Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mást is bosszant mikor anyós...

Mást is bosszant mikor anyós kisfiamozik?

Figyelt kérdés

A kisfia 35 éves. Egyszerűen engem annyira zavar. Engem nem kislányomoznak a szüleim, nem is tették sose. Néha közlik, hogy jaj gyermekem, vagy lyányom, de ez a KISfiam/KISlányom ez belőlem hidegrázást vált ki.

A kisezést régen gyerek és kamaszkoromban is csak akkor csinálták, mikor elővették a nagy szülői tekintélyt, hogy "KISasszony ezt hogy gondolod?!" stb.

Kisfiam, kisfiam... jellemzően akkor húzza elő, mikor nem akarja, hogy nemet mondjon neki a fia, mondjuk nem hat rá.

Más anyósa is csinálja ezt? Van egy rakás férfi a családomban, de egyet sem KISfiamoz az anyja, csak anyóstól hallom folyton a férjemre.

2013. aug. 7. 14:15
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
64%

ma 14:27

Hát nem azért,de igaza van!

Ennél nagyobb anyós problémákkal is szoktam találkozni!

B..sztatja a pasi feleségét,kötözködik,stb.....

Tiéd szerintem semmiség!

Aranyos az anyós,hogy így szereti a fiát.

Te meg vigyázz,könnyen egy "minden zavart,csak mert!" féle házisárkány lehet belőled!

2013. aug. 7. 16:30
 22/31 anonim ***** válasza:
68%

Az én anyósom kicsikémnek, vagy kiscicának szólítja a 30 éves férjemet. Jó, néha f.asznak is:))

Nem zavar, szólítsa, ahogy jól esik neki.

2013. aug. 7. 17:20
 23/31 anonim ***** válasza:
33%

#22! :DDD

- hisztis p.öcs

2013. aug. 7. 17:27
 24/31 anonim ***** válasza:
57%

Lehet, hogy mi vagyunk furcsák a kérdezőkkel, de személy szerint engem is nagyon zavar ez a megszólítás. Mi többen voltunk testvérek, és bár a szüleink a mai napig nem vallják benne, nyílt titok volt, hogy a bátyám előnyt élvezett velünk szemben. Ő volt a kisfiam, minket pedig mindig rendesen a nevünkön, vagy a becézett változatán szólítottak. Én akkor megfogadtam, hogy ha valaha gyerekem lesz és esetleg többi is lesz, biztosan nem fogom az egyiket kisfiamnak vagy kislányomnak hívni, csak azért, mert a kisfiam vagy a kislányom. Van is gyermekem, két szép, de mindkettőt a nevén szólítom (olyan nevük van, amit becézni sem kell), vagy esetleg Csillagom, Bogaram stb. (lehet, hogy másnak meg ez a furcsa), de semmiképpen sem kisfiam, kislányom. Tudom, hogy itt nem magával a becézett formával, hanem a háttérrel van a gond, mert az a tüske bennem van még mindig gyerek és fiatal felnőttkoromból.

A volt férjem, a gyerekeim apja József, őt az anyja állandóan Jocikámozta. Na, ez volt a másik, amit nem bírtam elviselni. Ha egyszer József, akkor legyen József, Józsi, vagy Joci, de ez a Jocikám így, Jocikám úgy... huhhh, még mindig kiráz sajnos a hideg, ha rá gondolok.

2013. aug. 7. 21:41
 25/31 anonim ***** válasza:
64%

Akkor te és a kérdező csak egyet fogjatok fel: mindenki más! Az, hogy titeket miért idegesít ez, jelen esetben tök mindegy.

Olyan ez, mintha azt mondanám, mivel én utálom a brokkolit, a családom egyik tagja se egyen még titokban sem, mert én utálom. Ez a ti egyéni szociális problémátok. Senkit nem érdekel, a ti családotokban hogy volt, azért még más család nem fog megváltozni több évtized után.

2013. aug. 7. 22:50
 26/31 anonim ***** válasza:
75%
Attól még, hogy engem ez zavar (a saját családomon belül), természetesen nem várom el, hogy más is így gondolkodjon, mint ahogy más se várja el tőlem, hogy én meg úgy gondolkodjam. Szerintem ez így fair.
2013. aug. 7. 23:00
 27/31 anonim ***** válasza:
49%

A kisfiam és a kislányom szerintem több esetben nem meg szokott megszólítás, mint igen. Legalábbis felénk ilyet senki nem használ, csak ha mérges stb.

Érdemes megfigyelni, hogy a magyarban egymás sértegetését, lekicsinylését sokszor a "kis" szóval fejezzük ki. Te kis hülye, kis mimóza, kisanyám, kisapám, kisokos ugyanígy a kislányom/kisfiamat is sokan csak akkor veszik elő, mikor azzal a is "gyerek" fölébe akarnak kerülni.

Az én anyósom is ezt csinálja, fia is lánya is van. Mindkettőt egyébként olyan becenéven szólítja, amit egyikőjük se szeret, de mindegy, a lényeg az, hogy mindig néven szólítja őket. Viszont ő elég nehezen viseli, hogy a gyermekei felnőttek, és ha valamit nélküle csinálnak, akkor nagyon sokszor igyekszik elhitetni velük, hogy nélküle nem mennek semmire, ő jobban tudja, nekik úgysem sikerül stb. Ilyenkor jön az, hogy összeszorítja a száját, kisfiAm/kislÁnyom, ilyen csattanósan és már jön is után a szöveg, ami arról szól, hogy tulajdonképpen csak ő tudhat mindent a szegény harmincas kicsikéi életképtelenek és amúgy is buták.

Én már csak mosolygok rajta, eleinte engem is nagyon zavart, ahogy bárkitől zavar, ha lekicsinyli a férjemet, vagy bárkit, akit szeretek.

Nyilván, ha folyton kisfiamozna, kedveskedne nem úgy venném, mint mikor előveszi a kisfiAm-at ilyen csattanósan, mintha egy tizenéveshez beszélne és meg akarná magyarázni neki, hogy majd ő tudja melyik szakkörbe járhat.

2013. aug. 8. 09:06
 28/31 anonim ***** válasza:
50%
Én anyósom is mondja a páromnak, hogy Kisfiam, de ezen még sosem gondolkodtam, hogy ez probléma kéne hogy legyen...
2013. aug. 8. 11:43
 29/31 anonim ***** válasza:
Nem nem zavar egyáltalán nem. Az ember addig örül még van aki azt mondja kisfiam kislányom. Én 22 vagyok lassan két családos anya. S anyósom kicsinek hív. Az se zavar, pedig nem vagyok kicsi.
2013. aug. 8. 12:25
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Nàlunk èrkezéskor a következő a szitu: Szia kicsifiam, elvesztetted a borotvàd, zàrva a fodràsz, tudod, hogy a papa(az ő apja)mindennap borotvàlkozott ...majd (unoka a kezembe..) szijjja imàdlak imàdlak jössz a nagyihoz, gyere a nagyihoz gyere keressük meg a papàt..anyòs jobbra el..Remèlem èrezted, hogy a szia te aki megszülted az unokâm az kimaradt..:-) ez jobban zavar mint a kisfiam... :-D :-Dazèrt mondjuk tudok aludni...i
2013. aug. 13. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!