Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A gyereknév választásba...

A gyereknév választásba mennyire akartak beleszólni anyósodék és/vagy a szüleid?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel kitaláltuk egy lány és egy fiú nevet is, ami mindkettőnknek tetszik. A téma feljött anyósoméknál egy beszélgetés során, a fiú név tetszett neki, de a lánynévre beszólt, hogy az nem lesz jó, mert, ha majd orvos lesz vagy ügyvéd, nem fog elég komolyan hangzani a "Dr. Lánynév". Apósom nem szólt semmit.

Anyámékat meg nem érdekli, nekik mindegy, hogy mi lesz a neve, csak legyen már unoka.

Szóval a kérdésem lényegében az, hogy nálatok ki mennyire akart beleszólni ebbe, volt emiatt bármi konfliktus? Egyáltalán hogy lehet lereagálni ezt, ha valaki beszól, hogy nem jó a név amit választottunk?

Persze nem zavar, ha elmondja valaki, hogy tetszik e a név neki vagy sem, de az azért számomra furcsa, hogy még meg se született, de már anyósom eldönti, hogy orvos lesz vagy ügyvéd.

aug. 4. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
15%
Minden proli a doktoros érvvel jön.
aug. 4. 14:09
 12/75 anonim ***** válasza:
87%

A mi kisfiunk neve Ruben. Nekünk ez tetszett, nem mellesleg a nejem félig külföldi származású, így minden rokon ki tudja mondani. A szüleink nem szóltak bele, a tesóink sem, ezzel szemben az egyik nénikém igen. Azt mondta, hogy borzadály név, tönkretesszük és megalázzuk vele a gyereket, stb. Nem foglalkoztunk a véleményével. Egyébként a gyerek már 9 éves, de sehol senki nem szekálta a neve miatt.

Ennyi erővel például az Emőke sem hangzik doktorosan, mégis van ilyen nevű pszichológus. Hajnalka tanárnénit, Kevin doktor bácsit is ismerek.

aug. 4. 14:16
 13/75 anonim ***** válasza:
53%

Nálunk a fiamnak mindenáron apósom nevét akarták adni. Nem lett. A lánynak meg az enyémet. Az se lett.

Amúgy gyorsan eldőlt a kérdés, mert kijelentettem, hogy rajtam kívül a kutyát se kérdezik majd a szülészeten.

Nyilván nem neveztem volna el semmilyen ostoba gyereknéven. Az Eperke egy gyerekmese főhőse. Az egyik unokatesóm Bíborka. Nem Bíbor, hanem Bíborka. Most van azon, hogy megváltoztathassa.

Mindkét gyerekemnek 2 neve van, ha felnő és az egyik jobban tetszik, majd azt használja. De nem vertem volna meg valami mesenévvel. Napsugár, Málnácska meg Ajándék. Nyilván a Haszienda meg az éppen aktuális török hernandoramirezdepadrafos se lenne megfelelő.

Ez nem azt jelenti, hogy mindenki legyen Mari meg Gyuri. De annyi szép magyar név van.

Az oviban szeptembertől lesz 3 Noel, 3 Benett és 2 Nolen. 22 fős csoport, 10 fiú van. Az egyik kivétel a gyerekem, ő Kornél Bence (Vince lett volna a második neve, de elírták), a másik pedig Milán. Milyen komoly nevek már, minden sarkon van 20 Benettke meg Nolenka.

A kórházban az osztályon most volt 3 Hanna meg 2 Mira. 8 lány volt akkor, az én gyerekem Rózsa Judit. Rózsa már 5 éve nem született itt :)

aug. 4. 14:21
 14/75 anonim ***** válasza:
92%

Azért itt 3l3g gyakran felmerul az "Ugyan hogy lehet mar komolyan venni egy Dr. Szabó Angyalkát " típusú válasz, ha valami mokasabb nevet akar adni a kérdező.

Amúgy meg egyertelmu: nekem/nekünk ezt tetszik, ezt adjuk.

aug. 4. 14:28
 15/75 anonim ***** válasza:
74%
12es majd állásinterjúnál lesz érdekes, mert ugye tudjuk melyik népcsoport adja az ilyen neveket előszeretettel.
aug. 4. 14:31
 16/75 anonim ***** válasza:
73%
Fiatalabbik.fiunk aposom kérésére Imre lett ritka név de semmit bajom nem Volt ezel nével kérésel.
aug. 4. 14:39
 17/75 anonim ***** válasza:
100%

12

Emőke és Hajnalka ezer éves nevek, a mai nagymama és dednagymama korosztaly tagjai között sokan vannak. Kevint én Magyarországon csak kisebbségi szülők gyerekét ismerek. A Ruben név klasszul hangzik, ha valami spanyolos vezeteknvevvel társul, amúgy szintén kisebbségi kategória. Lehet azt mondani, hogy rasszizmus, meg buta emberek, ki nem xarja le - de a valóságban bizony az lesz, amit a 15. valaszado irt: Szabó Ruben és Kovács János ugyanolyan vegzettseggel, korral, hatterrel, miegymassal jelentkezik valahova, 99% hogy nem Ruben lesz látatlanban az esélyes.

aug. 4. 14:42
 18/75 anonim ***** válasza:
93%

Anyosom mindenaron Csenget akart mert h a lanyunokaja masodik neve Csenge.

Maja lett. Akkor ez ritka nev volt es univerzalis ha kulfoldre menne tanulni.

A tobbi gyerekemnek is aranylag ritka egyszeru univerzalis keresztneve van.

aug. 4. 15:01
 19/75 anonim ***** válasza:
83%
Mondjuk nem mindegy, hogy doktor Dzsesszika, vagy doktor Eufrozina, vagy doktor Évike, vagy Melondisha úrnő
aug. 4. 15:03
 20/75 A kérdező kommentje:
Mi a Lili nevet szeretnénk adni a lányunknak
aug. 4. 15:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!