Közös kasszánál nem téma, hogy a pasi esetleg 3-4-szer annyit eszik, mint a nő?
Nálunk még nincs napirenden a dolog, de eszembe jutott, hogy nálunk ez a helyzet az evéssel, és valószínűleg eléggé lehúzná a pénztárcámat a kajavásárlás közösen... Diák vagyok ugyanis, és nagyon szűkös az anyagi helyzetem.
Vagy a női kozmetikai cuccok kiegyenlítik a helyzetet?:P
Mivel közös a számla, így nincs az " én pénztárcám"...
Egy bankszámla van arról költünk...egybe nvásárolok be, 2 emberre főzök, megveszem a fogkrémet a tusit, sampont. Ha kell akkor neki a dezodort...ő is nekem a tampont...a fogmazásgátlót is, sőt az utolsó tekercs wc papírig mindent együtt vesszünk.
Közös kasszán vagyunk,bár párom nem eszik sokat,de laktózmentes diétán van,laktózmentes cuccok meg nem olcsók,neki nem jó a 60 ft-os joghurt.
De eszembe nem jutna hogy akkor az nekem többe kerül,közös kassza,közös kiadások,ő sem szól rossz szót se,hogy a fülgyulladásom és vesegyulladásom gyógyszerei rengetegbe kerülnek,az is a közösből megy.
De értem a problámád,voltam hasonló helyezetben.Diák voltam,albiban,havi pénzem albi kifizetés után volt vagy 30-40 ezer.Az akkori pasim nem volt az igazi.Így zavart rendesen,hogy szó szerint kizabált a pénzemből,nem voltunk közös kasszán,de nálam evett,és nem érdekelte,hogy az nekem 3 napi kajám,hiába szóltam,letudta egy "majd főzöl másikattal".Bár azt nem mondta meg miből.Erősen lehúzás volt.
Ez még eszembe nem jutott. Egyébként általában azért a pasi eszik többet. Még nagyon fiatal lehetsz, ha így gondolkozol.
Egyelőre én se javaslom a közös kasszát nektek, folyton számolgatnád fillérre, hogy ki mennyit rakott bele, és a vége meg csúnya összeveszés, szakítás lenne.
Másik része. Tiszta szívből tuti nem szereted azt a srácot. Amikor az ember szerelmes, úgy érzi, bármit megtenne a másikért, lemondana a saját kedvenc csokijáról is, hogy inkább a másiknak adja, hogy örömet okozzon neki, hogy cserébe egy hatalmas mosolyt kapjon. Nem tudom elképzelni, hogy valaki azt mondja, szereti a másikat, de számolgatja a falatokat, mennyit eszik...
Szerintem pont hogy reálisan gondolkodik. Diák basszus, nyilván nem keres 400 ezret, azért a közös kasszánál meg nem mindegy, hogy a srác megeszik-e mindennap fél kiló húst.
Ha közösen lesztek, szabj meg egy adott keretet, amit élelmiszerre költötök és nem lesz az, hogy bosszankodsz, mennyi pénz megy el kajára. Annyit eszik majd, amennyi van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!