Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagyon megbántott anyósom, de...

Nagyon megbántott anyósom, de ő annyira felületes, hogy észe sem veszi?

Figyelt kérdés

A lányunknak nemrég volt a névnapja. Tavaly nem köszöntötték fel "nem tudták", el lett felejtve nekik! Idén készültem és vártuk őket, hiszen nem az egyedüli unoka, a másiknak is így zajlik le a névnapja. Vártuk, de nem jöttek. A férjem estére átment hozzájuk, küldtem tortát, meg sem kérdezték, mi ez, vagy mire csináltam. Tudomást sem vettek róla. Nem köszöntötték fel! Engem ez nagyon bánt, mert rajtam kívül és mostmár alányomon kívülmindenki más fel van köszöntve. Nem vártam ajándékot, elég lett volna 2 puszi is és néhány perc amit az unokájukkal töltenek.

Nem sokára itt az anyósom névnapja, megmondtam a férjemnek, hogy nem megyek el felköszönteni. Ő sem akar menni, mivel egyetértünk ebben a dologban. Szeretném meggyőzni, hogy menjen, hiszen az anyja.

2013. júl. 29. 10:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
4%
Azt ìrod a te lànyod Akkor megèrtem anyòsod.Ha kettőtök lànya akkor nem.Az unokàja lenne elvègre...Ne menjen a férjed se.
2013. júl. 29. 11:26
 12/21 A kérdező kommentje:
Az unokája! A fia és az én gyerekem, aki házasságunk után 2 évvel született.
2013. júl. 29. 11:28
 13/21 anonim ***** válasza:
44%
Az ilyen udvariassági formulák azért tűnnek fontosnak, mert te is eleget teszel nekik fordított esetben. Szerintem menj el anyósod névnapjára, és a félreértések elkerülése miatt, mindenki előtt jövőre kifejezetten hívd meg őket magatokhoz ünnepelni, és mondd mennyire sajnálod, hogy idén nem tudtak eljönni. Lehet ő azt hiszi, nem akarod ezeken a kis családi bulikon látni. Ki tudhatja? Tudod: néma gyereknek anyja se érti...
2013. júl. 29. 12:06
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
hmm ismerős történet. sajnos én azt tapasztaltam hogy vannak az egyenlők meg vannak az egyenlőbbek.... :(
2013. júl. 29. 12:35
 15/21 anonim ***** válasza:
71%
Hát nekem nagyon is rosszul esne, vagyis rosszul is esik. Én mindig mindenkinek fejben tartottam a születésnapját és a névnapját és mindig fel is köszöntöttem. Persze visszafelé ez nem működött. Mikor megszületett a fiam és elfelejtették az Ő szüli illetve névnapját akkor úgy döntöttem, hogy én többet nem tartok ilyet.. :D Kis családon belül (szüleim párom gyerekek) megtartjuk, de többi tesómmal már nem próbálkozok. Ők nekik csak saját maguk a fontos más szülinapját nem fontos megjegyezni. Így én sem köszöntöm Őket és Ők sem minket. És akkor nincs idegeskedés hogy épp megbántanak
2013. júl. 29. 12:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Én ios amondó vagyok, hogy mindig hívjátok meg anyósodékat a kislányod születésnapjára, névnapjára. Aztán ez majd szokássá válik, és nem fognak megfeledkezni róla. Nem tudhatod, hogy mi az ő verziója.

Lehet, hogy az, hogy "meg sem hívnak az unokám ünnepére", akkor miért is köszöntsem fel őket?

Ne hagyd, hogy ez megmérgezze az életeteket. Akármilyen is az anyósod, neki is van egy nézőpontja, próbáljátok meg kipuhatolni és közelíteni. A kislányodnak szüksége van a nagymamára az egészséges lelki fejlődéséhez. a férjednek meg a mamájára. Ne beszéld le róla a férjedet, mert előbb-utóbb te leszel a hibás, rajtad fog csattanni, az előzményeket hajlamosak elfelejteni az emberek. Legyél te a bölcs kezdeményező, s azt erősítsd, ami az anyósodban jó, a gyengeségeire pedig legyints. Sok sikert!

2013. júl. 29. 13:38
 17/21 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy rosszul esik, hogy nem köszönti fel a lányodat.

Az ő szokásaihoz meg nem kötelező mindig alkalmazkodni. Szerintem nyugodtan lehet neki legközelebb szólni, hogy szívesen látjátok az unokája névnapján egy kis tortázásra. Mert nálatok meg így szokás. :)

Én a névnapjára elmennék és biztos, hogy megemlíteném, hogy "jaaj, szegény Sárika pedig hogy készült a nagymamára... T

2013. júl. 29. 15:06
 18/21 anonim ***** válasza:
62%
16-os ezaz, nem a kérdező akarja megfosztani a gyerekét a nagymamától, hanem maga a nagymama nem tiszteli meg a gyereket vele. Azért nagy különbség. Kérdező nem tiltja, sőt ellenkezőleg, sértve érzi magát, amiért mami nem jelenik meg.
2013. júl. 29. 16:10
 19/21 anonim ***** válasza:
64%

Ti vagytok egy család: a férjed, a gyerek, meg te.

Titeket ér sértés, - közösen, és ha jól látom: rendszeresen.

A férjed csak nem menjen sehova.

SENKI nem veheti semmibe a gyerekemet, feleségemet!

2013. júl. 29. 23:37
 20/21 anonim ***** válasza:
89%

hasonló a szitu itt is. az én családomban nem szokás névnapozni, max egy sms megy az illetőnek, vagy ha találkozunk akkor 2 puszi + egy boldog névnapot!, ennyi.

pároméknál más, mert ott egybe van sok névnap és szülinap, ilyenkor nagy banzáj van, torta, ajándékhalmok, kb, mint karácsonykor.

3 éve vagyunk együtt, ez idő alatt 6x felejtették el, hogy névnapom van (2 keresztnevem van) és 2x, hogy szülinapom van. mondjuk csak a sógornőm és a sógorom, de nekem ajándékot és pénzt (!) kellett adnom az ő ünneplésükre. ettől az évtől se szülinapra, se névnapra, sőt, még karácsonyra sem lesz ajándékozás részemről, mert gusztustalannak tartom, hogy nekem KELL, nekik meg nem.

abszolút egyetértek veled és átérzem a problémádat.

2013. júl. 30. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!