Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A gyereknév választásba...

A gyereknév választásba mennyire akartak beleszólni anyósodék és/vagy a szüleid?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel kitaláltuk egy lány és egy fiú nevet is, ami mindkettőnknek tetszik. A téma feljött anyósoméknál egy beszélgetés során, a fiú név tetszett neki, de a lánynévre beszólt, hogy az nem lesz jó, mert, ha majd orvos lesz vagy ügyvéd, nem fog elég komolyan hangzani a "Dr. Lánynév". Apósom nem szólt semmit.

Anyámékat meg nem érdekli, nekik mindegy, hogy mi lesz a neve, csak legyen már unoka.

Szóval a kérdésem lényegében az, hogy nálatok ki mennyire akart beleszólni ebbe, volt emiatt bármi konfliktus? Egyáltalán hogy lehet lereagálni ezt, ha valaki beszól, hogy nem jó a név amit választottunk?

Persze nem zavar, ha elmondja valaki, hogy tetszik e a név neki vagy sem, de az azért számomra furcsa, hogy még meg se született, de már anyósom eldönti, hogy orvos lesz vagy ügyvéd.

aug. 4. 13:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim ***** válasza:
84%

Nekem van dokim, akinek Márko a neve, és? (Amúgy nem kisebbségi, de ha az is lenne, kit érdekel? Nem ettől lesz jó, vagy rossz orvos).

Nekem évek óta megvan a "lánynevem", ami a Boróka.

Erről senki nem tudna lebeszélni.

aug. 4. 16:54
 42/75 anonim ***** válasza:
100%

"Én inkább viszem a gyerekem egy Évi vagy Lili doktornőhöz, mint egy Eperkéhez vagy Melondishához"

#24, erről egy mókás családi sztori jutott eszembe. Nagynénémet megoperálták, párommal meglátogattuk a műtét után. Áradozott az orvosról, hogy milyen remek sebész ez a K. doktor, micsoda fantasztikus ember, stb. Aztán amikor a párom egy percre kiment, odasúgta nekem, hogy "nem tudom, hogy tudsz együtt élni valakivel, akit Leventének (párom neve) hívnak, ez nem normális dolog, én sose vennék komolyan valakit ilyen névvel". Én meg úgy elkezdtem röhögni, hogy csak percek múlva tudtam felvilágosítani, hogy amúgy K.doktornak, aki műtötte, Levente a keresztneve...

aug. 4. 16:56
 43/75 anonim ***** válasza:
44%
35 azért egy Lilla komoly, szép név. A Lili meg becenév, komolytalan gyerekes.
aug. 4. 17:33
 44/75 anonim ***** válasza:
23%

Én nem értek egyet azzal hogy a szülőknek kell hogy tetszen. Nem ők fognak azzal a névvel élni. Nevezzék át magukat, a gyereknek meg adjanak vállalható nevet.

Kérdező, esetleg Liliána? Az szép, teljes név és még mindig becézhetitek Lilinek

aug. 4. 17:36
 45/75 A kérdező kommentje:
Sajnos nekünk nem tetszik a Liliána. A Lilla pláne nem. Csak simán Lili. És ez is hivatalos keresztnév, nem csak becenévként létezik. Persze tudom, úgy hangzik, de nekünk csak így tetszik. Szerintem nem komolytalan és gyerekes, ha egy felnőtt embert Lilinek hívnak, szerintem nincs benne semmi furcsa.
aug. 4. 17:46
 46/75 anonim ***** válasza:
15%
Engem a hideg ráz a Lilitől, csak bugyuta vagy könnyűvérű lányokat ismerek ezzel a névvel, de annyira nem vállalhatatlan, vannak csúnyább nevek is. És kis se fog tűnni, nálunk a bölcsis csoportban a 9 lányból 3 Lili
aug. 4. 17:48
 47/75 A kérdező kommentje:

"Én nem értek egyet azzal hogy a szülőknek kell hogy tetszen. Nem ők fognak azzal a névvel élni. Nevezzék át magukat, a gyereknek meg adjanak vállalható nevet."

Tehát akkor olyan nevet kellene adniuk a szülőknek, ami nekik nem tetszik, de legalább vállalható? Ne haragudj, de ez butaság. Egy szülő mindig olyan nevet fog választani a gyerekének, ami neki tetszik. Ki másnak kellene hogy tetszen? A vállalhatóság meg olyan dolog, hogy kinek mi. Nekem pl a Lili név teljesen vállalható, anyósom szerint meg nem igazán. Akkor ki dönti el, hogy mi vállalható és mi nem?

aug. 4. 17:49
 48/75 anonim ***** válasza:
90%
Semennyire nem akartak beleszólni, de nem is hagytuk volna.
aug. 4. 17:53
 49/75 anonim ***** válasza:
21%
Adjatok valami szép nevet mellé.
aug. 4. 18:01
 50/75 A kérdező kommentje:
Számunkra a Lili szép név. Ráadásul mi nem akarunk két keresztnevet adni neki.
aug. 4. 18:12
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!