Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyünk ha borzalmasan...

Mit tegyünk ha borzalmasan főz a nagymama de folyamatosan nála ebédelünk?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van, férjem anyukájáról van szó, havi 2-3x nála tartjuk a vasárnapi ebédet vidéken amikor ő főz.. Gyerekeket titokban mindig elvittem előtte ebédelni, mert egyáltalán nem tud főzni az anyósom, undorító folyós, büdös, vagy száraz kreálmányokat tesz az asztalra, a gyerekek is utálják, csak meg van mondva, hogy csináljunk úgy mintha milyen jó lenne, mert nagyon idős már a mama. A férjem ragaszkodik hozzá hogy ő főzzön.. Olyan is volt már hogy majdnem öklendeztem olyan borzalmas íze volt. Nem értem miért kell ezt erőltetni , a gyerekek emiatt nem szeretnek a mamához menni.. ha bejelenti a férjem hogy megyünk, azt mondják jaj ne, már megint megyünk büdöset enni a mamához…

Rántott hús is az olajban tocsogó rágós cipőtalp . Egyszerűen elviselhetetlen amit csinál. Hogyan kéne megmondani neki?

2023. szept. 2. 20:03
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
95%

Max havi 1xemtek akkor is reggelre, ebedre mar eljottok.

Ha a ferjed akar menni az anyjahoz hajra, de te es a gyerekek csak es kizarolag igy lesztek hajlandok.

2023. szept. 2. 21:15
 12/38 anonim ***** válasza:
94%

Uhhh, ezért megy az agyamra az idősebb korosztálynak ez a főzésmániája szeretet címén. Egyed, akkor is, ha nem kérted, akkor is, ha mást ennél, ha utálod, ha unod, ha már jóllaktál, akkor is egyed, mert neki ettől függ a jókedve. Miért pont az evésemtől függ a jókedve? Szeretni akar? Akkor ne kínozzon már, inkább beszélgessünk, azt legalább tényleg szeretem. De nem értik meg, hogy szeretni olyasmivel kell, ami a másiknak jó, olyasmivel pedig nem kéne, ami a másiknak nem jó. Megsértődnek rajta. Ezért nem meritek ti sem mondani. Sajnálom, nem igazán tudom, mi lenne a kiút.

Maximum a férjed tudna beadni neki valamit, hogy mostmár kímélni akarjátok őt, vagy tapintatosan azt mondani, hogy sajnos azt veszitek észre, már nem megy úgy neki a főzés, nem igazán sikerülnek jól az ételek, csak ő már nem érzi (ezekben még akár lehet is igazság), de mindegy is, mert úgyis őérte jöttök, nem az ebédért, és továbbra is örömmel látogatjátok egy kávé mellett.

2023. szept. 2. 21:22
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
Próbáljatok olyan ételeket mondani neki, hogy szívesen ennétek amiket kb lehetetlen elrontani.
2023. szept. 2. 21:44
 14/38 anonim ***** válasza:
89%
Én nem értem az embereket manapság, nincs szátok baszki?
2023. szept. 2. 21:51
 15/38 anonim ***** válasza:
97%
A férj gondolom az anyja főztjén nőtt fel, szóval ő hozzászokott, ő azért nem érti, hogy mi a gond. Valahogy csak mondd el neki.
2023. szept. 2. 21:53
 16/38 anonim ***** válasza:
29%

1. Havi 2 alkalom azért nem "folyamatosan".

2. Nagyon kedves tőletek ez a kegyes hazugság, ettől még nem lesz "anyuci pici fia" a ferjed.

3. Próbáljatok úgy terelgetni a menüjét, hogy a lehető legehetobb kajákat főzze. Azért csak van valami, amit ehetőre tud főzni.

4. Ha nincs más, hivatkozzatok etelallergiara, és úgy próbáljatok csiszolni a menün.

Ezt nem lehet bántás nélkül a szemébe mondani és nem is az lenne a legnagyobb baj, hogy megbántjátok, hanem hogy elveszne számára a készülődés és a gondoskodás öröme. Nyilván amikor főz rátok, hasznosnak érzi magát...

Amúgy nagyon átérzem, én is sok etelt nem szerettem úgy, ahogy a nagyi fozte - de azért volt pár dolog, amit jól tudott elkészíteni.

2023. szept. 2. 21:54
 17/38 anonim ***** válasza:
87%

Szegény néni, nagyon idős lehet... :(

Az nem opció ha csak a férjed megy ebédelni? Miért nem hagy titeket szabadon?! Valahogy erőltesd neki, hogy ne főzzön a mama.. vagy menjetek el étterembe. Vagy esetleg főzzetek együtt. Lehet hogy halat meg mindent sütött már az olajban, csak le van szűrve h frissüljön, és ezért ilyen büdösek a kaják.

2023. szept. 2. 22:24
 18/38 anonim ***** válasza:
92%
Nem kell menni, vagy ha mentek, nem ebédre kell menni.
2023. szept. 2. 23:42
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, amit ehetően főz? Esetleg a közös főzés, segítés címszó alatt nem megoldás?

Megértem a helyzetet, és semmi meglepő nincs benne, nem kell elválni meg semmi. Nálunk anyósommal picit hasonló a helyzet, rettenetesen főz, nem ismeri a fűszereket, nem sóz és fűszerez egyáltalán, kivéve a tárkonyt, mert mindenbe is rak tárkonyt, és furcsa kajái is vannak, ráadásul imád valamiért minden mészételt fagyasztani és random elővenni. Azt is, ami fagyasztással már az ehetetlen kategória. Férjemnek nem tűnik fel, ezen nőtt fel... Viszont anyósom 2-3 kaját nagyon jól készít, úgyhogy én mindig ezt a pár kifejezetten finom kaját kérem tőle, így megoldva a konfliktust.

2023. szept. 3. 01:07
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer hasonló kérdést írtam ki, engem hordtak el itt finnyásnak, meg pofátlannak, hogy akkor vigyék magammal kaját, holott már vittem, meg étterembe vittük a mamát, csak a mama nem hagyott békén, mert keveset ettem nála mindig...

Ami nálunk bevált, bár nekem egy olyan férjem van, akivel egyezik az álláspontunk, ezek:

Mindig azt a néhány kaját kérjük, amit nem szokott elrontani.

Férjem főz, mikor ott vagyunk, a mamának ne kelljen.

Elmegyünk együtt étterembe, vagy akár hamburgerezni.

Végső soron "diétázok", ezért viszek magamnak kaját.

Férj megoldja hidegélelemmel, ha olyan a kaja, hogy ő se eszi már meg.

Meg ritkán megyünk mi, inkább a mamát hívjuk meg, és én főzök.

Az én nagymamámnál is hasonló volt a helyzet már mikor a végét járta szegény, nála mindig azt csináltuk, hogy jajj, most ettünk, mielőtt jöttünk, de viszünk szívesen belőle. Otthon meg a kutyának adtuk, de volt, hogy az se ette meg.

Viszont az, hogy a férjed erőlteti a dolgot... Ebben az esetben előbb nektek kéne közös nevezőre jutni. Vagy menjen csak a férjed.

2023. szept. 3. 03:27
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!