Jogos kérés ez anyósom részéről?
Szomszédok vagyunk, kerítés választ el minket egymástól. Szeretné, ha a kerítésen lenne egy mini kapu, amin átengedheti a kutyánkat magához, hogy néha játszhasson vele. Mivel nagyon szereti őt. Azért így szeretné, mert nem akar minket "baszogatni" így ő, a mi közbeavatkozásunk nélkül is bármikor kinyithatja azt a mini kaput, hogy a kutyát áthívja rajta. Én nem szeretném ezt, egyrészt azért, mert nem akarok semmiféle mini kaput a kerítésere, másfelől meg az is bosszantana, ha pl. ki szeretnék menni a kutyához játszani vele, simizni vagy be szeretném picit hívni a lakásba, de hopp nincs sehol, mer anyósom úgy döntött, hogy áthívja magához. Túl hisztizem? Mondjátok meg nyugodtan.
Ti milyen megoldást találnátok ki erre, hogy mindenki boldog legyen?
(Azzal ne gyertek, hogy miért vagyunk szomszédok, nem akartam, de így hozta az élet, segítettek, amiért hálás is vagyok nekik, de szeretném, ha nem azzal kellene meghálálnom a segítséget, hogy mindenben úgy ugrálunk, ahogy ők akarják, illetve, hogy nem lehet nyugodt, külön életünk)
Hát igen, csak úgy érzem, nekem nincs szavam... amit anyós akar, az szent. Legalábbis én így érzem.
Hát, ez az anyóstól, a kutyától és tőletek függ.
Például az én anyám rengeteget van a kutyámmal, aki így nincs egyedül, amíg én dolgozom. (Mi 2 generációs megoldásban vagyunk).
Szóval ilyen alapon, ha szomszédok lennénk, nem lenne kifogásom, hogy áthívja a kutyát, mert megbízom benne. De ha pl. attól félnék, hogy az ő kertjéből kiszökhet, akkor nem engedném.
Egy kerti kapu problémája inkább abban van, hogy egy idő múlva kedvére átjárkálhat, ha olyan természet. (Az én anyám nem tenné, most sem megy át a lakásomba, csak ha megkérem rá, pl. hogy etessen vagy locsoljon vagy ilyesmi)
Elhiszem, hogy az zavaró lenne, hogy kikiabálsz, és nincs sehol a kutya, mert mondjuk anyós nappalijának a szőnyegén alszik éppen. Erre nem nagyon tudnék megoldást, hacsak nem akarsz állandóan áttelefonálgatni, hogy ott van-e a kutya :(
De attól tartok, anyósnak az igénye a közvetlen kapura szerintem messze túlmutat a kutyán. Ezt úgy lehet max. kivédeni, hogy egy kutyaajtót nyittok a két kert között, ami emberek áthaladására alkalmatlan. Ha az a megoldás nem tetszik neki, abból elég egyértelmű, hogy nem is a kutyára megy ki a játék...
Elolvastam az elozmenxeket es nekem erosen mas s velemenyem. En biztosan olyan kaput csinalnek/csinaltatnek, amin kutya es kicsi gyerek is atfer(akar felnott is), de csukhato, tehat kutya-kicsi gyerek magatol nem tudja kinyitni.
Mert te nem maradsz vissza a novesben, hs simizned a kutyot, de o pont vendegsegben van. Viszont milyen jo lenne az ( ha lesz gyerek egyaltalan) hogy: Kati, atmehet Pistike egy orara hozzad? Igen? Koszi! Pistike, szaladj at a kiskapun, var a nagyi! Mert egy kspu lete nem jelenti aut, hogy osszenott a ket csalad, lehet azt hasznosan, ertelmesen, kulturaltan is hasznalni.
Öööö, hát ha olyannak ismered, hogy ezzel soha az életben nem élne vissza, akkor nyugodtan. De én attól tartok, hogy ha ilyet kér, akkor a későbbiekben egyre több ilyet fog, vagy csak úgy beállít.
Ha csak magamból indulok ki, én SOHA nem kérnék ilyet. Inkább vennék magamnak egy kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!