Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Tényleg gáz, hogy nem járok...

Tényleg gáz, hogy nem járok anyósomékhoz vendégségbe?

Figyelt kérdés

2,5 évig laktam velük. Férjemmel 1 éve költöztünk a saját házunkba, felújítás alatt ott laktunk, mondván nehogy fizessünk már albérletet, éljünk ott nyugodtan. Én persze mkor elkezdtem dolgozni, el is kezdtem rögtön fizetni nekik a rezsit stb, mert hát nem vagyok én ingyenélő. Volt hogy elvette, volt hogy nem.

Na hát én elhiszem, hogy nyilván nem volt kellemes nekik sem, nekünk sem, főleg nem, de nyilván nem is akartam semmit se szólni, szóval mivel én vagyok a vendég, hát csak kussba maradok. Hát nem tudtam. Melyik házasságba nincsenek viták? Nyilván a férjemmel is voltak. Neki természetesen(mondván hogy mi ott lakunk) bele kellett szólnia, mert amúgy miért ne. Meg kell védeni a kisfiát. Beleszólt a gyereknevelésbe. Nem tetszett neki, hogy én nem vittem el a kajából amit főzött melóba ebédre. Egyszer ki is akadt, hisztizett hogy hiába főz. Persze én nem főzhettem, mert az nem tetszett neki… pedig inkább főztem volna, mert legalább én nem szétfőzött, ízetlen, sokszor ehetetlen kaját állítok össze.

Voltak veszekedések, amikor zavart el engem onnan, meg beszóltam én is neki…

Elköltöztünk, azóta imádom a saját házamat, úgy takarítok ahogy akarok, úgy főzök és úgy nevelem a gyerekeimet ahogy én akarom, férjemmel is jobb lett a kapcsolatom, de azért az anyja továbbra is idegesít… nyilván nem vagyok gonosz, erőltetett mosollyal várom, fogadom, de néha nem sikerül, hát nem is szeret itt lenni, de én se megyek.. most lehet ezért van besértődve szerintetek?

2023. okt. 3. 15:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
68%
17:00.Nem élősködött,mivel ugyanolyan felnőtt ember mint az anyósa.Tehát főz,takarít,most és törődik a családjával.Beleadott a költségekbe is.Az azért elég durva,hogy a mai világban még mindig képes valaki azt hinni,hogy a menyecske alsóbbrendű az anyósával szemben.Az esetek 80 százalékában az anyós könyörög a menyének,hogy éljenek ott,ne vigye el a fiacskáját.Tehát nem az anyós tesz szívességet,hanem a fiatal pár naiv,főleg a menyecske nem akar rosszban lenni a férje anyjával és beadja a derekát.Jó esetben még idejében rájönnek,hogy nem egészséges dolog együtt lakni,mivel már máshogy gondolkodunk,mint 30-40-50 vagy 100 éve,amikor ugye ez a fajta együttélés volt a legtermészetesebb dolog a világon.Aki ezt nem érti az mégis melyik bolygóról jött?
2023. okt. 5. 12:36
 52/88 anonim ***** válasza:
61%

"mivel ugyanolyan felnőtt ember mint az anyósa.Tehát főz,takarít,most és törődik a családjával.Beleadott a költségekbe"

Nem ugyanolyan felnőtt ember. A felnőtt anyósa ugyanis eltartotta magát, finanszírozta a megélhetését (sőt a két fiatalét is), a kérdező viszont nem, hát maga írta le, hogy az anyós el se vette mindig a pénzt.

Ha a kérdező (meg a pasija) felnőtt ember volt, elmehetett volna saját otthonba, finanszírozhatta volna a saját megélhetését. Nem kötelező otthon lakni, lehet nemet mondani, felnőtt ember ugyanis erre is képes, felvállalni a konfliktusokat és azt tenni, amit akar.

Akinek az anyja parancsol, meg akit az anyósa tart el, akinek ő finanszírozza a lakhatádát, az bocsi, de nem egyenrangú bizonyos szemszögből. Itt nem szimpla anyós-meny kapcsolat volt, hanem eltartó-eltartott kapcsolat, ami alá-fölé rendelt.

2023. okt. 5. 13:05
 53/88 anonim ***** válasza:
35%
Nem értek egyet,utolsó,de nem baj.
2023. okt. 5. 13:14
 54/88 anonim ***** válasza:
40%

Nem kell egyetértened, de ettől még a tények tények maradnak.

A kérdező lakott ott majdnem ingyen 2,5 évig, pedig senki nem kényszerítette rá, most meg próbálja anyóst a rossznak beállítani, és ez nagyon gusztustalan dolog.

Ha olyan rossz lett volna, el lehetett volna költözni, miért nem tették? Erre persze nem válaszol a kérdező. De az az igazság, hogy itt tipikusan kihasználták az anyóst, hogy gyűjtsenek, most meg kimutatja a kérdező a foga fehérjét.

2023. okt. 5. 13:20
 55/88 anonim ***** válasza:
78%

Az anyós az minden ebben a történetben,csak nem felnőtt ember 😀

1.Mártírkodik,nem veszi el a pénzt.

2.Védelmezi a fiacskáját.

3.Beleszól olyan dolgokba,amihez semmi köze,pl.gyereknevelés(nem tud csendben maradni,tehát olyan mint egy óvodás)

4.Kaját tukmál egy felnőtt nőre és nem hagy neki főzni 😀

5.Felhúzza az orrát,mert a menye ezek után nem szereti és nem tölt vele időt.

Mégis mit várt?Ezek után szóba se állnék vele.

2023. okt. 5. 13:25
 56/88 anonim ***** válasza:
14%

"Mégis mit várt?Ezek után szóba se állnék vele."

De azért évekig vele lakták volna?

Mert még mindig tök abszurd ez az egész, ha anyós ilyen, miért kellett odaköltözni, oda vállalni gyereket és ott lakni évekig, miért? El lehetett volna kerülni a konfliktusokat, ha a kérdező meg a férje felnőtt ember módjára elköltözik.

Én se anyám meg anyósom nyakán laktam, te igen?

2023. okt. 5. 13:30
 57/88 anonim ***** válasza:
86%
Nem,én sem.Az anyósom lakott a mi nyakunkon.
2023. okt. 5. 13:34
 58/88 anonim ***** válasza:
0%

54!

Maximálisan igazad van!

2023. okt. 5. 13:44
 59/88 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán nincs igaza!Bár ahány ember,annyi nézőpont🙂
2023. okt. 5. 13:51
 60/88 anonim ***** válasza:
44%

59.

Ne haragudj, de tényeket közölt. Nincs miről beszélni.

2023. okt. 5. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!