Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

A fiam a férjem nagyanyjánál nyaralt és fogta,elvitte a gyerekemet megkeresztelni.Már előtte többször volt erről szó és mindig mondtam neki,hogy majd a kisfiam eldönti ha érett lesz rá,hogy mit szeretne.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?Most nekem forr az agyam.

2013. jún. 27. 12:18
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
20.: Keresztlevelet adnak róla, így van hivatalos nyoma is. Így sajnos jelent valamit az egész. Ha nem így lenne, nem zavarna senkit sem (mert ugye attól, hogy valakit lefröcsköltek vízzel még nem fog hinni, de így hivatalosan is az adott egyházközösséghez tartozik, és a statisztikákban is így fog szerepelni, amennyiben nem nyilatkozik másképp!)
2013. jún. 27. 14:06
 22/38 anonim ***** válasza:

Természetesen tombolnék.

Velem ezt megjátszotta nagyanyám. Letagadta, hogy meg vagyok keresztelve (református vagyok) és átkereszteltetett.

A szüleim elmentek a temlomba és befenyítették a papot. Minden okiratot megsemmisíttettek.

Ugyanis, ha a pap a ti hozzájárulásotok nélkül, minden irat nélül keresztelt, a feljebbvalóinál nagyon megütheti a bokáját.

Ez az én kéthetes katolicizmusom története.

2013. jún. 27. 14:45
 23/38 anonim ***** válasza:
72%

Kedves "mardekáros".

Az a baj, hogy jelent ez. Ugyanis majd szépen megjelennek egyházi adót szedni.

2013. jún. 27. 14:47
 24/38 anonim ***** válasza:
A keresztlevél nem hiszem, hogy "hivatalos". Tőlem nem kérték még soha semmilyen helyen. Csak az egyházon belül számít, ami megint csak játék.
2013. jún. 27. 14:47
 25/38 anonim ***** válasza:

"Az a baj, hogy jelent ez. Ugyanis majd szépen megjelennek egyházi adót szedni."

Igazán? Megkereszteltek, de ateista vagyok. Tőlem senki nem kért egyházi adót. Sőt, anyámtól sem.

2013. jún. 27. 15:09
 26/38 anonim ***** válasza:
Egyházi adót a keresztszülőn hajtanák be, nem a gyerek szülein.
2013. jún. 27. 15:18
 27/38 anonim ***** válasza:
58%

öcsémet meg akarták a szüleim keresztelni,

5 év egyháziadót hajtottak volna be rajtuk, így maradt az öcsém "pogány"

2013. jún. 27. 15:20
 28/38 anonim ***** válasza:
Mondjuk az egyházi adóról is annyit, hogy mi öt emberre egy évben 2000Ft-ot fizetünk. Nem szándékozok meghalni de ha a temetésemkor kellene kifizetni sem lenne olcsóbb. Meg 2000Ftazért nem a világ.
2013. jún. 27. 15:23
 29/38 anonim ***** válasza:
Nem értek hozzá, de első körben felkeresnék egy a témában jártas papot/szakembert, ugyanis elképzelhető, hogy a keresztelésnek is vannak "érvényességi" kellékei, mint mondjuk egy szerződésnek vagy akárminek, így akár az is lehet, hogy bár megtörtént, de nem "hivatalos", nem kapott róla papírt. Másodsorban meg, minimum egy bocsánatkérést és magyarázatot várnék anyósomtól, egyébként meg enm vinném oda többet a gyereket, mert megbízhatatlan.
2013. jún. 27. 15:28
 30/38 anonim ***** válasza:

28-as ha nem vagy vallásos akkor a temetéskor sem kell fizetni.

(Amikor ez történt 5 ft-ot nem tudtak volna a szüleim erre kifizetni, és a fizetésük 7000 ft volt:)) Ennyit nem ért az egész a szemükben, hiszen csak a család miatt keresztelték volna meg, amúgy többet volt így is ő templomban, mint már megkeresztelt a családban.

Ráadásul én azt hiszem édesapám ledolgozta azt az adót (ministrált 18 éves koráig)

2013. jún. 27. 15:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!