Jogos kérés ez anyósom részéről?
Szomszédok vagyunk, kerítés választ el minket egymástól. Szeretné, ha a kerítésen lenne egy mini kapu, amin átengedheti a kutyánkat magához, hogy néha játszhasson vele. Mivel nagyon szereti őt. Azért így szeretné, mert nem akar minket "baszogatni" így ő, a mi közbeavatkozásunk nélkül is bármikor kinyithatja azt a mini kaput, hogy a kutyát áthívja rajta. Én nem szeretném ezt, egyrészt azért, mert nem akarok semmiféle mini kaput a kerítésere, másfelől meg az is bosszantana, ha pl. ki szeretnék menni a kutyához játszani vele, simizni vagy be szeretném picit hívni a lakásba, de hopp nincs sehol, mer anyósom úgy döntött, hogy áthívja magához. Túl hisztizem? Mondjátok meg nyugodtan.
Ti milyen megoldást találnátok ki erre, hogy mindenki boldog legyen?
(Azzal ne gyertek, hogy miért vagyunk szomszédok, nem akartam, de így hozta az élet, segítettek, amiért hálás is vagyok nekik, de szeretném, ha nem azzal kellene meghálálnom a segítséget, hogy mindenben úgy ugrálunk, ahogy ők akarják, illetve, hogy nem lehet nyugodt, külön életünk)
Igaz, pont ezért érzem magam sz*r embernek, mert ugyan hálás vagyok nekik (ahogy írtam is), de nem szívesen ugrálok emiatt úgy ahogy csak akarják. Nem gondoltam, hogy a segítséget minden téren, ahogy csak lehet, meg kell majd hálálnunk életük végéig.
Nem tudunk. Ide építkeztünk, hitelt vettünk fel.
A szó szerinti problémára azt mondanám, hogy amíg a kutya az én felelősségem, addig nem fogom ide-oda a tudtom nélkül odaengedni, amikor anyós úgy dönt, hogy unatkozik. Nyitva felejti a kapuját és máris te vagy a hibás, ha elszökik a kutya, vagy baja esik.
A fő probléma inkább az alárendeltség, ami miatt ő bármit nyikkan, nektek ugrani kell, hisz mennyit segített és tartoztok neki. Visszacsinálni már nem tudod, de esetleg valahogy beszélhetnétek erről, hogy még meddig és mire terjed ki ez a hála szerintük, mert élete végéig sok lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!