Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért költöznek és vállalnak...

Miért költöznek és vállalnak sokan gyereket anyós házába, és aztán miért panaszlosnak az együttélés problémái miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ilyen kérdést olvastam már az oldalon, biztos minden héten van 2-3 ilyen sztori, ahol a kérdező leírja, hogy odaköltözött a férje családjához a házba, és nem tetszik, hogy alkalmazkodni kell, nem tetszenek anyós szabályai, hogy beleszól a dolgokba, hogy nem élhet úgy, ahogy akar, kb. a férje szüleinek kéne rosszul éreznie magát, mert azt csinál a házában, amit akar.

Én nem értem az ilyen eseteket, mit gondol, aki odavállal más házába gyereket, hogy képzeli hosszútávon az együttélést, miért nem tanul mások esetéből?

Mindig az a kifogás, hogy hát drága egy ház, de basszus, akkor nem 22-23 évesen kell gyereket vállalni, hanem el kell menni tanulni, dolgozni, kimenni külföldre spórolni saját ingatlanra 30 éves korig - nekünk is így lett sajátunk, senki nem segített anyagilag, de nem is kell senkihez alkalmazkodnunk és enni napi szinten a gyomorideget a saját házunkban.

Mondom ezt úgy, hogy én amúgy jóval vagyok anyósomékkal, de ettől függetlenül eszembe nem jutott volna oda gyereket vállalni. Más miért teszi, miközben köztudott, hogy ebből csak a probléma lesz?

2023. aug. 6. 07:41
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
70%

40-es, miért ferdítene a 39-es, hisszen nem írt sem hitelösszeget, sem futamidőt, és az is tény, hogy 2020-ban a piaci kamatozású lakáshitelek 3-4% kamat között mozogtak, most meg 8-9%.

Te igen drága hitelt vehettél fel, mert 15M hitel 15 évre mot kb 145E Ft-ért igényelhető, a kamattámogatott hitel meg kb 104Ft lenne 15 évre, igaz ahhoz kell 3 gyerek is.

2023. aug. 6. 19:47
 42/51 anonim ***** válasza:
60%

41

Nem írt összeget, csak rugdalózott, hogy ne sírjon a szánk, mert nem kell 30 milliót felvenni, meg 150 m2-es házat venni, neki is csak 45 ezer a törlesztője, más miért nem tudja megcsinálni ezt, helyette a sok “buta” fizeti a lakbért, haha. Kb. ez volt a stílusa.

Félrevezetően, magas lóról írta a kommentjét. 155 ezer a törlesztőm, mert már picit csökkentek a kamatok év eleje óta. Most ütöttem be bankmonitorba 15 milliót 15 évre, jelenleg azt láttam valami 151 ezer a legkedvezőbb. De legyen igazad, legyen csak 145 ezer a legkedvezőbb. De ennél csak több lehet. Ha 20 évre veszed fel, ha 10-re. :)

2023. aug. 6. 19:54
 43/51 anonim ***** válasza:
79%

Elárulok valamit: Nem kötelező szaporodni, az csak egy lehetőség. Fura, mi?

2023. aug. 7. 05:59
 44/51 anonim ***** válasza:
83%
Az emberek önzők, és nem gondolkodnak, ami kell nekik, az kell nekik, és hiszik, körülöttük fog forogni a világ. Ugyanezt csinálják azok, akik elvált apukákkal összeboronálják magukat, mintha minden teljesen rendben lenne, aztán amikor nyeregben vannak: sok pénz megy el a volt családra, csökkenteni kell. Mindegy, hogy már van gyereke (akár több is, több anyától), akkor is kell közös puja, ha egyébként alig marad pénze a pasinak, ha kifizeti a gyerektartást, aztán jönnek a fúrások: miért fizet annyi tartásdíjat, miért kell ez-az a régi kölyköknek, vegye meg más, miért kell az az exnek több pénzt adni, mint kötelező, fizessen kevesebbet/ne jöjjön az a gyerek, mert beteg lesz tőle a baba, stb. Holott itt se kötelező egy fél fizetésre x. gyereket csinálni, meg gyerekessel összejönni.
2023. aug. 7. 06:53
 45/51 anonim ***** válasza:
76%
39-es vagyok, nem ferdítek, 45 ezer a törlesztőm, 7 milliót vettem fel akkor. Mostani kamattal kb 64 ezer lenne. Ha neked sok a 155 ezer törlesztő, lehetett volna olcsóbban lakást találni, most is van olcsóbb, csak az máshol van, másmilyen, mint ahol elképzeltétek. Én bevállaltam az ingázást, meg hogy minden távolabb van, és kisebb mint amit szerettem volna, de nekem fontosabb, hogy ne okozzon gondot a törlesztő, és már nem akartam bérelni, az meg szóba se jött, hogy rokonoknál lakjak.
2023. aug. 7. 09:04
 46/51 anonim ***** válasza:
94%

Az ilyen véglények a gyerekkel akarják megfogni a pasit, de az nem esik le nekik, ha az előző házasságból született gyerekeit is otthagyta, akkor a gyerekcsinálás nem jó arra, hogy magához láncolja.

2023. aug. 7. 16:52
 47/51 anonim válasza:
100%

43..

Nem kötelező, igazad van. Vagy írtam ilyet?

Én épp a kérdező másik oldalán állok.

Gyereket szültem az élettársam házába! Micsoda bűn!!! A pofám le is szakadt, sőt megyek mindjárt ásom a sírom is.. ;)

2023. aug. 7. 21:47
 48/51 anonim ***** válasza:
47%

Miért nevezik mindig a házat,ahol laknak az anyós házának??Honnan tudják ki háza?Az én anyósom egy centet sem tett a házukba,csakis az apósom szülei.Már én többet tettem bele,felújítottuk stb.Kiszolga

áltam őket...Nem,nem az anyós nyakára szültem.A férjem egyke,természetes volt,hogy ott laktunk.Még csak fel sem merült,hogy kölcsönt vegyünk a nyakunkba.Na és itt jön a lényeg.Az anyós ült a mi nyakunkon,nem mi az övén.Állandoan zaklatott,féltékeny volt rám mint nőre,mint anyára...Annyiféle eset van,úgyhogy ne ítelkezzünk.

2023. aug. 9. 13:49
 49/51 anonim ***** válasza:
91%
Mi értelme lepontozni egy olyasvalakit,aki leírja az igazságot?Tényeket írtam le,ami velem történt.Olyan szánalmas az ilyen ember...
2023. aug. 10. 13:56
 50/51 anonim ***** válasza:
67%
48as el is lehetett volna ám költözni. Bár tudom hitelt felvenni azt ne, jobb beleülni a készbe, Értem én.
2023. aug. 10. 15:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!