Hogyan közöljem az anyóssal hogy nincs ilyenekre
szükségünk?
Figyelt kérdés
Férjemmel első babánkat várjuk, szüleim első unokája, mindenki várja már a kicsit. Mindent meg tudunk neki adni, a szüleim is jó anyagi háttér illetve nekünk is jó a keresetünk párommal. Anyósomékról viszont ez nem mondható el, rendszeresen hozzák a használt ajándékokat nekünk, pedig már nem 1x mondtam nekik én is meg párom is hogy új dolgokat szeretnénk a picinek. Én tudom hogy belőlük a jó indulat jön.. de ezek számunkra tényleg foloslegesek, nem akarjuk persze őket megbántani sem. Babakáddal, kiságyforgóval, babafeszekkel allitottak ide eddig, de azok kozul is a szöszös lelakott dolgokkal nem a jobb allapotu.. van par kisruha is hasznalt, de az mellekes. Mar nagyon felmergelt hogy nem ertik meg hogy nincs ezekre szuksegunk mert megveszunk neki mindent. Magamnak se vettem sose semmit használtan, nemhogy a gyerekemnek főleg ilyen állapotúakat.
így gondolom én is, illetve manapság annyira jó áron lehet kifogni jó dolgokat… márkás ruhákat rendeltem neki aboutyourol pl akcioba szinte pepco árakon.. ésszel is lehet vásárolni úgy gondolom. De amúgy a pepcos cuccokkal sincs bajom aminél szintén hova olcsóbbat :/ de amugy a sajat kiadasainkba is belemagyaraznak… pl minek olyan draga babakocsi? meg h kocsival visszuk majd ugyis mindenhova, folosleges. Mi koze hozza? nem kertunk toluk se tanacsot se semmit
2022. dec. 27. 16:17
32/53 A kérdező kommentje:
Ugye jelenleg a szules tema is necces orszagunkban, pl. a konyeken alig lehet szulni, alig talaltunk orvost aki vallalja a szulest. Na arra is reakcio: ha jonni akar ugyis jon kar nagy kint latni. En ezt ertem, de ennyire baj hogy probaltunk normalis orvost keresni?
2022. dec. 27. 16:19
33/53 anonim válasza:
Az idősek még értékelték és becsülték amijük van és megelegedtek vele, nem mindig többet, újabbat akartak. Ti meg szorjatok a pénzt, számukra ez ismeretlen.
2022. dec. 27. 16:25
34/53 anonim válasza:
Anyósomék ugyanez, a padlásról hordja a párom 30 éves szétkopott, divatjamúlt cuccait, hogy "van itt mindent, nem kell vennetek". Előszedett egy 30 éves babakocsit, aminek mini kerekei vannak, alacsony az egész és marha kényelmetlen tolni és borzalmasan néz ki. Aztán megsértődött, amikor vettünk másikat és visszapakolta a padlásra...
Nem tudsz vele mit kezdeni.
2022. dec. 27. 17:00
35/53 anonim válasza:
Egyenesen és érthetően ha sértödik miatta ha nem.
2022. dec. 27. 17:00
36/53 anonim válasza:
Ne közöld vele. Köszönd meg neki mindig és örülj az ajándékoknak, hadd legyen meg az örömük. Aztán szép csendben, nyugodtan kirakod a kukába vagy az adományboltba, a Cseritibe.
Te sem mérgelődsz, ők is örülnek, a rászorulóknak is jó lesz, mindenki elégedett.
2022. dec. 27. 17:04
37/53 anonim válasza:
36: aztán ha keresik akkor meg hazudjon? Szépen meg kell mondani, hogy köszönjük újat veszünk, vegyenek egy csomag cumit vagy mittomén ami olcsó.
A cseritibe meg nem kéne a koszos, foltos szarokat leadni.
2022. dec. 27. 17:08
38/53 anonim válasza:
Kicsit vicces, hogy felnőttként egy ilyen szituációt nem tudtok megoldani a pároddal. Legyél kicsit határozottabb, akkor is, ha megsértődnek. Ne ezt tanulja el a gyerek, hogy mindent le lehet nyomni majd a torkán, csak hogy elkerülje a konfliktust. Problémamegoldásra neveld, ne konfliktuskerülésre. Jó babavárást kívánok! :)
2022. dec. 27. 17:19
39/53 anonim válasza:
Azt esetleg nem tudod velük megbeszélni, hogy azt az összeget, amit rászánnak éppen az ajándékra, adják oda készpénzben? Nálunk ez volt, mire bármit vettek volna, addigra már mindent megvettünk mi (alapból nincs bajom a használt cuccokkal, csak az én szüleim sem igazán nézik az állapotát stb), így én külön kértem, hogy beszéljük meg előre, mit vegyenek, ha pedig éppen nincs szükség semmire, akkor adjon oda mittudomén 2000 Ft-ot, amit a baba megtakarítási számlájára teszünk. Így nincs felesleges 1000. kacat, meg olyan, amit én sosem vennék meg (pl. bébikomp, amit anyukám mindenáron meg akart venni, mert szerinte hasznos, hiába magyaráztam, hogy káros. 🤷🏼♀️). De hosszútávon amúgy is jobb letisztázni ezeket az ajándékozásokat, hogy ne legyen belőle felesleges probléma.
2022. dec. 27. 17:25
40/53 anonim válasza:
Kidobnám a kukába az összes kacatot, és meg is mondanám neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!