Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mást is bosszant mikor anyós...

Mást is bosszant mikor anyós kisfiamozik?

Figyelt kérdés

A kisfia 35 éves. Egyszerűen engem annyira zavar. Engem nem kislányomoznak a szüleim, nem is tették sose. Néha közlik, hogy jaj gyermekem, vagy lyányom, de ez a KISfiam/KISlányom ez belőlem hidegrázást vált ki.

A kisezést régen gyerek és kamaszkoromban is csak akkor csinálták, mikor elővették a nagy szülői tekintélyt, hogy "KISasszony ezt hogy gondolod?!" stb.

Kisfiam, kisfiam... jellemzően akkor húzza elő, mikor nem akarja, hogy nemet mondjon neki a fia, mondjuk nem hat rá.

Más anyósa is csinálja ezt? Van egy rakás férfi a családomban, de egyet sem KISfiamoz az anyja, csak anyóstól hallom folyton a férjemre.

2013. aug. 7. 14:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
79%
Pusztán a kisfiamozás nem zavar s szerintem ez így normális, túlérzékenységnek tartom, ha valakit igen - de amit írtál, hogy lehet tudni, hogy akar valamit... Az egészen más dolog, azt nagyon is megértem, hogy az zavar :(
2013. aug. 7. 14:56
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Maga a kisfiamozás nem zavar, sőt nekem kifejezetten tetszik, ha anyósom becézgeti még a férjemet és nincs lesz.rva a feje, mint az enyém volt.

Ha külön arckifejezés és hangsúly van hozzá... hááát zavarna, de annyira nem, hogy szóljak érte.

2013. aug. 7. 15:04
 13/31 anonim ***** válasza:

Téged az zavar, ami a kisfiam körüli "ceremónia".

Ha tudod látod előre, hogy mi következik, válts át másik adóra a fejedben.

Sok "menyet" zavar az ha az anyós egyeduralma alatt akarja tartani a párjukat. Egyik nő sem akar osztozni a szeretett férfin. Mindegyik magáénak akarja. Birtoklási magatartás.

Mindaddig bosszant amig nem engeded el a "harapófát" addig fog fájni amig harapsz rá. ENGEDD EL ELŐBB SZABADULSZ!

2013. aug. 7. 15:08
 14/31 anonim ***** válasza:
25%

De miért baj ha annak szólítja? Tett ellened az a nő bármit is?

Ne haragudj de miért baj ha annak szólítja a fiát aminek akarja? Az ő gyereke, még ha te ezt másképp is gondolod. Több köze van hozzá genetikailag mint neked. Nem mellesleg ő nevelte fel.

2013. aug. 7. 15:13
 15/31 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is kisfiam van,engem nem zavar!
2013. aug. 7. 15:18
 16/31 anonim ***** válasza:
40%
Téged szerintem azért bosszant,mert talán,ha nem is vállalod fel,de féltékeny vagy. Zavar,hogy jó kapcsolata van anyjával. Nincs ezzel probléma sok feleséget zavar csak azt nem tudom miért.
2013. aug. 7. 15:20
 17/31 Amado atya ***** válasza:
31%

Engem egyáltalán nem zavar. Sem az, hogy Anyám "kisfiamoz le" a párom előtt, sem az, hogy az anyósom "kislányomozza le" a páromat. Pedig mind a ketten túl vagyunk a 40 éven.

Sőt, azon veszem észre magam, hogy sokszor a beosztottjaimnak -akik akár 15-20 évvel is idősebbek nálam- "kisfiam"-at, vagy "fiacskám" -ot mondok. :) :D

2013. aug. 7. 15:46
 18/31 anonim ***** válasza:
40%

Most komolyan, te akarod megszabni, hogy hívja a fiát, aki 35 éve az élete része? Hogy jössz te ahhoz? Komolyan ez már a kákán a csomót esete!

Azért mert 100-ból 99 férfinek nem mondja az anyja, hogy kisfiam, ő hadd mondhassa már! Ez tényleg nevetséges! Nem tudom, mit szólnál, ha majd anyukaként neked is az állna a szádra, hogy kisfiam, és a menyed kioktatna, hogy képzeled?

2013. aug. 7. 15:55
 19/31 anonim ***** válasza:
50%

Gondolom, van gyereked. Szoktad becézni? No, majd 30-35 év múlva gondolj erre vissza, és szállj magadba. De jó mélyen.

Miért akarod megszabni, anyós hogy hívja a gyerekét? Mert téged zavar? Mert kérni szeretne valamit? Mert szüksége van segítségre?

Nekem abnormális a családom:

A fiam 30 éves. Igen, én is szoktam mondani neki, hogy kisfiam. Igen, ha kérni szeretnék tőle, én is így mondom. Mint ahogy ő is, mikor kérni akar tőlem valamit. Valahogy így:

Anyuuu! Figyelj! Na, ebből már tudom, hogy valamit kérni szeretne.

Ha a menyemnek ez nem tetszik, akkor éppenséggel lesz.rom, és piszkosul nem érdekel, hogy az ő családjában mi volt a szokás. Mondjuk ilyenekből nem is csinál problémát.

Sőt, épp a napokban hívott és mondta, hogy:...ja, a KISfiad palacsintát szeretne enni. Ha van még lekvárod, átugrom érte.

-hát, ha ebben a dög melegben képes vagy palacsintát sütni, akkor gyere, ott van a szekrényben, megtalálod. (van kulcsa a lakáshoz)Feljött, elvitt egy üveg lekvárt és a hűtőn ott volt a cetli, hogy hozott nekünk is palacsintát.

Vagyis lehet ezt teljesen normálisan is kezelni.

Egy másik példa, amikor a vejemmel beszélgetek: ....ja, a KISlányod üzeni, hogy...

2013. aug. 7. 16:04
 20/31 anonim ***** válasza:
73%

Az én anyósom is szokta kisfiamnak szólítani, de eddig én nem is gondolkoztam, hogy zavaró lenne. Nekem ez természetes megszólítás, sőt kedveskedő.

S nálunk nem csak akkor szólítja így, ha kérni akar valamit.

Szóval nem is figyelek fel erre különösképp.

2013. aug. 7. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!