Ez az eset tavaly történt a szülinapomkor. Mindig elhivtak magukhoz, amit sose értettem hogy miért nekem kell hozzájuk menni, miközben én vagyok a születésnapos. És tavaly Anyósomat megkértem hogy ha lesz torta nem szeretném ha a férjem testvérnek gyerekei "segítenének" elfujni az én szülinapi tortámon a gyertyát. Szerintem bunkóság hogy két gyerek belemaszik az arcomba és elfujja előlem.
És mondta anyósom hogy rendben. Erre mikor mentem olyan tortát kaptam, amibe már bele ettek, ezzel a szöveggel hogy ez nem szülinapi torta, de boldog születésnapot. Hát őszinte leszek hogy ez nagyon rosszul esett. Férjem is csak nézett és megkerdezte az anyóst hogy ez most komoly. Erre anyósom azt mondta hogy hát nem akartam tortát venni.
Őszintén én ezek után nem szeretnék hozzájuk menni a saját születésnapom megünnepelni.
Gyerekkoromban még érdekelt a születésnapom, de felnőttként abszolút olyan nap, mint bármilyen másik. Így engem pont nem érdekelne az egész, az meg pláne nem, ha a gyerekek szeretik elfújni a gyertyát. Ajándékot kaptál?
2023. jan. 22. 01:12
22/39 A kérdező kommentje:
Nem kaptam ajándékot, és nem is várom el.
Én gyerekként utáltam a szülinapom a suli miatt.
2023. jan. 22. 01:14
23/39 anonim válasza:
Ajándékot nem várod el, csak hogy gyertyákat egyedül fújhass. Oké értettük. Ne menj akkor. Páran hátbaveregettek itt, most már megnyugodott a kis lelked?
2023. jan. 22. 01:24
24/39 anonim válasza:
Nem is értem miféle embereknek szorul magyarázatra, hogy a szülinapi gyertyákat a szülinapos fújja el. Ez nem életkorhoz kötött, ez egy alap dolog. Attól még, hogy valakinek ez nem számít, a kérdezőnek igen is számít és aki ennyit nem képes tiszteletben tartani, abba igen csekély értelem szorulhatott. Anyuka és apuka dolga, hogy nevelje a gyerekeiket és megértessék velük, hogy a nem az nem és bizony a világ nem körülöttük forog. A saját szülinapjukon majd ők fújják el a gyertyát, más szülinapján viszont nem, az az ünnepelt “feladata”. Elkeserítő, hogy valaki még ilyen alapvető dolgokra sem képes megnevelni a drága gyermekeit..
2023. jan. 22. 01:26
25/39 A kérdező kommentje:
Sajnos az is a baj hogy konkrétan anyósom és a gyerekek anyja is mondja hogy gyertek fujjatok el a gyertyát.
Mikor a férjem is kérte hogy ő nem szeretné ha elfujnak, közölte vele a testvére hogy már pedig hagyni fogod, ha tetszik ha nem.
Szerintem akkora bunkóság ez. Meg őszintén szólva engem idegesít.
Most a gyerekek 5 és 3 évesek, de mi lesz később. 15 évesen is majd elfújják más szülinapi gyertyátjat?
2023. jan. 22. 01:28
26/39 A kérdező kommentje:
Arról nem is beszélve hogy akkora hisztit levágnak a gyerekek ha nem fújhatják el.
2023. jan. 22. 01:31
27/39 anonim válasza:
Na hát akkor meg is van, honnan jön ez a tahó viselkedési minta, alma nem esik messze a fájától ugyebár. Ha anyuka ekkora suttyó, mit várunk a kölkeitől?? Mondjuk ha velem közölték volna, hogy hagyni fogom, ha tetszik, ha nem, úgy elküldtem volna őket a búsba, hogy pislogni sem lett volna idejük. Aztán belenyomtam volna a fejüket a tortába, hogy akkor sok boldogságot. Nem értem miért hallucinálja némelyik momzilla azt, hogy onnantól, hogy ő nagy kegyesen szült még a nap is nekik süt és minden is az ő porontyairól kell szóljon. Szánalmas. Azt nem értem miért tűrtétek mindezt szó nélkül?! Férjed helyében alaposan helyre raktam volna a tesómat, az már egyszer biztos.
2023. jan. 22. 01:37
28/39 anonim válasza:
Szerintem kérdező, kezdésnek a férjedet rakd rendbe. Ezúttal ne finomkodj. Lényegében az ő erőltetése miatt csesződött el a születésnapod. Aztán egész nyugodtan kezd el leépíteni az egész famíliával a kapcsolatot. Ilyen "aranyos" rokonokra nincs szükség a környezetedben.
2023. jan. 22. 05:38
29/39 NTBS válasza:
Nem mennék. Aztán férjed, sógornőd, anyós sorrendben mindenkivel elbeszélgetnék. Aki, nem ért a szóból, attól elzárkóznék.
2023. jan. 22. 05:54
30/39 anonim válasza:
Szerintem pedig senkinek nem kéne elfújni, csak összeköpködik az egészet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!