Hogyan közöljem az anyóssal hogy nincs ilyenekre szükségünk?
Összecsomagolsz mindent, átadod egy anyaotthonnak és veszel újakat!
Mivel már többször elmondtad és nem veszik figyelembe a kérésedet, nem kell újból elmondanod. Ha ők észrevételezik és szóba hozzák, akkor:
"Juci néni/Anyuka, nem egyszer elmondtuk, hogy új holmikat szeretnénk a babánknak, de ezt valahogy nem sikerült elfogadni. Ezért az összes ilyen felesleges holmit odaadtuk rászorulóknak és a jövőben is így fogunk tenni.
Sajnáljuk, hogy erről még most is témázni kell, de nem szeretnénk emiatt haragot, csak kérjük, hogy tartsák tiszteletben a kérésünket!"
Arra vigyázz, hogy minden mondókádban többesszámot használj, mert ne az legyen, hogy ez csak a te "hisztid"!
mondta nekik nem 1x hogy ne vegyenek semmit, mar ugy is hogy en ereztem magam kellemetlenul, de nem fogjak fel
7es vagyok megint: csak arra akartam célozni, hogy próbáljatok nem összeveszni velük ezért. De ha tényleg nagyon lelakottak a dolgok, akkor megértem, hogy nem akarjátok megtartani, adományozzátok el.
Meg így, hogy írtad, hogy cigire bezzeg telik, így még jobban értem a helyzetet. Azt én is nagyon úgymond lenézem, akik arra költenek, minthogy egészséges ételre, jobb életre. A cigit megvetem, felesleges pénzkidobás és még árt is az egészségre.
Férjedet is kérd meg, hogy szólaljon meg, álljon ki melletted, de ne vesszetek össze, az nem vezet jóra. Mint ahogy az egyik válaszoló írta, mondjátok meg, hogy minden eladományoztok, amit feleslegbe vesznek. Mondjátok, hogy meg van minden, nem fértek el a szobában, stb.
Akkor a férjed ne vegye át tőlük a dolgokat, mondja meg, hogy bocsi anyu, kidobtuk.
Meg fognak sértődni? Persze. Se ezt úgyse lehet sértődés nélkül megoldani, ha a szép szóból nem értenek, akkor haragudjanak meg inkább a gyerekükre, neki úgyis megbocsátanak és nem csinálják majd a feszültséget később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!