Mit tennétek a helyemben?
A fiam a férjem nagyanyjánál nyaralt és fogta,elvitte a gyerekemet megkeresztelni.Már előtte többször volt erről szó és mindig mondtam neki,hogy majd a kisfiam eldönti ha érett lesz rá,hogy mit szeretne.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Most nekem forr az agyam.
"28-as ha nem vagy vallásos akkor a temetéskor sem kell fizetni."
Persze de azért egy pap mondjon legalább egy áldást a temetésemkor. Ne csak bedobjanak a lyukba aztán kész.
A nagymamám 82v évig fizette, az utolsó évben évi 15ezer egyházi adót.
Csak a templomi szertartás 300ezerbe "fájt". Ha nem keresztyén, csak natur temetést csinálunk (a síremlék 16 éve kész) csak a hamvasztás és az urna költsége lenne.
Volt harangozási díj, temetési, emlékező istentisztelet díja.
Ötvenezret csak arra elkért a pap, hogy megnyomjon egy gombot délután háromkor.
"Persze de azért egy pap mondjon legalább egy áldást a temetésemkor. Ne csak bedobjanak a lyukba aztán kész."
Hát az én temetésemre be nem teszi egy pap sem a lábát, az fix! Egyébként szerintem sokkal meghatóbb, ha a rokonok, barátok mondanak 1-2 szót, minthogy a pap elhadar valami sablonos hazugságot egy mesekönyvből.
ha nem vagy vallásos minek a pap?
ezért nem értem, ha meg vallásos vagy akkor temessen pap, de fizesd is meg (nekem se mondjon katolikus pap semmit, polgári temetésen jártam az utóbbi 3 alkalommal, nagyon szép volt, ha lehet ilyet mondani egy temetésre)hiszek Istenben, de a katolikus szertartások nagy része szörnyű, nem is az emberről, hanem csak Istenről szól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!