Nagyon megbántott anyósom, de ő annyira felületes, hogy észe sem veszi?
A lányunknak nemrég volt a névnapja. Tavaly nem köszöntötték fel "nem tudták", el lett felejtve nekik! Idén készültem és vártuk őket, hiszen nem az egyedüli unoka, a másiknak is így zajlik le a névnapja. Vártuk, de nem jöttek. A férjem estére átment hozzájuk, küldtem tortát, meg sem kérdezték, mi ez, vagy mire csináltam. Tudomást sem vettek róla. Nem köszöntötték fel! Engem ez nagyon bánt, mert rajtam kívül és mostmár alányomon kívülmindenki más fel van köszöntve. Nem vártam ajándékot, elég lett volna 2 puszi is és néhány perc amit az unokájukkal töltenek.
Nem sokára itt az anyósom névnapja, megmondtam a férjemnek, hogy nem megyek el felköszönteni. Ő sem akar menni, mivel egyetértünk ebben a dologban. Szeretném meggyőzni, hogy menjen, hiszen az anyja.
Balhézol otthon, a férjed teljesen ráhangolod az ügyre erre aztán mégis azt kívánod tőle menjen el. Szerintem ezt ne csináld mert csak összezavarod vele.
Mondjuk anyám rendre elfelejti még az én névnapom is, de a sajátját is. Szóval nem erőltetem meg ez nekem nem is fontos.
Egyébként a névnap előtt egy héttel felhívtad és mondtad neki, hogy ekkor és ekkor lesz a gyerek névnapja és szeretnénk titeket meghívni egy délutáni-kora esti tortázásra? Ha ezt nem tetted meg akkor ez a te/ti hibátok. Ugyanis hívatlan vendégnek az ajtó előtt a helye....
Mint említettem, mindenki névnapja így zajlik, nem kell meghívni senkit, mert mindenki tudja mindenkiét és nem balhéztam, hanem elmondtam, hogy bánt és ne várja tőlem, hogy elmenjek és felköszöntsem.
Értem, hogy nálatok mi a szokás, de most nem arról van szó!
Jogos, hogy rosszul esik. Idősebbek már sokan csak azt a névnapot tudják, ami gyakori, ami beléjük rögzült.
Szerintem az lenne igazán taglózó a számukra, ha mindketten felköszöntenétek. Talán leesne anyósnak, hogy hoppá, ő meg elfeledkezett rólad, és az unokájáról.
Jártam már én is így, hogy egy barátnőmet elfelejtetem megköszönteni, és amikor ő jött a névnapomon, akkor esett le, hogy én mekkora gyökér voltam, mert én nem köszöntöttem meg őt!
Azóta naptár! De a lányom szokott küldeni smst, ha éppen szenilis lennék, hogy névnapja, születésnapja van a párjának. Figyelmeztet, és ezért hálás vagyok neki.
Jogos, hogy rosszul esik, de nalunk is (es szerintem mashol is) az a normalis, hogy meghivjuk oket. Hisz nem tudhatjak, hogy mikor alkalmas.
Ha nem mentek el ti az overe, azzal csak tovabb rontjatok a viszonyt. Sertodes helyett inkabb valami konstruktivat tegyetek.
5 éve soha nem köszönt fel.
Tavaly is kimaradt az enyém és a lányomé is, 2 hét múlva elmentem az övére és a férjem elmondta, hogy nemrég volt Anna nap....az enyémen túllépek, de a gyerekemén nehezen!
Az, hogy nemkell meghívni valakit ünnepelni az ő családjukba jellemző, hiszen anyós szavaival élve" nem fogom kikönyörögni, hogy valaki felköszöntsön". Tehát ennek elegettéve 5 éve alkalmazkodva, így teszünk.
Nincs kérdés....elsírtam a bánatom!
Én múltkor elfelejtettem a saját születésnapomat, úgy szóltak délután 1-kor, hogy mi van.
Hihetetlen, hogy ennyire bele vagy betegedve ilyen kis baromságba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!