Jogos kérés ez anyósom részéről?
Szomszédok vagyunk, kerítés választ el minket egymástól. Szeretné, ha a kerítésen lenne egy mini kapu, amin átengedheti a kutyánkat magához, hogy néha játszhasson vele. Mivel nagyon szereti őt. Azért így szeretné, mert nem akar minket "baszogatni" így ő, a mi közbeavatkozásunk nélkül is bármikor kinyithatja azt a mini kaput, hogy a kutyát áthívja rajta. Én nem szeretném ezt, egyrészt azért, mert nem akarok semmiféle mini kaput a kerítésere, másfelől meg az is bosszantana, ha pl. ki szeretnék menni a kutyához játszani vele, simizni vagy be szeretném picit hívni a lakásba, de hopp nincs sehol, mer anyósom úgy döntött, hogy áthívja magához. Túl hisztizem? Mondjátok meg nyugodtan.
Ti milyen megoldást találnátok ki erre, hogy mindenki boldog legyen?
(Azzal ne gyertek, hogy miért vagyunk szomszédok, nem akartam, de így hozta az élet, segítettek, amiért hálás is vagyok nekik, de szeretném, ha nem azzal kellene meghálálnom a segítséget, hogy mindenben úgy ugrálunk, ahogy ők akarják, illetve, hogy nem lehet nyugodt, külön életünk)
Biztos hogy nem mennék bele.
Vegyen saját kutyát, vagy szeretgesse a mienket mikor találkoznak. Nekem ez már belelóg a privát szférámba.
Arról nem is beszélve hányszor kapnék sokkot hogy eltűnt a kutya mikor csak áthívta a tudtom nélkül vagy ha egyszer elszökne nem is sejteném, mert biztos csak nála van.
Ez így nem jó.
Nincs ertelme az anyos keresenek. Csak emiatt nem epitenek kaput. Ha atakarja vinni a kutyat magahoz, akkor jojjon be a rendes kapun es vigye, de azert jobb ha beszol, hogy viszem a kutyat
Ha ez igy okes neki, akkor ezzel nem lehet gond
Sok tényezőt nem ismerünk...
Mivel a családi kapcsolatoknál látom a kérdést, egyszer innen közelítenék:
Te ezt soknak, tolakodónak érzed, és a férjed is támogat, így azt mondanám, ez egy egyértemű nem. Anyós emelje meg a fenekét, és szóljon át, hogy kutyázhatnékja van.
Más részről, mint kutyás ember, rengeteg kérdésem van: mekkora kutya, mennyi idős, pontosan hogyan játszik vele, ad-e neki közben enni, milyen a kerítése...?
Ha pl. ész nélkül botot dobál, vagy kajával tömi, biztos, hogy nem engedném! Ha viszont csak fekszenek a hintaágyon és simizi, plusz alapból jó viszonyban vagyunk és bízom benne, akkor miért ne? 2024ben nem akkora kaland, hogy küldjön egy üzit: "Buksi nálunk", vagy akár a kis kapura is kitalálhattok egy táblát (mint az amcsi filmekben a postaládákon, vagy ilyesmi), hogy csak odanézel, és látod, hogy ok, ott van. Ez már csak fantázia kérdése.
Plusz halkan jegyzem meg, hogy egy megbízható kutyaszitter aranyat ér, én örülnék, ha anyum ilyen közel lenne (anyósomat nem mondom, mert fél a kutyáimtól 😅).
Én is ezt kérdezem magamtól. De már mindegy.
Labdázni szeretne vele, jó a viszonyuk, 4 éves a kutya. Nem ad neki játék közben enni, nem féltem anyóstól a kutyát, itt nem erről van szó. Egyszerűen csak zavarna, nekem is belelóg ez már a privát szférámba (ahogy az egyik válaszoló fogalmazott), nem érezném ettől magam jól, szeretnék teljesen külön élni, amennyire csak lehet.
20E nm a kert, hogy a kutya nem hallja, hogy szólsz neki ha éppen szomszédol?
Nagy drámát nem érzek ebben, hogy rendesen látogatás időt szabtok neki.
De később, ha esetleg lesz gyerek, és nagyobb lesz, még poén is lehet.
Az nem lesz poén, ha anyós
majd minden nap nyitogatja a kaput, mert most ez vagy az jutott eszébe.
Amúgy nem engeditek be, hogy kiskapu kelljen a kutya miatt? 😂
Én nem raknék.
Vigye el pórázon sétálni egy órára.
Miért ne engedném be? Írtam is, hogy szerintem az lenne a normális, hogy amikor áthívjuk őket, vagy át szeretnének hozzánk jönni, akkor játszana a kutyával is egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!