Összejöttem a párommal, külön házban vagyunk.Anyósjelölték már akkor tataroztak a házon,mielőtt idejöttem. Azt mondta, érezzem magam otthon,és magaménak a házat is, ennek ellenére irányítani akar.Mit tegyek?
Nem kellene konfrontálódnod, több okból sem:
- a partnered intézze a felmenőivel, neki jelezd, ha zavar a szülei viselkedése, de ezt elegánsabb és okosabb lenne rájuk hagyni
- “párom”… nem a férjed, nem közös tulajdon, nem írtál arról, hogy bármivel beleszálltál volna ebbe az egészbe, ennek okán tényleg nem kéne beleszólni, mert én sem tűrném el tőled, csak azért, mert betetted a sejhajod. Örülj a jódolgodnak, mert a jog sem állna melletted
- az, hogy a szülei miket mondanak arról, hogy te meddig maradhatsz és mennyire nem kell a papír… nos ez egy dolog- én is mondok neked ilyeneket: bír ez bármiféle joghatással? Nem. Ha elhiszed, te dolgod, de azért egy életet erre ne építs- se azért mert nem bizonyítható, nem kérhető számon, se azért, mert felnőtt ember nem lehet ennyire kiszolgáltatott (tudjuk, te pooooont nem az vagy… )
- amilyenek a szülők, sokszor olyan a gyerekük: ízlés, fellépés, elképzelések terén- nem mindig, de sokszor… nyilván a közeg, a nevelés hatása is tetten érhető. Ha a párodnak ez OK, akkor nem tudsz mit csinálni, de vajon ha a szülei erőltetik a piros-barna kombót, akkor a fiuk hozzájuk hasonló ízlést viszi tovább vagy egyenesen egy kifinomult elegancia? :)
Nekem szülőként nagyon visszatetsző lenne és rövid úton elküldenélek a p..csába, ha nekem beszólnál, hogy a páááárod házában miért teszek valamit úgy ahogy, pláne, ha a megvásárláshoz, felújításhoz jelentősen hozzátettem… másrészt a férfi szüleinek még pénz nélkül is pont annyi joga van a saját dolgaikat erőltetni, mint neked a meztelen valagaddal :)
Vegyel magadnak sajat hazat es ott nem rendezkedik semmi.
Engem ez nem zavarna ameddig nem enyem a haz es nem az en penzemet koltom ra.
"Mindig azt szajkózzák,hogy nem kell ide semmilyen papír, érezzem magaménak,és ha a barátommal történne valami,akkor sem tennének ki"
Nem, a f***t. Semmid nincs abban a házban, ha szakítotok, akár az is lehet, hogy csak annyid lesz, ami épp rajtad van, a ruháidat se viheted magaddal, hiszen minden a párodé. Akkor költözzetek össze, ha lesz egy olyan ingatlan, ahol neked is tulajdonrészed van, nem tud csak úgy kitenni az utcára, ha épp olyanja van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!