Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A fiam a férjem nagyanyjánál nyaralt és fogta,elvitte a gyerekemet megkeresztelni.Már előtte többször volt erről szó és mindig mondtam neki,hogy majd a kisfiam eldönti ha érett lesz rá,hogy mit szeretne.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Most nekem forr az agyam.

2013. jún. 27. 12:18
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
40%
Anyakönyvi kivonat is kell oda, meg egy szülő is szerintem.Nem úgy van az, hogy csak fogja magát, és besétál a templomba.
2013. jún. 27. 12:43
 12/38 anonim ***** válasza:
44%

Oké akkor ne törődj bele, de már nem tudsz mit csinálni.

Megkapta a szentséget innentől fogva azon már nem változtathatsz.

2013. jún. 27. 12:43
 13/38 anonim válasza:
30%

És akkor mi van, ha meg lett keresztelve? Most lesz valami hátránya az életében? Nem fogadják be a sátánisták, vagy mi?

Nem kell ebből ügyet csinálni! Sok ember azt se tudja, hogy meg van-e keresztelve vagy sem...

2013. jún. 27. 12:46
 14/38 anonim ***** válasza:
56%
De szerintem se lehet úgy,hogy egyik szülő sincs ott. Bár nem tudom.
2013. jún. 27. 12:51
 15/38 anonim ***** válasza:
70%

Valakik írták, hogy szülő is kell, meg anyakönyvi kivonat. Hát nem tudom hogyan működik, de pár éve amikor az unokahugom 12-13 éves volt elköltöztek a családjával egy faluba, ahol katolikus templom állt. Az általános iskolában volt hittan is, de az unokahugom nem volt megkeresztelve még akkor. Aztán egyik délután úgy érkezett haza, hogy iskola után megkeresztelte a pap, és a keresztszülei 2 falubeli öreg lett akik éppen a templomban voltak. :D Persze mindenféle papír és szülői beleegyezés nélkül. :D

Hogy a kérdésedre válaszoljak kedves kérdező, én forrnék az idegtől, és biztosan lenne 1-2 szavam a nagymamához, vagy ha nem is nekem mert tiszteletlen sem szeretnék lenni egy idős nénivel, megkérném a férjem, hogy teremtse le ő, mégis csak az ő nagyanyja.

2013. jún. 27. 12:57
 16/38 anonim ***** válasza:
79%

"És akkor mi van, ha meg lett keresztelve? Most lesz valami hátránya az életében? Nem fogadják be a sátánisták, vagy mi?

Nem kell ebből ügyet csinálni! "

Igen, lesz valami hátránya. Méghozzá az, hogy egy olyan valláshoz tartozik, amihez semmi köze - egyelőre. Ha felnő, és mégis így döntene, akkor egészségére. Ha viszont éppenséggel ateisra, buddhista vagy a fene tudja mi szeretne lenni, akkor igenis NAGYON bántó lelkileg, hogy az akarata ellenére belekényszerítették ebbe. Ez nem más, mint egy lelki stigma, egy undorító szokása az egyháznak.

Kérdező: én a helyedben megszakítanám a kapcsolatot a nőszeméllyel egy időre. Hát nehogymár a saját kénye-kedvére csináljon azt a gyerekeddel, amit akar! Gondolom ha elvitte volna fodrászhoz és piros tarajat csinál neki, akkor nem pattognának itt ennyien, hogy hagyd meg neki ezt a kis örömöt és törődj bele. Ráadásul ez egy lelki dolog, sokkal súlyosabb.

Mindemellett lehet kérvényt írni a keresztelő templomba, mely után semmisnek tekintik az egészet, kiléptetik. Én ezt is megtenném. Elég erős érv az, hogy az akaratod ellenére, a hátad mögött tették.

2013. jún. 27. 12:58
 17/38 anonim ***** válasza:

de én sem értem, hogy tudott hivatalos papírok nélkül kereszteltetni! Nem kellenek oda keresztszülők is? Bocsánat, nem igazán értem, az enyémre nem emlékszem :D

De az biztos, hogy kiosztanám a nagyit úgy, ahogy illik, és jó darabig nem láthatná az unokát. A férjed egyébként mit szól ehhez?

2013. jún. 27. 13:20
 18/38 anonim ***** válasza:
54%

nem kell hozzá semmi.

az én szüleim sem voltak ott a keresztelőmön...

Én tuti tombolnék. A gyerek nem mehetne többet, nem azért mert bajom van a keresztséggel, hanem mert a külön kérésemet sem tartotta tiszteletben.

Ha annyi idős lesz a gyerek, akkor majd megengedi hogy tetoválása legyen vagy akármi? én vagyok a szülője én felelek érte, ez azért nem egy olyan dolog, hogy ne egyen fagyit.

Habár azért olvastam olyat is, hogy laktózérzékeny a gyerek a nagyi meg állandóan tejterméket tukmálna neki.

Az a baj, hogy ennyire megbízhatatlan nagy/dédszülőre hogy bízza az ember a gyerekét? Van aki ezt nem tartja nagy dolognak, hanem ez pont egy olyan dolog, hogy ha akarom ateistának nevelem a gyereket, ezek nézetek, ebbe senki nem szólhat bele.

A kérdező pedig hagyta volna a gyerekre a választás lehetőségét.

A férjed mit szól????

2013. jún. 27. 13:21
 19/38 anonim ***** válasza:
79%

Tombolnék.

Leshetné a vénasszony mikor látja legközelebb a gyereket...

2013. jún. 27. 13:31
 20/38 anonim ***** válasza:
24%

Azért nem kell hozzá semmi papír, mert nem jelent az egész semmit. Csak játszás az egész.

Ha én lemegyek az utcára, és vizet locsolok a járókelőkre, hogy "te mostantól mardekáros vagy" az sem jelent semmit. Nekem lehet, másnak nem.

2013. jún. 27. 14:03
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!