Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Én vagyok szemét, vagy igaza...

Én vagyok szemét, vagy igaza van az anyósnak?

Figyelt kérdés
Tél óta nem jól keres a férjem.Egy hónapban megmaradt 40000ft négyőnkre.Sajnos nem tudtam befizetni a villany.Nagyon sokkal tartozunk,de nem kapcsolják ki mert védendő fogyasztók vagyunk.Szóval...Kértünk kölcsön az anyóstól fára decemberbe,20000ft.Neki januárba bejött 800000ft.Tudja nagyon jól,hogy mennyi tartozásunk van,és milyen szarul állunk anyagi téren,de múlt héten közölte velünk,hogy kéri vissza a pénzt,mert NINCS neki.Így nem tudom a villanyt befizetni az összeset biztos nem.Meg ott lesz a kutyaoltás,és még egyéb befizetni való.Most csak én tartom egy pénzéhes embernek,vagy neki van igaza?

2013. máj. 2. 12:20
 61/106 anonim ***** válasza:
28%
Hát, akik így állnak hozzá az ápolókhoz, és orvosokhoz, azoknak nyilván már belépéskor kiül az undor a képükre. Fura mód engem eddig mindig normálisan elláttak, igaz, nem is köpködöm őket, ahol tudom. Talán itt is az "azt kapod vissza, amit kiadsz" elv érvényesül.
2013. máj. 2. 14:38
 62/106 anonim ***** válasza:
68%
Ha visszaolvastad, kedves "azt kapsz, amit adsz" hozzásdzóló, akkor láthatnád, hogy mit írtam. Az egyik rokonom 1 hétig a saját sz@rában feküdt magatehetetlenül, be nem engedtek hozzá, mondván, hogy karantén van....A másik rokon a nagymamám, akit fél éven keresztül félrekezeltek, és mire rájöttek, hogy rákos, addigra késő volt. Mint később kiderült, orvos figyelmetlensége miatt kellett meghalnia. Úgyhogy mondjuk úgy, hogy én adom azt nekik, amit tőlük kaptam.
2013. máj. 2. 14:47
 63/106 A kérdező kommentje:
Ha már az orvosoknál tartunk,akkor biztos vannak jó,és rossz orvosok.de az biztos nem jó orvos,aki azt mondja a betegre,hogy nem küldi el vérvételre mert drága.az ápolónők között is van biztos különbség.de az ne legyen ápolónő,akinek az első a telefon,ahol megdumálja a családi problémát,mint fél órája könyörgök,hogy cserélje ki az infúziót.
2013. máj. 2. 14:48
 64/106 anonim ***** válasza:
65%
Jó, vannak rossz tapasztalataitok. De miért kell általánosítani? Főleg így, hogy teljesen rám vetítitek ki, mintha én tehetnék az összes nővér bűneiről. Nagyon rosszul esik. Képzeljétek el, ha mondjuk egyikőtök tanár, én meg azt írom neki, hogy "azt a pénzt érdemled amit kapsz, pénzhajhász!" holott fogalmam sincs róla, hogy ki ő, milyen munkát és hogyan végez, és egyáltalán. Bánjatok óvatosabban a szavakkal!
2013. máj. 2. 14:52
 65/106 A kérdező kommentje:
Én kivételesen nem bántottalak.Vannak lelkiismeretes ápolók,és orvosok.Csak éppen nem azokkal találkoztunk.
2013. máj. 2. 14:55
 66/106 anonim ***** válasza:
68%

A szülészeten le a kalappal az ápolónők előtt, tényleg mikor be is fektettek terhesen, akkor is jó volt velük a kapcsolatom és mikor mentem szülni, örültem, hogy már ismertem őket és jó munkát végeznek.

DE! Mikor a fertőzőn voltam a két kisgyerekemmel rota miatt, hát az szörnyű volt. Bunkó orvos, ápolónő, had ne írjam is le. Szegény 2 éves kisfiammal úgy beszéltek, mint a kutyával, mert sírni mert és ugye megijedt, hogy most mi történik vele. Közlöm velem is úgy beszéltek, pedig csak egy lepedőcserét kértem, mire az orvos közölte velem, hogy nálunk az anyukák szokták cserélni a lepedőt. Mondom jó, akkor hozzanak lepedőt és kicserélem, vagy minden ajtót és szekrényt nyissak ki, hogy hol vannak a lepedők, vagy mi? Akkor meg az a baj. Hozzáteszem, 2 órája vártam türelmesen a lepedőre és a vizitkor történt ez, hogy mondta az orvos, hogy itt a szülők cserélnek lepedőt. Na, meg az információáramlás, szegény 10 hónapos lányom majdnem sima tápszert kapott rotafertőzés alatt, mikor az orvos kiadta, hogy csak tejmenteset ehet. Nem értem, hogy miért nem cserélnek információt váltáskor az ápolónők.

Szóval teljesen csalódott voltam, hogy mekkora különbségek vannak ellátások között ugyanazon kórház más osztályain. Na, meg ugye a fertőzőn majdnem egy helyen voltak a gyerekekkel a felnőttek, csupán külön kórteremben, de ahogy szegény pár éves gyerekekkel beszéltek, akiknek nem tudott bent lenni valamelyik szülője, hát még a szívem is összeszorult, ráadásul majdnem minden gyerek hányás, hasmenéssel volt bent, látszott az ápolónőkőn, hogy még pelenkát se nagyon akartak szegényeken cserélni.

Vannak nagyon kedves, lelkiismeretes ápolónők, akik tényleg ezt a hivatást akarják csinálni, de vannak, akik csak muszájból csinálják, de ez meg is látszik.

2013. máj. 2. 14:56
 67/106 anonim ***** válasza:
85%
Hát én alapvetően egy jó kedélyű ember vagyok. Azonban nemrégiben sajnos el kellett mennem a kórházba. Annyi savanyú pofát mint ami az orvosok és az ápolók ábrázatán mutatkozott.... Komolyan mondom az 6 ember közüll akivel beszélnem kellett 2 volt normális. a többi flegma és savanyú. Pedig én aztán tényleg nem tettem semmit amiért ilyenek lehettek volna. :S A testvérem barátnője ápolónőnek tanul. Hát ő is mesél szép dolgokat. Egyszóval nem irigylem azt akinek hetekig ott kell feküdni és ilyen nyomott hangulatú emberek kerülgetik akiken látszik h semmi kedvük foglalkozni vele. Sajnos az elmondásokból és személyes tapasztalatomból az jön le h az egészségügyi dolgozók minimum 70-80 százaléka ilyen :S
2013. máj. 2. 14:58
 68/106 anonim ***** válasza:
66%
Én már bocsánatot kértem. Amúgy akinek nem inge, nem veszi magára. 90 %-ban csak rosszat lehet hallani rólatok. Mint írtam az az 1%, aki lelkiismeretes, annak minden elismerésem. Nem tudom miért nem erre a részére reagálsz, ha te is ebben az 1-ben vagy benne. Nem csak az én hozzátartozóimmal voltak ilyenek, a szemem előtt aláztak meg idős embereket, a szemem előtt vették előre a cigány családot, akik pénzt nyomtak a doki kezébe a többi beteg előtt, akik szépen végigülték a sorukat. Soroljam még?
2013. máj. 2. 14:59
 69/106 A kérdező kommentje:
Szülészetről ne beszéljünk..főleg a szekszárdiról.Úgy beszéltek velem mint a kutyával.Ráadásúl a hülyék eltörték a kisfiam karját szülésnél.
2013. máj. 2. 15:00
 70/106 anonim ***** válasza:
57%
Nálam az verte ki a biztosítékot,kedves ápolónő, amikor te kijelentetted, hogy mennyire könnyű munkát találni. Mondod ezt úgy, hogy te ápolónőként dolgozol. Megnézném, hogy ha kirúgnának, akkor hova vennének fel. Nem kórházra gondolok. Elmondom neked, hogy még egy élelmiszerüzletbe sem kellenél! Kívánom neked, hogy tapasztald meg mennyire "könnyű" munkát találni!
2013. máj. 2. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!