Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan közöljem az anyóssal...

Hogyan közöljem az anyóssal hogy nincs ilyenekre szükségünk?

Figyelt kérdés
Férjemmel első babánkat várjuk, szüleim első unokája, mindenki várja már a kicsit. Mindent meg tudunk neki adni, a szüleim is jó anyagi háttér illetve nekünk is jó a keresetünk párommal. Anyósomékról viszont ez nem mondható el, rendszeresen hozzák a használt ajándékokat nekünk, pedig már nem 1x mondtam nekik én is meg párom is hogy új dolgokat szeretnénk a picinek. Én tudom hogy belőlük a jó indulat jön.. de ezek számunkra tényleg foloslegesek, nem akarjuk persze őket megbántani sem. Babakáddal, kiságyforgóval, babafeszekkel allitottak ide eddig, de azok kozul is a szöszös lelakott dolgokkal nem a jobb allapotu.. van par kisruha is hasznalt, de az mellekes. Mar nagyon felmergelt hogy nem ertik meg hogy nincs ezekre szuksegunk mert megveszunk neki mindent. Magamnak se vettem sose semmit használtan, nemhogy a gyerekemnek főleg ilyen állapotúakat.
2022. dec. 27. 15:00
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
40%
7es vagyok: még azt hozzátenném a 6os válasz miatt is, hogy ők másik generáció, nekik minden kincs. Mamám nem egyszer elmondja 89 évesen, hogy 60 év felett volt már, mikor lett bojlerük és meleg víz folyt a csapból, ami hihetetlen nagy boldogság volt. Mikor megszületett az első gyereke, akkor még tanyán laktak, egy szoba volt és télen reggelre a lavórban lévő víz befagyott. Összekucorodva aludtak a babával együtt egy ágyban. Nem akarnak ők rosszat, csak ebben nevelkedtek, így nőttek fel.
2022. dec. 27. 15:31
 12/53 A kérdező kommentje:
#7 azert hasznalt cuccot venni ajandekba szerintem mindenhogy ciki ha ilyen tenyleg lelakott dolgokrol van szo… jo allapotu dolgoknal engem sem zavarna, de ezek vallalhatatlanok
2022. dec. 27. 15:31
 13/53 A kérdező kommentje:
#7 tudom mirol beszelsz, de ez nekem nagyon kellemetlen, es en sem akarom oket megbantani, amig megtehetjuk szeretnenk a legjobbat adni a gyerekunknek, es ez ugy gondolom igy van rendjen
2022. dec. 27. 15:32
 14/53 anonim ***** válasza:
96%

Összecsomagolsz mindent, átadod egy anyaotthonnak és veszel újakat!

Mivel már többször elmondtad és nem veszik figyelembe a kérésedet, nem kell újból elmondanod. Ha ők észrevételezik és szóba hozzák, akkor:

"Juci néni/Anyuka, nem egyszer elmondtuk, hogy új holmikat szeretnénk a babánknak, de ezt valahogy nem sikerült elfogadni. Ezért az összes ilyen felesleges holmit odaadtuk rászorulóknak és a jövőben is így fogunk tenni.

Sajnáljuk, hogy erről még most is témázni kell, de nem szeretnénk emiatt haragot, csak kérjük, hogy tartsák tiszteletben a kérésünket!"

Arra vigyázz, hogy minden mondókádban többesszámot használj, mert ne az legyen, hogy ez csak a te "hisztid"!

2022. dec. 27. 15:32
 15/53 anonim ***** válasza:
23%
Bízd a férjedre, hogy elfogadja-e ezeket a dolgokat. Aztán majd ő csinál velük valamit. Neki kell azzal foglalkozni, hogy elajándékozza, vagy csinál nekik egy sufnit a kert végében, és odaszórja, vagy elássa, vagy akármi.
2022. dec. 27. 15:33
 16/53 A kérdező kommentje:

mondta nekik nem 1x hogy ne vegyenek semmit, mar ugy is hogy en ereztem magam kellemetlenul, de nem fogjak fel

2022. dec. 27. 15:38
 17/53 anonim ***** válasza:
79%
Na mit fogsz tenni az eddigi válaszok alapján?
2022. dec. 27. 15:38
 18/53 anonim ***** válasza:
81%

7es vagyok megint: csak arra akartam célozni, hogy próbáljatok nem összeveszni velük ezért. De ha tényleg nagyon lelakottak a dolgok, akkor megértem, hogy nem akarjátok megtartani, adományozzátok el.

Meg így, hogy írtad, hogy cigire bezzeg telik, így még jobban értem a helyzetet. Azt én is nagyon úgymond lenézem, akik arra költenek, minthogy egészséges ételre, jobb életre. A cigit megvetem, felesleges pénzkidobás és még árt is az egészségre.

Férjedet is kérd meg, hogy szólaljon meg, álljon ki melletted, de ne vesszetek össze, az nem vezet jóra. Mint ahogy az egyik válaszoló írta, mondjátok meg, hogy minden eladományoztok, amit feleslegbe vesznek. Mondjátok, hogy meg van minden, nem fértek el a szobában, stb.

2022. dec. 27. 15:40
 19/53 anonim ***** válasza:
89%

Akkor a férjed ne vegye át tőlük a dolgokat, mondja meg, hogy bocsi anyu, kidobtuk.

Meg fognak sértődni? Persze. Se ezt úgyse lehet sértődés nélkül megoldani, ha a szép szóból nem értenek, akkor haragudjanak meg inkább a gyerekükre, neki úgyis megbocsátanak és nem csinálják majd a feszültséget később.

2022. dec. 27. 15:41
 20/53 anonim ***** válasza:
95%
Adományozd el. Akkor olyan emberek kapják akiknek szülségük van rá, de nem engedhetik meg az újat, nem fog allni a sok cucc feleslegesen a nyakatokon és sértődés sincs.
2022. dec. 27. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!