodé a semmi. No comment...
2013. aug. 14. 09:18
 2/22 anonim ***** válasza:
55%

Én egy dolgot nem értek: attól,mert anyós beleszól,miért ne lehetne tartós a házasságod?

Nekem is próbál beleszólni,de 250km-re élünk,így nehezen tudja kivitelezni,leszerelem mindig,nem engedjük,hogy túl gyakran jöjjön,párom mellettem áll ki ha valamin összekapunk anyóssal.

2013. aug. 14. 09:18
 3/22 anonim ***** válasza:
67%
Az, hogy valaki nem simogatja, puszilgatja, ölelgeti a felnőtt gyerekét, az még nem ördögi szemét dolog, mert van, hogy a gyermek sem igényli, és a szülő is olyan típus, aki nem ilyen közvetlen. Anyám is ilyen és anyósom is. A segítség megint más dolog, anyósom és anyám is keményen dolgoznak, nagyon keveset pihennek, így eszembe nem jutna, hogy még átjöjjenek takarítani utána. A gyereknevelésbe való beleszólás már más kérdés, azt természetesen én sem hagynám egyik részről sem, tanácsokat meghallgatok, de a gyereket mi neveljük az apjával. Amúgy az én anyósom normális, nem szól bele semmibe, megvan neki a saját élete, nem a miénkkel foglalkozik, ugyanakkor segít például kajával, ezzel-azzal, olykor, ha van ideje, szokunk beszélgetni. Anyámmal inkább nekem viharos a kapcsolatom, de a páromat szereti, így az anyós-résszel nincs gond itt sem.
2013. aug. 14. 09:22
 4/22 A kérdező kommentje:
Mert már össze vagyunk költözve, babát tervezünk meg házasságot és sajnos anyós mellett élünk. És egy szóval sem mondtam, hogy a párom családja semmit, mivel elváltak a szülei. Az apukáját imádom és mivel nekem sajnos meghalt apukám az ő apukája egyfajta apa figura az életemben és sokat segít stb stb. Mind a 2 tesóját is szeretem, nagyon kedvesek. És a házasságom azért nem lenne tartós, mert párom isteníti az anyját pl, hogy: minek vasaljon (mert, h nem szokott) majd kisimul a ruha magától -.- és ha azt mondom, hogy ez nem így működik még neki áll feljebb, hogy de, mert az anyja ezt mondta. NA ezért például... (Ja és ha feleslegesnek tartod a kérdés mi a francért olvasod el és komizol? -.-
2013. aug. 14. 09:25
 5/22 anonim ***** válasza:
90%

Az èn anyósom dettó olyan mint a pàrod èdesanyja!

Nem szereti a fèrjem se a gyerekünket!Csak magàra gondol,meg a pasijàra! Hàt èn ugy csinàlom hogy ha tanàcsot ad gyereknevelèsbe,ès ha jónak làtom megfogadom,ha nem,nem! :-) Amugy sem ö nevelte a fiàt,hanem az ö szülei ( a nagyszülök ) Nem sok mindent èrt a gyerekekhez Sajnos!

2013. aug. 14. 09:25
 6/22 anonim ***** válasza:
88%

"majd ő megtanítja nekem, hogy hogyan kell gyereket nevelni, majd ő bele fog szólni. (A nagy péniszt, azt fogsz beleszólni, még a sajátodat se tudtad nevelni- gondoltam magamba, de csak mosolyogtam, ahogy jó menyjelölthöz illik)"

Itt követted el az első hibát. Azért, mert leendő anyósod, nem vagy köteles nyelni. Miért tennéd? Ha nem értesz egyet vele, nem sunnyogni, meg nyelni kell, hanem megmondani a véleményedet. Sosem értettem, anyóssal szemben miért lesznek kis nyuszikák az amúgy karakán lányok.

Legközelebb udvariasan, nyugodt, de magabiztos hangnemben válaszolhatsz: "kedves Zizi néni, ha gyerekünk lesz, majd mi, a szülei neveljük. Ha tanácsra lesz szükségünk, szólni fogunk."

Nem kell ezt túlspilázni...

Annál rosszabb nincs, ha a menyecske csak nyel és tűr, mert hát az úgy illik...a harag, a megaláztatás, a düh csak gyűlik, gyűlik, egyre többet kerül terítékre "az anyád..." kezdetű kirohanás a férjnek, és végül borul a bili.

A kettőtök életében ketten állítsatok fel szabályokat, anyukának, anyósnak volt lehetősége fiatalasszonynak lenni, gyereket nevelni, nem a ti életeteken keresztül kell bepótolni, jóvátenni az elcseszett dolgaikat.

2013. aug. 14. 09:27
 7/22 A kérdező kommentje:
Én nem engedném, hogy takarítson írtam is, hogy anyu is akkor, ha engedem neki. (takarításmániás :D). Főzni anyósjelölt nem szokott, mert nem tud, szóval erre se kérném meg. Dolgozni pedig nem dolgozik sokat, 4 órábam takarít az orvosi rendelőben délutánonként, az anyukájának (párom mamája) jó a nyugdíja, együtt élnek mióta elvált apósjelölttől.
2013. aug. 14. 09:28
 8/22 A kérdező kommentje:
09:27 Ebben igazad van. 5.5 év alatt már nagyon sok gyűlt fel, de a párom meg olyan anyás. Mármint olyan "szeretném, ha anya szerene és törődne velem és ezért bármit megteszek" anyás. Ezért nem is nagyon szólalhatok fel, mert "anyukának engedni kell, anyuka jobban tudja" mindig a válasz. -.-' Én meg ettől agybajt tudnék kapni.
2013. aug. 14. 09:32
 9/22 anonim ***** válasza:
76%

A szociológia tudománya foglalkozik ezzel a kérdéssel, hogy milyen problémát okoz két, esetleg ellentétes szociokultúrából érkező embernek az összecsiszolódás. Tehát szakdolgozati téma elképzelhető belőle, de sok újat nem tudsz mondani majd, legfeljebb elolvasod előtte a többkilónyi szakirodalmat.

Egyébként minden a kettőtök - a párod és te - értelmi szintjétől függ. Azt tudnod kell, hogy az anyósod a te párod édesanyja. Hacsak nem kirívóan "hibás" az anyja, nem fogja megtagadni a párod, hisz felnevelte. Tehát erőszakkal nem fogsz tudni fellépni az anyós ellen. A párodnak kellene meglátni, hogy amit az édesanyja javasol, az nem járható út. De neked is tárgyilagosnak kell lenned, nem biztos, hogy amit a te szüleid veled kapcsolatban gyakoroltak, az az egyedüli helyes út. A gyermeked neveléséért csak te vagy a felelős, meghallgathatsz minden tanácsot, de a döntés kötelessége a tiéd.És igaz, hogy ha már ennyi rosszat látsz az anyósjelöltben,ezt pohártöréskor a férjedre is rávetíted majd, s ha a férjed nem hajlandó megtagadni az édesanyját a kedvedért, akkor nem lesz zavartalan az életetek. Egyébként valóban léteznek jellemhibás, rosszindulatú anyósok, hogy aztán mi váltja ki belőlük a negatív érzéseket - ez egy másik szakdolgozatot érdemelne.

2013. aug. 14. 09:35
 10/22 anonim ***** válasza:
62%
Akkor nem az anyóssal van neked bajod,hanem azzal,hogy párod anyuci kisfia,akinek mindig az anyja lesz az első,te fejre is állhatsz...
2013. aug. 14. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!