Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit kell tenni, ha ok nélkül...

Mit kell tenni, ha ok nélkül nem fogad el a barátom családja?

Figyelt kérdés
Nekem valami gyanús, mert amikor először ott voltam se éreztem valamiért jól magam, olyan kirekesztettség érzésem volt, bárhogy próbáltam megfelelni nekik, nem éreztem azt a befogadást. Azóta jöttek ilyen pletykák, elszállt megjegyzések rólam innen onnan, de azért nagy a hallgatás ez az egész körül, de én érzem hogy itt már valami nem ok. Amint megtudtam egyik eddigi barátnőjével sem voltak elégedettek a szülők, és a rokonság. MIvel az előző lány egy nagy link volt, és meg is csalta, ő meg sok pénzt költött rá, már eleve rólam is azt feltételezik, hogy én is ilyen vagyok. Kezdem unni ezt a folytonos parát, megfelést, meg figyelést, hogy most akkor mi lesz, elfogadnak-e, beleszólnak-e majd mindenbe, lesz-e olyan hogy köztünk állandóan őrlődni fog a barátom, hogy akkor kinek a pártján álljon. A legdurvább az volt, hogy egy ismeretlen név nélküli valaki irkál nekem ilyen szerelmes leveleket, hogy ismer, és hogy szerelmes belém, és hogy ő egy volt munkatársam. A volt munkatársaim közül senki nem olyan aki ilyet tenne. Nagyobb a valószinűsége hogy valaki tesztel, hogy egy ribi vagyok-e, akit el lehet csábitani a barátomtól,és hogy csak a pénzéért vagyok-e vele. Lehet hogy egy családtag próbálkozik? MI lehet az efféle viselkedés mögött? Számitás? rosszindulat? aggódás? Féltékenység? MIért kell álladnóan beleszólni a rokonságnak a fiacskájuk életébe, mi lehet az ami miatt ezt csinálni kell? Mi az elvárásuk? Nem lennék nekik elég? Vagy mindenkit elűznének tőle? Ha ezt sokáig fogják csinálni, azt én büszkeségből nem fogo sokáig birni, inkább lepattanok mint hogy küzdjek ilyennel. MIt tegyek? Jogosak lehetnek az érzéseim, vagy csak beképzelem?

2013. aug. 6. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%

Egy szem kisfiúkat védik a szülők, féltés áll emögött

Majd az idő megoldja, befogják látni hogy nem minden nő csak a potyázást szereti

2013. aug. 6. 13:28
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Mit kell tenni?

Nagy ívben sz.arni az egészre. Nem foglalkozni velük. Később majd úgy is kiderül nem ilyen vagy. Az meg hogy a barátodat lehúzta egy csaj az csak azért lehetett mert le lehetett húzni. és ha a párod szeret akkor majd kiáll érted. Ha meg nem, akkor nincs értelme a dolognak.

Tapasztalatból beszélek az a legjobb ha nem foglalkozol velük, nem szidod a párodnak őket, mert azáltal te is olyan leszel.

2013. aug. 6. 13:29
 3/11 anonim ***** válasza:
51%

Hű de sok kérdésed van, nem is csoda, valszeg még nem láttál ilyen furkálódó népséget, főként, hogy te vagy a céltáblájuk.

Nos, a család egy zárt kör, amiben érthető, ha egy új tagot kétkedéssel fogadnak. Van sokféle család, van ahol tárt karokkal fogadnak mindenkit, megetetik fasírttal meg keksszel és kávéval, na ez nem az a család, ezek olyan bizalmatlan típusok, fogadd ezt el, nem vagyunk egyformák.

Az előző barinő tuti benne van a dologban, de ne érezz megfelelési kényszert, mert az ilyen emberek sztereotipok, és a fejed tetejére is állhatsz, a véleményük akkor se változik, tehát ne küzdj az ár ellen, tehát nehogy azt gondold, hogy itt neked "fegyvert" kell ragadnod a családdal szemben, mert egy család nem így működik. Inkább türelmet és megértést kell tanúsítanod, s közben tőlük merően elhatárolódni, hisz nem a te családod, s nem nekik kell megfelelned, csak a párodnak.

Eldöntheted, hogy a büszkeséged fontosabb e az életedben, vagy a szerelem, és cselekedhetsz aszerint.

Szerintem rossz jellemre vall, aki büszkeségből futni hagyja a szerelmet, vagy egyáltalán ez megfordul a fejében. Te úgy szoktad csinálni, ha valami nem ok, akkor megpattansz, mert nehéz a dolgot lenyelni? Na na kislány, az életben még sokat kell nyelni és nem pattanhatsz meg mindenhonnan, mert ott valami gyanús.

2013. aug. 6. 13:34
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem ok nélkül van, csak még nem tudod az okát.
2013. aug. 6. 13:34
 5/11 A kérdező kommentje:

jaja, ezt eltaláltad, ilyen megpattanós vagyok/voltam. Nem tudom most sikerülni fog-e benyelni.

ezer kérdésem lenne igen: (lehet baromi naiv és idealista vagyok igen)

1. MI közük hozzá?

2. miért kell igy viselkedni? Nekünk otthon sosem volt ilyen egreciroztatás, anya mindenkit elfogadott

3. MI bajuk lehet velem?

4. MIért nem velem ülnek le beszélgetni, miért a hátam mögött pletykálkodnak?

5. Hogy méregethetnek engem, ha ők sem különbek semmivel? (az anyja megcsalta a férjét évekig, aztán elvált a férjétől, hogy hozzámehessen az új férfihoz, ezzel tönkretéve két gyerek életét, mert az apjuk se volt rossz ember)

6. Mit várnak a leendő menytől?

7. Nem elég ami nekem van? Ami én vagyok?

8. MIért hasonlitanak az előző csajhoz?

és még sorolhatnám.

be vagyok parázva, mert amúgy minden jó lenne, de félek hogy őt is befolyásolni fogják, és neki előbb utóbb választania kell majd közülünk, mert én az ilyen undoritó képmutatást gyűlölöm. VAgy akkor nem fogok odamenni, de akkor meg az lesz a bajuk, hogy miért nem veszek részt a családi életben? Innentől nincs visszaút, mert ők már gyanakszanak, feltételeznek, ami ugye nekem a fülembe jutott. Én már befeszültem, figyelek, hogy hogy állnak hozzám. Elkezdődik a képmutatás. Vagy ha meg megpróbálom velük megbeszélni, az csak tuti rontana a helyzeten, mert az igazat úgysem fogják megmondani a szemembe, és még az is kiderül, hogy ezután már én sem nagyon rajongok értük. Hjajj, hogy én ezeket az ügyeket mennyire el tudom szúrni. De lehet hogy pont azért mert foglalkozom vele. Ahogy irtátok is magasról le kéne szarni. De valahogy csak egyrejobban belepörgök, és kinyitom a bicskát az emberek zsebében, mert fáj az igazságtalanság, és szeretem ha rejtett dolgok felszinre kerülnek (ez a pofámba mondjad b+ indulat tör fel bennem)

Amugy van a háttérben egy irigy testvér, aki verseng a barátommal, és mindig lehuzza a barátomat a család előtt, hogy ő csilloghasson diszfényben. Ilyen mesterkélt álarc ember,aki a szemedbe nyájas, a hátad mögött meg beléd döfi a kést. Most nem talált jobb támadási felületet a dicsfényének villogtatásához, mint belekötni a barátom barátnőjébe (belém) hogy ezzel is magát, magukat, vagyis az ő barátnőjét fényezze, hogy ő mennyivel jobb választás, és különb nő mint én. (Holott még egyszer nem láttam mosogatni se, és semmit nem tett le az asztalra eddig, nem úgy mint én, mert én eddig küzdöttem, és van házam meg minden, max annyival van előrébb, hogy van egy gazdag apja, és mindent a segge alá tettek, persze ő gazdag kiscsaj, meg jól szituált, jó hogy olyan kell mint ő a fiacskáiknak, csak hogy az ilyen semmihez se ért)

2013. aug. 6. 13:59
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

Igen, naiv és idealista vagy :)

Pluszban túl sokat gondolkozol hozzá, mondhatni gyártod magadnak a problémákat.

Szinte az összes kérdésedet vissza lehetne fordítani rád is:

Mi közöd hozzá, hogy ki kit csalt meg?

Mi közöd hozzá, hogy ki mennyire gazdag családből jött, ahhoz, hogy hányszor mosogatott el stb. stb.

Pont ugyanúgy hasonlítod magadat hozzájuk mint ahogyan fordítva történik - nyilván a te összehasonlítási alapjaid valamivel objektívebbek.

Szóval engedd el a füled mellett a dolgokat. Ne gondolkozz folyton azon, hogy mit kellene csinálni, hanem viselkedj természetesen. Ha a párod hagyja magát befolyásolni, az az ő baja, egy ideig. Ha pedig már a te bajod is lesz, akkor még mindig választhatod azt a lehetőséget, hogy megszakítod közös életeteket.

Kicsit nyugtasd meg magad, ennyi. Édesanyáddal is hiába példálózol, mert minden ember különböző. Ráadásul te nyilván elfogult vagy a saját szüleiddel szemben.

Vegyél vissza, hidd el mindenkinek jobb lesz - de neked főleg.

2013. aug. 6. 15:17
 7/11 A kérdező kommentje:

igazad van, és köszönöm a lehűtő válaszod. De engem ha mással nem is, ezzel ki lehet hozni a sodromból, és akkor elkezdem összehasonlitgatni magam, és ez tudom gáz. :(

De én ebbe az egészbe nem keveredtem volna bele, ha nem jut vissza a fülembe az a negativ visszhang a családjától ellenem. Békésen ellettem volna, megfűszerezve ezt diplomatikus hallgatással, és/vagy elfogadható képmutatással.

De miért nem lehetett ezt úgy csinálniuk, hogy engem békén hagyjanak, és kihagyjanak ebből? MI az okuk erre? Ez lenne a kérdésem, ez érdekelene, hogy ez most mire volt jó? Miért nem tudnak úgy viselkedni, hogy az mindenkinek jó legyen? Ez nekem szorongást, problémát okoz, és sajnos van min kattognom, már ott tartok, hogy oda se merek menni közéjük ezek után. vagy hogy gondolták, hogy fog ez nekem esni, hogy fogok én erre reagálni?

Mit várnak tőlem? MI a bajuk velem?

akkor mondják a szemembe, had védjem meg magam. Addig nem vagyok nyugodt, amig minden a helyére nem kerül, és fekete és fehér nem lesz. utálom az ilyen megjátszósdit. ez elronthat mindent köztünk. :(

2013. aug. 6. 15:36
 8/11 A kérdező kommentje:

komolyan. biztos ne én vagyok az egyetlen nő, akivel ilyen történik. Más higgattabb, okosabb nő mit tesz ilyenkor?

odamegy, és pofátlanul a képükbe vigyorog, úgy téve, hogy minden rendben van? én ezt sem tartom rossz viselkedésnek, csak meg kéne végre tanulnom jól játszani a lapokkal az ilyen kinos helyzetekben, és nem mindig arra törekedni, hogy a szemembe mondjad, derüljön fény mindenre, hogy mi bajod van velem / vagy másik viselkedés (ez a beszaribb) hogy behúzom a kéziféket, és eltűnök az éterből ez a "úgyse birtok, akkor meg minek erőlköni?"

2013. aug. 6. 15:39
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én barátom apja nyiltan ki is mutatta utálatát. Amikor ott aludtam másnap reggel hallottuk az ordíbálását, hogy mit keresék még ott. Megjegyzem náluk egy héten egy éjszakát töltöttem ott, nálunk meg három napot. Rendszeresen lekrvázott, mert voltak/vannak fiú barátaim is, de elismerte, hogy azért jótékonyan hatok a fia életére mert legalább megmutatom, hogy milyen a szex és tök jó, ha huzogatom a farkát..Ezt így nekem, szemtől szembe.

Már néhány hónapja elköltöztünk, saját lábon állunk. Hogy hogyan adom vissza? Nem látom szívesen, nem látogatom (barátom sem esik túlzásba, de vadászik rá) és különbenis arra tanítottak, hogy az ilyen lelki nyomorékokkal legyek elnéző. Az élet úgyis visszaadta neki. A fia nem törődik vele, a lakását pedig elviszik a hitelek. Pech, hogy nem volt velem egy kicsit rendesebb...:D

2013. aug. 7. 07:59
 10/11 A kérdező kommentje:

és a barátod nem őrlődik köztetek? A te pártodon áll? mert ilyen helyzetben az a ciki, ha mindenkinek megpróbál megfelelni, ezzel felőrölve mindkét kapcsolatát, mert egyszer te sértődsz meg, egyszer a család (apja) stb.

A te esetedben tudod mi lehet, ha már irtad ezt hitel dolgot? A faterban az a félelem élt, hogy ha jön egy barátnő, akkor a fia el fogja hagyni, és ott marad a hitellel egyedül, és ezért mindent megtett hogy a barátnőt elmarja a fia mellől. Nem konkrétan neked szólt a személyednek, jó ha tudod, hogy minden lányt elmart volna.

Legtöbbször félelem és féltékenység, számitás áll a háttérben. Csak hogy igy, ahogy irtad is ő szivta meg, és maga alatt vágta a fát. Ha kedvebb veled, talán még mindig ott lennétek vele, és segitenétek őt.

Az én esetemben az lehet (még nem tudom, csak gyanitom) hogy a barátom anyukájától a nevelő apuka 15 évvel idősebb, már elég öreg, és valószinűleg attól félnek, hogy ha majd meghal (még most ő a családfenntartó) akkor mi lesz velük, mert van egy közös kisebb gyerekük is. És hát ilyenkor kire lehet számitani ha nem a többi gyerekre, hogy majd segit nekik ha baj van? Nehogy már új életet tervezzen az a gyerek. Ezt onnan tudom, hogy mondta is a barátom, ha a nevelő apja meghal, akkor majd neki kell segitenie az anyját meg a féltestvérét, mert ki más segithetne? Csak ő tud, mindenki más csóró a családban. Sokszor ezeket a gyerekeket arra is nevelik, meg beléjük szocializálják az ilyen segitsd örökre a családodat c. mentalitást. Ő is megmondta, hogy neki a családja az első mindenben. nem szakad el. És hogyha gyerekünk lesz? Nem a gyerekének fog venni 3 kerekü biciklit, hanem küldi haza a családjának a pénzt?

Én amondó vagyok, hogy mindenki a maga életének a kovácsa. Mindenki alakitsa úgy az életét, hogy tudjon később a maga ura lenni, ne kelljen másokra támaszkodnia.

Ha úgy döntenék, hogy hitelt veszek fel, utána nem a fiamtól várnám a segitséget. Vagy ha 15 évvel idősebb pasiba szeretek bele, aki hamarabb meghalhat, nem a fiamra támaszkodva képzelem el a jövőmet, hanem teszek félre pénzt, nem elnyaralgatom, meg ilyenek. (mert hogy ott az megy)

2013. aug. 7. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!