Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos kérés ez anyósom részéről?

Jogos kérés ez anyósom részéről?

Figyelt kérdés

Szomszédok vagyunk, kerítés választ el minket egymástól. Szeretné, ha a kerítésen lenne egy mini kapu, amin átengedheti a kutyánkat magához, hogy néha játszhasson vele. Mivel nagyon szereti őt. Azért így szeretné, mert nem akar minket "baszogatni" így ő, a mi közbeavatkozásunk nélkül is bármikor kinyithatja azt a mini kaput, hogy a kutyát áthívja rajta. Én nem szeretném ezt, egyrészt azért, mert nem akarok semmiféle mini kaput a kerítésere, másfelől meg az is bosszantana, ha pl. ki szeretnék menni a kutyához játszani vele, simizni vagy be szeretném picit hívni a lakásba, de hopp nincs sehol, mer anyósom úgy döntött, hogy áthívja magához. Túl hisztizem? Mondjátok meg nyugodtan.

Ti milyen megoldást találnátok ki erre, hogy mindenki boldog legyen?

(Azzal ne gyertek, hogy miért vagyunk szomszédok, nem akartam, de így hozta az élet, segítettek, amiért hálás is vagyok nekik, de szeretném, ha nem azzal kellene meghálálnom a segítséget, hogy mindenben úgy ugrálunk, ahogy ők akarják, illetve, hogy nem lehet nyugodt, külön életünk)

júl. 24. 12:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:

Hát tudod, nem mindenki egyforma. Neked lehet, hogy belefér egy ilyen dolog, sőt, lehet még azt is örömmel fogadod ha csak úgy átmennek a kertedbe a szomszédból, de nem mindenki boldog tőle. Valakinek (mint például nekem is) már ez is egy zavaró dolog lenne, hogy csak úgy akármikor elviszik tőlem a kutyámat. Nem kell megérteni, nem kell átérezni, de fogadd el, hogy nem mindenki egyforma, nem mindenki gondolkodik úgy, mint te.

júl. 24. 18:34
 42/67 anonim ***** válasza:
15%
Arra gondolom jó a Mama,hogy ha ti nyaraltok,kutya nélkül mennétek valahová,akkor ott van a szomszédban, s szereti, elvállalja. Hihetetlen az emberi önzés. Nekem legyen jó,azt'jó van.
júl. 24. 18:42
 43/67 A kérdező kommentje:

Ezt te honnan szedted? Őszintén érdekel, hogy miből szűrted le, hogy mi kutya nélkül megyünk, meg hogy akkor kire és hogyan bízzuk, meg még azt is, hogy egyáltalán el szoktunk e menni több napra nyaralni. Hihetetlen, hogy mindent "tudsz" pedig erről szó sem esett :D

júl. 24. 18:52
 44/67 anonim ***** válasza:
5%
Vegyetek neki egy saját kutyát.
júl. 24. 19:32
 45/67 anonim ***** válasza:
12%

Ez az a nagyon tipikus magyar mentalitás amiről még külföldön is beszélnek rólunk. Miert

probléma ha az anyósod szeretne egy kis kaput hogy játszhasson a kutyával? Nem az életekre tör, nem akar ő zaklatni titeket. Időpontot kellene kérni ehhez is? Idősebb is, az anyósod is, ha jól látom nem is akar folyamatosan a nyakatokban lenni..

júl. 24. 21:22
 46/67 A kérdező kommentje:
#45 ja.. lesz kapu
júl. 24. 22:00
 47/67 anonim ***** válasza:
55%
Az nem opció, hogy az anyós örökbe fogad egy saját kutyát?
júl. 25. 01:57
 48/67 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. Írtam, hogy neki nem kell saját, mert ha lenne, azzal is nekünk kellene foglalkozni, orvoshoz vinni, és ezt meg is mondta.
júl. 25. 05:38
 49/67 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt. Nem adnék kulcsot még a saját családomnak sem, mert 100% onnantól kezdve "csak úgy" betoppannának.

Nem. Szóljon előtte, és persze, szívesen látom, de hogy "jaj átugrottam, úgyis van kulcsom" - na azt nem.

júl. 25. 07:39
 50/67 anonim ***** válasza:
100%

Bár én pontosan emiatt költöztem EL még a városból is, ahol felnőttem, az pedig egyenesen kizárt volt, hogy "máshoz" cuccoljak be.

Felejtős, akkor élek egy egyszobás garzonban, de hogy anyám vagy anyósom dirigáljon, mert az ő telkére építkeztünk, kizárt.

De te ezt már beszptad. Lesz kapu - meg minden, amit a férjed anyja kitalál - elgondolkozhatsz, mikor akarsz válni, most, vagy majd 25 év múlva, amikor már a tköd kilesz az egésszel.

júl. 25. 07:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!