Nagyon megbántott anyósom, de ő annyira felületes, hogy észe sem veszi?
A lányunknak nemrég volt a névnapja. Tavaly nem köszöntötték fel "nem tudták", el lett felejtve nekik! Idén készültem és vártuk őket, hiszen nem az egyedüli unoka, a másiknak is így zajlik le a névnapja. Vártuk, de nem jöttek. A férjem estére átment hozzájuk, küldtem tortát, meg sem kérdezték, mi ez, vagy mire csináltam. Tudomást sem vettek róla. Nem köszöntötték fel! Engem ez nagyon bánt, mert rajtam kívül és mostmár alányomon kívülmindenki más fel van köszöntve. Nem vártam ajándékot, elég lett volna 2 puszi is és néhány perc amit az unokájukkal töltenek.
Nem sokára itt az anyósom névnapja, megmondtam a férjemnek, hogy nem megyek el felköszönteni. Ő sem akar menni, mivel egyetértünk ebben a dologban. Szeretném meggyőzni, hogy menjen, hiszen az anyja.
Na de komolyan, minek ez az álszenteskedés?
Azt írod, h nálatok (a ti szélesebb családotokban) ez a szokás, és nem kell külön-külön meghívókat küldözgetni, sem szóbelit, sem semmilyet...... amúgy valaki világosítson már fel, h miért kell a nagyszülőknek kérvényt benyújtani az unoka szülinapjához/névnapjához??? Hát a nagyszülei, könyörgöm, köszöntsék fel és kész. Ha szokás ajándékot adni, adjanak (ha az egyik unoka kap, akkor igenis kapjon a másik is!!!!!!), ha nem, hát kávéja csak van mindenkinek otthon és le lehet ülni beszélgetni kicsit.
Nekem ebben az egész sztoriban az nem világos, h minek erőlteted - látványosan semmibe veszik a lányod ünnepeit, te meg küldöd a tortádat - minek??? Azért, h a szemétben landoljon? Szerintem mindenkinek lejött, h téged valamiért nem bírnak (épp ezért felesleges, h te köszöntsd fel, majd elszégyelli magát - ugyan már!!!!) - ha van oka és tehetsz róla, az más lapra tartozik, akkor te tudod, mi a szitu, ha nincs, akkor miért nem hagyod abba? Azért, h majd ha idősebb lesz a lányod, rögtön szembesüljön is vele, h őt nem szeretik annyira?
Nekem mondjuk ez lett volna az utolsó csepp, én úgy vagyok az ilyenekkel, h elteszek egy sértést, azután megvárom a következőt, hátha félreértettem valamit, azután megint a következőt, mert hátha még mindig én vagyok a hülyébbik, de a 4. ilyen markáns sértésnél (szándékosan figyelmen kívül hagyott névnap/szülinap/karácsony, amikor az adott családnál mások a szokások megfogadom, hogy ez az utolsó lehetőség (volt ilyen sztorim pár, karácsony, szülinap....), azért lábtörlőt már ne csináljanak se belőlem, de főleg a gyerekemből ne! (még egyszer mondom: hacsak nincs valami nagyon is komoly oka annak, h így viselkednek veled)
Ja, és azt sem értem, h miért vagy ilyen galamb természet, miért erőlteted a férjed, h de azért ő menjen? Ki fog neked ezért Nobelt adni, mit gondolsz? Ha a te szüleid viselkednének így vele (dacára annak, h mindenki ünnepeit tartják a rokonságban, az övéről tüntetően nem vesznek tudomást), te szó nélkül hagynád? Nem állnál mellé, ha látnád, h neki ez rosszul esik?
(Lehet, ami az egyik embernek semmi, az a másiknak véres sértés - nem vagyunk egyformák.)
Piszlicsáré problémáknak tűnnek az ilyen kis évfordulók, de nagyon meg lehet vele sérteni az embereket, főleg a különböző elbánásokkal, mert ezekből szavak nélkül is ordít, hogy téged nem szeretlek, ezért le se sz...m a fejed!
Ha a férjed akar menni, menjen, az anyja, de neked külön nem kell győzködnöd, mert nagyon furának, majdnem hihetetlennek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!