Karácsonyt le lehetne váltani egy idei új Főpolgármester választásban ?
1.
Meg az új információk birtokában is gyengült kisfiú karácsony hogy Karácsony lapáttal akarta agyonverni Vitézyt, letagasztotta a plakátjait.
Most volt főpolgármester választás, most kellett volna leváltani. A budapestiek nem így döntöttek.
Nem hiszem, hogy megismételnék a választást - vagy ha megismétlik is akkor más lenne az eredménye. Budapestnek ez kell, még 5 év semmi és haldoklás meg sok dugó, sok parkolási díj, értelmetlen döntések és a költségvetés szétlopása. Úgy látszik esélyt akartak biztosítani a választók, hogy a városházát el tudják adni Karácsonyék a haveroknak és hoyg még több pénz menjen el tanácsadóknak. Az ő döntésük, a demokrácia nem arról szól, hogy jól kell dönteni, hanem hoyg a többség dönt.
3.
". A budapestiek nem így döntöttek.
Nem hiszem, hogy megismételnék a választást"
Tudtad hogy maga Karácsony is kezdeményezte az új választást ?!
3.Az ő döntésük, a demokrácia nem arról szól, hogy jól kell dönteni, hanem hoyg a többség dönt.
"
Nem mondanám többségnek azt a 41 főt!
Ausztriában 2000 fő különbség miatt ismételték meg a szavazást!
Na az demokrácia!
Ha Karácsony lábon lövi magát azt miért demokráciaellenes kihasználni? Reményt keltő hogy a DK utolsó szemefénye is elbukhat még idén. Akkor legalább lesz remény 2026-ra kormányváltásra is.
DK valszeg Kari Gerit fogja inditani miniszterelnok-jelöltnek. Ha ő a fopolgi akkor több szavazatot vihet el a tiszától, nem jó jatek ez. Buknia kell Gergonek, sajnos o is resze a gatnak ami a kormanyvaltást szabotalja.
"Tudtad hogy maga Karácsony is kezdeményezte az új választást ?!"
Igen, tudom. És?
Egyrészt erről nem ő dönt, másrészt akkor kezdeményezte amikor azt hitte, hogy az újraszámolással ő fog veszteni. Így, hogy nem ez történt, már nem hiszem, hogy erőlködnének. Beadják az indítványt és majd valószínűleg nem fogadják el.
Azért megnézném az arcát ha mégis sikerülne és újra szavaztatnák az egészet!
"Nem mondanám többségnek azt a 41 főt!"
Nem a 41 fő a többség, hanem a 371 578 szavazat amivel nyert. A 41 az a különbség a második helyezetthez képest.
Kár ezen hisztizni mikor a szabályok egyértelműek és ha fordított,nekem tetsző eredmény lenne akkor meg azt hangoztatnám, hogy hiszen az én jelöltem győzött, jó ez így. A LEGTÖBB szavazatot kell megszerezni és ez nem jelenti a szavazók többségét számban, hanem a döntés lesz így a többség akarata. Mivel a többi jelöltre még kevesebben szavaztak.
Csak akkor lehetne a többségi döntés egyben a szavazók többségének döntése is kizárólagosan, ha csak 2 jelölt közül lehetne választani. Amikor több jelölt van - és a demokrácia ilyen, hogy lehet és jó ha van több jelölt, akkor nagyon ritka ha a jelölt a szavazót számbeli többségének támogatásával, valódi 50% feletti eredménynel győz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!