A gyereknév választásba mennyire akartak beleszólni anyósodék és/vagy a szüleid?
Mi a férjemmel kitaláltuk egy lány és egy fiú nevet is, ami mindkettőnknek tetszik. A téma feljött anyósoméknál egy beszélgetés során, a fiú név tetszett neki, de a lánynévre beszólt, hogy az nem lesz jó, mert, ha majd orvos lesz vagy ügyvéd, nem fog elég komolyan hangzani a "Dr. Lánynév". Apósom nem szólt semmit.
Anyámékat meg nem érdekli, nekik mindegy, hogy mi lesz a neve, csak legyen már unoka.
Szóval a kérdésem lényegében az, hogy nálatok ki mennyire akart beleszólni ebbe, volt emiatt bármi konfliktus? Egyáltalán hogy lehet lereagálni ezt, ha valaki beszól, hogy nem jó a név amit választottunk?
Persze nem zavar, ha elmondja valaki, hogy tetszik e a név neki vagy sem, de az azért számomra furcsa, hogy még meg se született, de már anyósom eldönti, hogy orvos lesz vagy ügyvéd.
Hát de a gyereknek kell együtt élni vele. szerintem a Genovéva meg Androméda is szép név, mégse adnám a gyerekemnek.
Ti tudjátok, nekem olyan semmilyen, tucat, szürke. Max megváltoztatja 16 évesen.
Ahogy látom, az itteni begyepesedettebb válaszoló(k) nem tudja, hogy a mai hivatalos, komoly keresztnevek jó része becenév, csak már megszokták az emberek.
Pár példa: Rita, Léna, Kitti, Kata, Anikó, Betti, Ági, Dalma
Az 54-es vagyok: még néhány:
Bori, Boriska, Fruzsina, Szandra, Nóra, Elza, Sára, Nelli, Bella, Bettina, Hanna
Nem szóltal bele, mert nem tudták. Akkor mondtuk el, amikor megszületett.
Off: a fogorvosom Fanni 🤷🏼♀️. De ismerek szülésznőt aki Lili, amíg lehetett szülésznőt fogadni "bevolt telve a naptára", mert annyira sokan akarták őt felkérni (a szakmai tudása és a hozzáállása miatt). Régebben is voltak újhullámos nevek, amik akkor voltak furcsák, mamár felnőttek, fel sem tűnik senkinek, mert megszokták. Hozzáteszem a Lili nem egy annyira nagy újdonság, elég régóta adható és elég gyakori is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!