Miért "mindenkinek" rossz a kapcsolata az anyóssal?
Nem, hanem ami rendben van, az nem annyira téma. Nem fog mellédülni a barátnőd, hogy "Figyi, dumáljunk. Na...Képzeld, én tök rendben elvagyok az anyósommal, beszélgessünk erről. Hetente eljárok hozzá a férjemmel, és nem szokott semmi rosszat vagy zavarót mondani vagy csinálni, meg a kajája sem rossz. Mit szólsz?".
A kérdésre: nyilván nem mindenkinek van, de akiknek itt az oldalon, vagy a környezetedben problémájuk van az anyósukkal, azok leírják a kérdésben, és elmondják a beszélgetésben, hogy mi bajuk van vele és miért. Ott találod a válaszokat a miértre.
"csak meglep hogy én full jól kijövök az anyóssal itt ezen az oldalon meg körülöttem is mindenki utálja anyóst.Ezért fura."
De ez miért fura? Mindenki más.
Én is szeretem nagyon az anyósomat, nagyon jól kijövök vele. De(!) egyikünk sen akár uralkodni a férjemen, sem én, sem ő. Mert ez ilyen tipikus női tulajdonság, és nem csak az anyósokra jellemző, hanem a feleségekre is.
Szóval, tényleg igaz az, hogy ez kétoldalú dolog, szóval hiába vannak mindig az anyósok beledumálósnak és rossznak elkönyvelve, igazából én is látom a nő rokonaimon meg barátnőimen, hogy már alapból úgy állnak hozzá anyóshoz, hogy amit ő mond vagy csinál, az sz*r.
Ez nyilván ilyen emberi dolog valahol, mindenki azokon a viselkedésminták nő fel, amit a saját családja ad át, az lesz a megszokott, a normális, az anyós eltérő viselkedésmintáit pedig problémásnak látja (ugyanígy a férj is, csak a férfiakra nen jellemző az érzelmi hiszti).
De igazából általában mindkét fél szülei beledumálnak kicsit a gyermekük életébe, csak a feleség a saját anyjától ezt észre sem veszi, fel sem veszi, meg neki lehet, mert őt szereti. Egyszerűen fel se tűnik neki, hogy az ő anyja is magyaráz, mert azonos a véleménye bele, a férj meg hallgasson.
Most mondok egy példát, múltkor volt egy kérdés, kinek mi a véleménye arról, ha a szülők kéretlenül visznek kaját, hàt ott is ki voltak akadva páran, hogy oda, az ő hàzukba(!!!!) soha nem vihet anyós ennivalót, alkalomszeűen kedveskedésképp sem, mert az az ő konyhájuk, csak ők főzhetnek a férjükre, a férj menjen az anyjàhoz enni, ha akar, és nem érdekel senkit a férj véleménye, ő sem engedheti meg az anyjának, hogy kaját vigyen oda néha, mert nem és kész, ő, a feleség így döntött.
Na, erről beszélek :D A feleségek maguk is le akarják uralni a férjüket, ők is tulajdonuknak tekintik, ezért szoktak a pasik jellemzően örlődni két ember között, mert ők szeretik az anyjukat, nekik meg velük hasonlóak a nêzeteik, és nem értik, a feleségük miért vesz mindent beledumálásnak, ha a saját anyjától meg nem.
És ebből alakult ki az is, hogy ha a férj valamiben egyet mer érteni az anyjàval a felesége ellenében, máris anyucupicifia, mert neki nem lehetnek önálló, a feleségtől független döntései, kb. ez az igazság.
Na, ezért borzalom egyébként nőkkel együtt dolgozni, mert a többség ilyen mindenen uralkodni akaró típus, a, munkahelyen is uralkodni akarnak, ott is csak azt fogadják el, ha az van, amit ők akarnak.
És vannak az értelmes kivételek, mint pl. én meg anyósom, akik nem akarunk uralkodni a férjemen, és tudunk toleránsak lenni egymás hibáival szemben.
Nekem nincs bajom anyósommal, a férjem is szereti anyukámat, meg az öcsém párja is. A sógornőm annyira, hogy előbb mond el mindent anyukámnak, mint a saját anyjának, mert vele viszont elég "harcias" a kapcsolata. Viszont a tesóm mondhatni jóban van az anyósával, bár nem kedveli, de az anyósa nagyon oda van érte.
Anyának viszont rossz anyósa volt, a mama vele is, meg velünk unokákkal is rémesen viselkedett. Viszont anya simulékony természet, simán behódolt az öregasszonynak, mi a tesómmal már nem. Amúgy érdekesség, hogy amióta a szüleim elváltak (20 év házasság után, 18 évvel ezelőtt), és apának új párja lett, azóta a mama az új asszonynak tesz keresztbe, anyát meg puszilgatja és tök kedves vele, ha véletlen összefutnak valahol :D
Exem anyjával kimondottan szr volt a viszony, mert ő mindenbe is beledumált. Semmi köze az életemhez, mégis mindenről megvolt a vmnye, amit előszeretettel hangoztatott is.
Utáltam, mint a franc.
A barátom anyja tudja a határokat, és nem szól bele abba, ami nem rá tartozik, viszont segít, amikor tud és viszont.
Jó szívvel, nem felvágósan és "köteles vagy visszaadni" - zsarolással.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!