Anyósomnak nem akarom elmondani?
Napokban tudtuk meg a férjemmel hogy várandós vagyok, 8 hetes veszélyeztetett terhes vagyok. Egyenlőre még a szülőknek nem akarom elmondani. De anyósom elől legszivesebben el is titkolnám, amíg meg nem születik.
Állandóan idegesít a gyerek témával, de a legjobban a baba nemével. Közölte velem hogy csak is kizárólag fiút szülhetek, pontosan tudja hogy az ő fia, a fiú gyártásban is biztosan nagyon jól fog teljesíteni. Meg hogy az ő családjukban, a lányá kívül, mindenki fiú, még az unokái is azok. Meg egyszer szóba került témában a szülés, és én simán nem szülhetek mert nagyon rossz a látásom. Erről kaptam külön papírt is a szemésztől. Erre anyósom mondta hogy milyen nő az aki nem tud simán szülni. Hát köpni nyelni nem tudtam akkor.
És őszinte leszek nem tudom mennyire jó ötlet. De én nem akarom vele megosztani a babavarásom hírét. Nem akarom hogy állandóan stresszeljen ezzel a baromsággával.
Huhh ez kemény. Ha igaz...
Akkor ez így nem lesz jó. Mi lesz ha kislány lesz? Ledegradálja majd a lányodat a férjed pedig nyugodt szívvel nézi végig? Remélem megvéded majd ha így alakul. Nem is értem hogy lehet ilyet mondani hogy csak fiú lehet. Szánalmas.
Érthető hogy nem akarod elmondani. Viszont ez csak ilyen félmegoldás. Ugyanis mi lesz később? Mi lesz a szülés után?
Te legalább tudod majd titkolni.
Én mikor mentem az első vérvételre anyósom vette tőlem a vért..
12es sajnos igaz. 60 éves anyósom, mesélte hogy annó az ő anyósa is elvárta ugyan ezeket.
15 Huh az de jó lehetett.
A férjem nagyon boldogan hívta fel az anyját, mikor megtudtuk, hogy lányunk lesz. Az anyja teljesen lesajnálta a dolgot. Mikor személyesen találkoztunk, akkor meg nekem azt mondta, hogy jaj hát azért mi ne legyünk szomorúak attól, hogy ő most mennyire csalódott.
Mondtam neki, hogy egyáltalán nem érdekel a véleménye, mert a mi gyerekünk és nem az övé. Hát meglepődött.
Én nem értem, ez miért ekkora ügy bárkinek is.
Egy kisbaba érkezésénél annyit várhatunk el, hogy egészséges legyen, a neme senkit sem érdekel. Persze mi is kötöttünk fogadásokat otthon, de nem számít, hogy kisfiú vagy kislány.
Anyósod idős, még egy másik korszakban él, ahol csak a fiú gyermek volt "hasznos". Alkamazkodnia kellene a mai világhoz, és örülnie az unokának. Én nem titkolnám előtte, de nem is modanám meg neki - visszahallaná mástól. Szerintem tiis tegyetek így. Ki kell építeni vele határokat, míg nem késő. Elmagyarázni a viselkedésének következményeit, ami akár egy teljes kapcsolat megszakítással járhat.
Az pedig, hogy megszólt, hogy nem szülhetsz természetes úton, hallatlan. Azt várná el tőled, hogy a hőn áhtott csodafiút vakon neveld fel? Ő maga sem gondolt ebbe bele. Ilyen beszólás után nagy balhét csaptam volna ki úgyis mindegy alapon (legalább jó érzés lett volna megmondani a magamét), mert ilyen ember nem kellene az életembe.
Gratulálok a terhességhez!
Szerintem teljesen rendben ha majd csak akkor mondjátok el, amikor már megszületett.
De amúgy annyira nem értem az ilyen vénasszonyokat, hogy csak fiút szülj. Senki sem szólt nekik, hogy a gyerek neme az apától függ? Meg miért baj, ha lány? Édes istenem...
Egyébként kellemes babavárást kívánok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!