Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan közöljem az anyóssal...

Hogyan közöljem az anyóssal hogy nincs ilyenekre szükségünk?

Figyelt kérdés
Férjemmel első babánkat várjuk, szüleim első unokája, mindenki várja már a kicsit. Mindent meg tudunk neki adni, a szüleim is jó anyagi háttér illetve nekünk is jó a keresetünk párommal. Anyósomékról viszont ez nem mondható el, rendszeresen hozzák a használt ajándékokat nekünk, pedig már nem 1x mondtam nekik én is meg párom is hogy új dolgokat szeretnénk a picinek. Én tudom hogy belőlük a jó indulat jön.. de ezek számunkra tényleg foloslegesek, nem akarjuk persze őket megbántani sem. Babakáddal, kiságyforgóval, babafeszekkel allitottak ide eddig, de azok kozul is a szöszös lelakott dolgokkal nem a jobb allapotu.. van par kisruha is hasznalt, de az mellekes. Mar nagyon felmergelt hogy nem ertik meg hogy nincs ezekre szuksegunk mert megveszunk neki mindent. Magamnak se vettem sose semmit használtan, nemhogy a gyerekemnek főleg ilyen állapotúakat.
2022. dec. 27. 15:00
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
95%

Amikor visznek olyan holmit, amire nincs szükség, akkor mondjátok meg, hogy nektek nem kell.

Valószínűleg lesz sértődés, de majd kiheverik.

2022. dec. 27. 15:08
 2/53 A kérdező kommentje:
A babakádnál így tettünk, a legutóbbiak karácsonyi ajándékok voltak aztán most álltam neki megnézni őket.. de meg se lep már. Rossz érzés őket offolgatni rendszeresen, de sajnos muszáj
2022. dec. 27. 15:11
 3/53 anonim ***** válasza:
91%
Az én amyósom meg azt mondta karácsonykor, hogy ha a másik unokája elunja, elnyúzza a most kapott játékait, akkor majd a mi gyerekünknek adja. Szerinted?
2022. dec. 27. 15:14
 4/53 anonim ***** válasza:
36%
Milyenek az anyagi körülményeik? Mert, ha nem a legjobbak, akkor tényleg rosszul eshet nekik, hogy vennének valamit ők is a születendő kisunokájuknak és nem kell. A vadiúj babacuccok nagyon drágák manapság.
2022. dec. 27. 15:16
 5/53 anonim ***** válasza:
29%
Önbizalomépítés, határmeghúzó tanfolyamok, gyakorlatok.
2022. dec. 27. 15:23
 6/53 anonim ***** válasza:
97%

Ha a saját anyósomból indulok ki, akkor sajnos sehogy.l, hiába beszélsz neki.

Az én kislányom már 8 éves elmúlt, de a mai napig hozza az agyonhasznált igénytelen kacatokat, ruhákat.

Én szoktam venni a gyereknek használt ruhát, de azért megnézem hogy milyen.

Sőt, mostmár arra is rászokott anyós, hogy ami neki nem kell a háztartásban, azt hozza nekünk-müanyag doboz, merőkanál, ezer éves fazék stb.

A helyi ingyenes facebook csooortban igen aktív tag vagyok.

2022. dec. 27. 15:25
 7/53 anonim ***** válasza:
45%
Biztos van, aki örülne ezeknek a dolgoknak, próbáld elajándékozni. Anyóséknak pedig segítsetek, ne legyenek rossz anyagi körülmények között. Bár nem értem mi a bajod a használt tárgyakkal, környezetkímélő megoldás és kb felesleges mindenből újat venni... De hát a gazdagok már csak ilyenek, nem törődnek a környezettel, újrahasznosítással, mert megtehetik még most.
2022. dec. 27. 15:26
 8/53 anonim ***** válasza:
31%
Beszélj apósoddal, hogy tartsa kordában a feleségét.
2022. dec. 27. 15:27
 9/53 A kérdező kommentje:

#3 huhh na az is komoly :/

#4 annyira nem vészes.. átlagosnak mondanám inkább

viszont igen én is így vagyok vele hogy nem akarom őket megbántani, de szerintem érthető ha új dolgokat akarunk neki venni, azert kellemetlen egy kopott gombos meg besargult kisagyforgo a 120 ezres babaagyba az 50ezres agynemuszett melle… ha ott a cigi a szajukba amire en pl vilag eletembe sajnaltam akkor erre se sajnaljak mar.. vagy legalabb ne vegye meg hasznaltan sem ha nem engedheti meg maganal. Főleg hogy apósomékat (ugye elváltak ferjem szulei) meg lehurrogja allandoan.. pedig sose állítottak ide semmivel se ugy hogy elotte ne kerdeztek volna meg tobbszorosen hogy jo e az amit kineztek

2022. dec. 27. 15:28
 10/53 anonim ***** válasza:
93%

Ezerszer le lett már írva, hogy mindenki közölje a saját szüleivel a dolgokat. A férjednek nincs szája vagy mi?

Ha neki nem felel meg, amit az anyja ad, akkor mondja meg neki ő, ne te csináld a feszültséget.

A párod közli velük, hogy ne hozzanak semmit vagy hogy köszi, de kidobtátok a cuccot, amit hoztak, ennyi. Ha nem meri megmondani, akkor meg nőjön fel gyerekvállalás előtt.

Az én férjem meg tudja mondani az anyjának, a tiéd miért nem?

2022. dec. 27. 15:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!