Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért költöznek és vállalnak...

Miért költöznek és vállalnak sokan gyereket anyós házába, és aztán miért panaszlosnak az együttélés problémái miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ilyen kérdést olvastam már az oldalon, biztos minden héten van 2-3 ilyen sztori, ahol a kérdező leírja, hogy odaköltözött a férje családjához a házba, és nem tetszik, hogy alkalmazkodni kell, nem tetszenek anyós szabályai, hogy beleszól a dolgokba, hogy nem élhet úgy, ahogy akar, kb. a férje szüleinek kéne rosszul éreznie magát, mert azt csinál a házában, amit akar.

Én nem értem az ilyen eseteket, mit gondol, aki odavállal más házába gyereket, hogy képzeli hosszútávon az együttélést, miért nem tanul mások esetéből?

Mindig az a kifogás, hogy hát drága egy ház, de basszus, akkor nem 22-23 évesen kell gyereket vállalni, hanem el kell menni tanulni, dolgozni, kimenni külföldre spórolni saját ingatlanra 30 éves korig - nekünk is így lett sajátunk, senki nem segített anyagilag, de nem is kell senkihez alkalmazkodnunk és enni napi szinten a gyomorideget a saját házunkban.

Mondom ezt úgy, hogy én amúgy jóval vagyok anyósomékkal, de ettől függetlenül eszembe nem jutott volna oda gyereket vállalni. Más miért teszi, miközben köztudott, hogy ebből csak a probléma lesz?

2023. aug. 6. 07:41
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
26%

30

Igen. És ha nem sikerül a gyerek, akkor fizethetsz vissza 60 milliót. Tényleg jó kis hitel. :)

A panaszkodásodra válaszolva, hogy milyen jó, hogy van CSOK, szeretném hozzátenni, hány százalékos is volt a kamat 2010-ben lakáshitelre, 3-5%?

Most 12% van a mi hitelünkön. Tudod az mit jelent? Hogy én 15 millió helyett 28-at fogok vissza fizetni, a havi törlesztőm 154 ezer forint.

Mindez az egyik munkatársamnak havi 60 ezer. :) Csak mert 15 éve vette fel a hitelt, szinte semmi kamattal. Én meg azon gondolkodok, hány gyereket vállaljak, hogy a fele fizetésemet elvivő hitel mellett mindent megtudjak neki adni.

2023. aug. 6. 14:18
 32/51 anonim ***** válasza:
79%
Oké, akkor lakjatok anyósnál, siránkozzatok, és versenyezzetek, hogy kinek rosszabb. Attól biztos, hogy sok probléma megoldódik. Én részemről befejeztem ezt a beszélgetést.
2023. aug. 6. 14:23
 33/51 anonim válasza:
17%

Ahhh és mikor vállaljon gyereket a "fiatal"?

70 éves korában?!

Addigra az anyós-após is majd kimúlik.. aztán lehet dünnyögni, hogy mit-hogyan csinálj.

2023. aug. 6. 14:31
 34/51 anonim ***** válasza:
80%

32es nem költözöm anyóshoz, inkább nem vállalok gyereket.

Neked könnyű, mikor te vetted fel a hitelt még filléres volt a törlesztő, most két átlag fizetésből tudnál visszafizetni 190-200 ezret úgy hogy mellette meg is élsz, gyereket nevelsz akinek mindent megadsz?

A Fidesz előtt minden jobb volt, aki akart tudott haladni, lakást venni.

Most kell 10-15 millió önerő és 20-30 millió hitel..valóban de jó is nekünk...

2023. aug. 6. 14:37
 35/51 anonim ***** válasza:
85%
33-as, a gyerek nem kötelező dolog.Előbb a fészek, utána a fióka.Ha nincs rá anyagi keret, akkor nem lesz gyerek.
2023. aug. 6. 16:56
 36/51 anonim ***** válasza:
78%

Mert ostobák.

Eleve milyen szinten van az, aki 22 évesen gyereket vállal ma?

Semmit se értenek az ilyen emberek a világ működéséből és még a környezetükben sincs senki, aki felnyitná a szemüket!

2023. aug. 6. 18:17
 37/51 anonim válasza:
15%
Remélem az összes észosztó valami rokkant 100 éves öreglány, aki nem csinált életében semmit. :)
2023. aug. 6. 18:19
 38/51 anonim ***** válasza:
3%

37es miért? Mert nem esett az ölünkbe szinte 0%kamatú hitelkére a lakás?

Gondolom te valami proli réteg lehetsz.

2023. aug. 6. 18:33
 39/51 anonim ***** válasza:
87%
2020-ban vettem fel lakáshitelt, ami azért nem régen volt, és 45 ezer a törlesztő. Nemrégen néztem, hogy mennyi lenne most, felment valamennyire, de nem vészesen. Annyi a titka, hogy ne 50 milliós lakásokat nézzetek ki 35 millió hitellel, hanem olcsóbbakat. Van az is, csak nem Budapesten, meg nem Szentendrén a Dunaparton, meg nem Fóton az újépítésűben, meg a munkahely nem öt percre van, meg nem 150 négyzetméteres stb. Egyszerűen lejjebb kell adni az igényeket, és ott teremteni saját otthont, ahol anyagilag megengedhetitek magatoknak. És ilyen azért tényleg van, és ezek a városok, régiók sem rossz környéken vannak, csak nem ott, ahol az emberek nagy része álmodozva elképzeli az életét. Ismerek embereket, akik 10-20 éve várják szülőknél meg albérletben, hogy mikor vehetnek végre budapesti lakást. Én őszintén nem értem.
2023. aug. 6. 18:45
 40/51 anonim ***** válasza:
12%

39

Érdekes. Milyen banknál nézted? Én 15 évre vettem fel idén 15 milliót és havi 155 ezer a törlesztőm, az egyik legalacsonyabb kamatot kínáló banknál. :)

Szóval nem 30 milliót vettem fel, mégsem 45 ezer a törlesztőm. Melyikünk ferdít? :)

2023. aug. 6. 19:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!