Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan viseljem el az anyósom?

Hogyan viseljem el az anyósom?

Figyelt kérdés

Nagyon nagyon nehéz eset. 4 évig alkalmaszkodtam hozzá, hiszen ott lakhattam a házukban. Főztem, takarítottam, rezsibe beszálltunk a párommal. Neki már akkor sem volt jó semmi, mindenbe belekötött, még a függöny állásba is. Valószínűleg kényszeres betegség is állhat a háttérben... Figyelemzavaros, túlbuzgó, igen okos fajta asszony.

Nem egyenes, ha valami gondja van nem a szemedbe mondja, hanem a hátad mögött ásztat. Féltékeny, irígy. Én meg vagyok becsülve a fia által, neki a házassága romokban. Az apósom mondta, hogy féltékeny rám hiszen a fiát elvettem tőle... 😅

Amíg ott laktam nagyon sokat tűrtem,nagyon ritkán szakadt el a cérna amikor kiálltam magamért, tűrnöm kellett hiszen nem tudtunk még akkor elköltözni. A férjem mindig mellettem állt, kiállt értem.

Én oda figyeltem rájuk, szerettem voln ha jó a kapcsolatunk. Szülinapja, névnapja, anyáknapja azóta volt, hogy én megjöttem. Még sem szeretett, mindig rajtam volt levezetve a düh és keseredettség...

Elköltöztünk, saját házunk van. Nagyon fáj neki, hogy nem megyünk át hozzájuk. Anyukáméknak panaszkodnak, hogy nem megyünk át, anyámék meg nekem mondják, hogy ne legyünk ilyenek. Több oka is van,hogy nem megyünk. Pl hogy megkeserítették az életünket amíg ott laktunk, hogy a férjemet is mindig bántották nem csak engem, és irányítani akarja az apja. Ha valamit nem ugy csinál ahogy szerinte jó, minden bajuk van....

Jön a baba, és rajtuk 0 boldogság látszik. Nem örülnek semminek, a párom szerint nem tudnak érzelmeket kimutatni, s ez igaz is.. Csak látom, hogy Anyukáméknak mekkora öröm és boldogság és mekkora különbség van már most közöttük...

Tudni kell, hogy ha anyukámat elhivjuk vendegsegbe, akkor az anyósékat is. Sosem akartam különbséget tenni a két mama között de egyre jobban úgy érzem, hogy ez elkerülhetetlen lesz....

Mit csináljak, hogy jobban eltudjam viselni? Hogyan tegyek félre minden sérelmet? Nem tudok bennük bízni, annyiszor próbáltam már megfelelni nekik, jót okozni nekik.. Sosem kaptam vissza. A közelükben nem vagyok önmagam, mosolyogni sem tudok.

Jön a kisbaba és nem akarom neki hátránya legyen belőle, hogy akaratlanul is lesz a jobb mama meg a rosszabb... Nem akarom, hogy a férjem is ezzel a tudattal éljen, hogy ilyen mocskok a szülei... Azt mondta, hogy meglatjuk hogyan fognak a babához viszonyulni, és ha nem fog nekünk tetszeni, a lábukat sem tehetik be a házba.

Én olyan családból származom ahol a család a minden... Nagyon osszetartoak vagyunk, együtt sirunk, nevetünk....

Nem tudom hogyan teremtsek idealis legkort.

Bocsi a sok helyesirasi hibaert, gyorsan kellett megirnom ezt a segitseg kérő levélkét.

Bocsi, hogy hosszú lett, köszönöm ha tudsz segíteni.

2023. jan. 27. 10:21
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
63%

Most már pontosan tudom, hogy miért ne engedjek be a házamba lakni egy menyet se!

Tipikus pédája vagy annak, hogy amíg kihasználtad őket, addig jók voltak, de amint nincs már szükséged rájuk, eldobod őket.

A következő az lesz, mikor majd vissza kell menned dolgozni, akkor ugorjanak, aztán ha már nagyobb lesz a gyerek, akkor ismét lesz@rod őket.

Az utált anyós olyan otthont teremtett a fiának, ahol te is elfértél, ugyanez nem mondtható el a te szüleidről, hisz akkor se mehettetek volna oda, ha közelebb laknak, mert nem fértetek volna el.

Akkor???

2023. jan. 28. 11:45
 52/64 anonim ***** válasza:
11%

Volt egy közeli barátnőm anno, ők is ugyanezt csinálták. A srác családja adott nekik mindent, kocsit, lakást(!!!!), pénzt, nekik csak bele kellett ülniük a készbe, és ahelyett, hogy egy kicsit hálásak lettek volna, a barátnőm folyton csak szidta a srác rokonait, minden rossz volt, amit csináltak, ha ők mondtak valamit, az csak beleszólás, kritizálás lehetett. Bezzeg az ő szülei, azok voltak az atyaúristenek.

Végül a srácnak is teletömte már ezzel a fejét, aztán most itt tartanak, hogy 1 hónapban egyszer odatolják a képüket az unokával, mert cikinek tartják, hogy a segítséget elfogadták, de nem adnak vissza semmit (és a kérdezőéknél ez a legdurvább, hogy bennük még ennyi sincs, még cikinek sem tartják, hogy csak kihasználni volt jó anyósékat), a csaj szüleivel meg hetente többször találkoznak, nyaralnak, stb.

Na, ugye ezeket mindig nekem mesélte, mindig nekem szidta a srác szüleit (kicsit ismerem őket, szeritnem semmi extra gind nincs velük), én mondjuk egyszer meg is mondtam egy ilyen panaszkodásnál, hogy kicsit észrevehetnék magukat, akkor szerintem meg is sértődött. De nem véleltenül régi volt barátnő, az én értékrendbembe ilyen nem fér bele, igazából az volt a tök megdöbbentő, hogy ugyanígy tolták a gyűlölködést, kibeszélést, kritizálást, mint a kérdező, és egyáltalán nem érezték gáznak, hogy a segítséget meg elfogadták, azt teljesen alapnak vették.

2023. jan. 28. 12:18
 53/64 A kérdező kommentje:

Abban igzatok van, hogy nekem, nekünk jobban ki kellene mutatni a hálánkat. Azért jó, hogy kiírtam ezt a kérdést, mert legalább látom, hogy mit érethetnek. Mert nem mondanak semmit, nem mutatnak ki semmit, így az ember nem gondolja,hogy nekik rossz. De ti erre rá világítottatok, még ha rosszindulat beszélt belőletek, akkor is.

Próbálok változtatni, keresem a társaságát.. Szeretném, ha boldog lenne ő is, nem csak mi. Mert akárhogy gondoljátok, hogy én egy szemétláda vagyok,sajnálom,hogy neki rossz az élete. Mert a férjem anyja, és emiatt tisztelem.

2023. jan. 28. 14:09
 54/64 A kérdező kommentje:
Akik meg a szüleimet szidják azok nem normálisak. Senkinek nem ártottak, egy rossz szavuk sincs senkihez... Ne hozzatok már idiota párhuzamot a ti és más élete között. Attól, hogy otthon te vagy a rossz mama meg van egy kedvenc mama aki nem te vagy, ne rajtam add ki a dühöd.
2023. jan. 28. 14:21
 55/64 anonim ***** válasza:
34%

Kérdező, itt senkiből nem a rosszindulat beszélt, hanem az őszinte döbbenet ilyen hálátlanság láttán és a megvetés, ez az igazság, tetszik vagy sem, nem lehet másképp nézni rátok, mint ahogy itt sokan leírták. Szerintem amúgy itt kb. senki nem anyós, nem az a korosztály jár ide (én se, kisgyerekes anya vagyok), ezt csak magadnak próbálod bebeszélni, hogy elhitesd magaddal, biztos azért ez mások véleménye rólatok, mert fusztráltak meg anyósok, pedig szimplán bocsi, de nagyon negatív és lenézendő volt az a kép, amit itt lefestettél magadról.

És hiába próbálod most mentegetni magad, hogy jaj, nem tudjátok szegény mit érez, mert nem mond semmit, mikor a kezdősztoriban mát leírtad, hogy anyádéknak mondta, milyen rosszul esik neki, hogy rá sem néztek. Akkor csak tudtok róla, hogy ez neki fáj, miért tagadod le, mikor te magad írtad?

Megjegyzem, nem hiszem, hogy túl sok ész kell ahhoz, hogy az ember belássa, lehetne annyi hála benne, hogy havonta egyszer megtiszteli azt az embert, aki évekre befogadta, hogy segítse őket anyagilag. Ne mondd már, hogy ez sosem jutott még az eszetekbe, bár az alapján amit leírtál itt magatokról, sajnos tényleg ilyen lelkivilágotok van...

De ez ugyanaz, mint amit leírtak itt neked, hogy anyósod leszólod, hogy mások háta mögött beszél, közben meg leírod, hogy a te családod a háta mögött suttog nektek arról, milyen sz*r anyósotok van, de megbánja majd, meg hasonlók és akkor ezek után is letagadod, hogy ilyen a családod, miközben ezt is te magad osztottad meg velünk. Meg te is itt szidod oldalakon keresztül a háta mögött.

Ne haragudj, de menjél el egy pszichológushoz, mert ez nem egészséges mentalitásra vall, hogy élsz egy magad által kreált világban, ahol még azokat a dolgokat is letagadod, amiket te magad írsz le, ahol azt hiszed, te meg a családod vagytok a number one és közben pont arra az egyetlen emberre vetíted kő minden utálatodat, aki segített. Tudom, te nem így látod magad, mert elfogult vagy a saját személyed és családod kapcsán, de mint látod, kívülről a kommentelők 90%-a ugyanazt látta.

És nem rosszindulatból, hanem esküszöm, engem teljesen megdöbbent, hogy valaki ilyen hálátlan legyen és ennyi jóindulat ne szoruljon belé aziránt, aki évekig segítette, hogy otthona lehessen és családot alapíthasson. A te családod a leírtak szerint semmit nem tett hozzá ehhez azon kívül, hogy anyósodat kibeszélte a háta mögött, ez az igazs@g.

2023. jan. 28. 14:37
 56/64 anonim ***** válasza:
79%
Egyébként tényleg fura az is, hogy veled elvileg így bántak évekig, és a szüleidnek ez rendben volt.....
2023. jan. 28. 14:47
 57/64 anonim ***** válasza:
0%
Áztat.
2023. jan. 28. 15:19
 58/64 anonim ***** válasza:
16%

"Attól, hogy otthon te vagy a rossz mama meg van egy kedvenc mama aki nem te vagy, ne rajtam add ki a dühöd."

???

Honnan veszed, hogy itt rossz mamák meg anyósok vannak? Azt hiszed, másnak nem lehet ez a véleménye rólad?

2023. jan. 28. 15:33
 59/64 A kérdező kommentje:
A 2 mentális nyomorult azóta sem tud innen ektakarodni. 😅
2023. jan. 28. 15:34
 60/64 anonim ***** válasza:
35%

Azt mondja másnak, mentális nyomorult, mikor ő maga az, aki állítólag évekig eltűri, hogy naponta belerúgjanak és még azt is meghazudtolja, amit saját maga ír le :D

Fú, szegény gyereked, hova születik...

2023. jan. 28. 15:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!