Anyós téma. Te mit gondolsz?
Én egy dolgot nem értek: attól,mert anyós beleszól,miért ne lehetne tartós a házasságod?
Nekem is próbál beleszólni,de 250km-re élünk,így nehezen tudja kivitelezni,leszerelem mindig,nem engedjük,hogy túl gyakran jöjjön,párom mellettem áll ki ha valamin összekapunk anyóssal.
Az èn anyósom dettó olyan mint a pàrod èdesanyja!
Nem szereti a fèrjem se a gyerekünket!Csak magàra gondol,meg a pasijàra! Hàt èn ugy csinàlom hogy ha tanàcsot ad gyereknevelèsbe,ès ha jónak làtom megfogadom,ha nem,nem! :-) Amugy sem ö nevelte a fiàt,hanem az ö szülei ( a nagyszülök ) Nem sok mindent èrt a gyerekekhez Sajnos!
"majd ő megtanítja nekem, hogy hogyan kell gyereket nevelni, majd ő bele fog szólni. (A nagy péniszt, azt fogsz beleszólni, még a sajátodat se tudtad nevelni- gondoltam magamba, de csak mosolyogtam, ahogy jó menyjelölthöz illik)"
Itt követted el az első hibát. Azért, mert leendő anyósod, nem vagy köteles nyelni. Miért tennéd? Ha nem értesz egyet vele, nem sunnyogni, meg nyelni kell, hanem megmondani a véleményedet. Sosem értettem, anyóssal szemben miért lesznek kis nyuszikák az amúgy karakán lányok.
Legközelebb udvariasan, nyugodt, de magabiztos hangnemben válaszolhatsz: "kedves Zizi néni, ha gyerekünk lesz, majd mi, a szülei neveljük. Ha tanácsra lesz szükségünk, szólni fogunk."
Nem kell ezt túlspilázni...
Annál rosszabb nincs, ha a menyecske csak nyel és tűr, mert hát az úgy illik...a harag, a megaláztatás, a düh csak gyűlik, gyűlik, egyre többet kerül terítékre "az anyád..." kezdetű kirohanás a férjnek, és végül borul a bili.
A kettőtök életében ketten állítsatok fel szabályokat, anyukának, anyósnak volt lehetősége fiatalasszonynak lenni, gyereket nevelni, nem a ti életeteken keresztül kell bepótolni, jóvátenni az elcseszett dolgaikat.
A szociológia tudománya foglalkozik ezzel a kérdéssel, hogy milyen problémát okoz két, esetleg ellentétes szociokultúrából érkező embernek az összecsiszolódás. Tehát szakdolgozati téma elképzelhető belőle, de sok újat nem tudsz mondani majd, legfeljebb elolvasod előtte a többkilónyi szakirodalmat.
Egyébként minden a kettőtök - a párod és te - értelmi szintjétől függ. Azt tudnod kell, hogy az anyósod a te párod édesanyja. Hacsak nem kirívóan "hibás" az anyja, nem fogja megtagadni a párod, hisz felnevelte. Tehát erőszakkal nem fogsz tudni fellépni az anyós ellen. A párodnak kellene meglátni, hogy amit az édesanyja javasol, az nem járható út. De neked is tárgyilagosnak kell lenned, nem biztos, hogy amit a te szüleid veled kapcsolatban gyakoroltak, az az egyedüli helyes út. A gyermeked neveléséért csak te vagy a felelős, meghallgathatsz minden tanácsot, de a döntés kötelessége a tiéd.És igaz, hogy ha már ennyi rosszat látsz az anyósjelöltben,ezt pohártöréskor a férjedre is rávetíted majd, s ha a férjed nem hajlandó megtagadni az édesanyját a kedvedért, akkor nem lesz zavartalan az életetek. Egyébként valóban léteznek jellemhibás, rosszindulatú anyósok, hogy aztán mi váltja ki belőlük a negatív érzéseket - ez egy másik szakdolgozatot érdemelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!