Gáz, ha közel laknak anyósomék de èn mégsem megyek oda?
2 évet ott laktunk férjemmel és a gyerekemmel, voltak összetűzések röviden-tömören. Feszültség,veszekedések, anyósom jó párszor meg is mondta nekem a tutit, én először hagytam, aztán meg hát már nem hagytam magam. Persze mondta hogy ő parancsol a házában, az mondom lehet, de a gyereknevelésbe ne szóljon bele… szóval hálásak is lehetünk neki, mert csak megengedte hogy ott éljünk, de nekem bőven elég volt, szóval nem igazán hiányzik.
Most a saját házamban a nyugalom szigetén élek, még a férjemmel se kötözködök, gyerekemmel se kiabálok, egyszerűen csodálatos hogy megvan a saját életünk.
Én nem megyek oda, férjem néha átmegy a kislányunkkal de én nélkülem és anyósom se jön ide, vagy marad tovább 10 percnél.
Persze a kapcsolat jobb lett köztünk sokkal, ő is nyugodtabb h mi nem vagyunk ott, főleg én meg én is nyugodtabb vagyok.
Szóval jobb a békesség.
Szerintetek gáz ha nem megyek oda, csak amikor muszáj vagy családi program van?
De azért gáz, hogy a nyakára oda tudott menni lakni és szülni, addig jó volt anyós, míg neki is el kellett őt viselni, most meg kb. egy utolsó sz*rnak van titulálva, mikor konkrétan megengedte, hogy oda alapítsanak családot az ő házába.
Mondhatta volna azt is, hogy menjenek albérletbe vagy teremtsék meg az anyagiakat egy gyerekhez, ha felnőtteset akarnak játszani.
Nyakára szültem? Annak ellenére hogy ottlaktunk, 1-2 órakat vigyázott rá ha nagyon muszáj volt, mindig én etettem, én fürdettem, én altattam… néha vitte oviba, amikor munka miatt egyikünk se tudott elmenni érte, akkor is felhánytorgatta…
És nem értem a relációt.
Ha a nyakán voltam, jobb is hogy nem megyek oda, nem?
Kérdező, 12-es hozzászólásodra reagálnék. Igen anyósod nyakára szültél, amiben te is és kedves férjed is hibás. Az hogy anyósod 1-2 órákat vigyázott gondolom naponta a picire, meg kell köszönnöd. Ne hogy azt hidd hogy egy jó középkorú, adott esetben a munkában megfáradt embernek ez csak apróság. Ha dolgozik még anyósod, probléma lehet a kicsit vinnie oviba. Ha idősebb akkor pedig lehet már fáradt. Idősebb korbsan nem olyan az ember teherbírása mint a tiéd fiatalon.
Méghogy te etetted, fürdetted, altattad a kicsit. Hát kinek kellett volna? Te vállaltad, te szülted, nem anyósod. Itt megint a kedves férjednek kellett volna kivennie a részét a teendőkből.
Ha pedig szereted a férjedet, akkor rá való tekintettel időnként látogatod az anyósodat, legalább ünnepeken, esetleg születésnapján.
Tudod általában tekintettel vagyunk másokra, legalábbis azok akik ugyanezt elvárják magukkal szemben is.
Még annyit, én mindkét oldalra rálátok, anyósom is van és felnőtt gyerekem is. Én sem szeretem anyósomat mert mindig a fia pártját fogta, ennek ellenére ő ezt nem tudja. A gyerekem pedig tudja, akkor kell szülni ha megvannak hozzá a lakhatási és emberi feltételek is. Tehát aki vállalja a babát, annak tudni kell ellátni. Nem a fáradt nagyszülőre erőszakolni a kicsit. Elvárások nélkül szívesen segít egy nagyszülő ha egészsége engedi. Azonban ezt nem szabad kihasználni.
Szóval szültem egy gyereket a férjemmel igaz albérletbe, ahonnan kénytelenek voltunk elköltözni a gyerek másféléves korában, ott laktunk anyósoméknál 2 évet és ez azt jelenti,hogy a nyakára szültem?
Érdekes felvetés és gondolat.
17-es, ez rendben van, csak akkor a kérdezőnek tudnia kellene hálásnak lenni, mert anyós 2 évig megengedte, hogy ott lakjon ő is, nemcsak a fia vagy nemcsak az unokája, hanem befogadta az egész családot, amikor bajba kerültek (nyilván ilyen egy normális édesanya), és akkor a kérdező itt szidja, meg olyan szinten bunkó és hálàtlan, hogy karácsonykor nem bír odamenni 2-3 órára...
Merthogy a nagymama úgy akart élni a saját házában, ahogy szeretett volna és esetleg volt 1-2 megjegyzése, uramisten, hát gondolom azért neki sem volt könnyű elviselni a kérdezőt, mert hiába a menye, az akkor sem ugyanaz, mintha a gyereke lakna ott.
De megtette, befogadta őket, feltételezem pénzt sem kért, vigyázott napi szinten a gyerekre meg még ovódába is elment érte, és akkor ez a hála a menyétől, hogy most, amikor el tudtak költözni, már ilyen nemkívánatos személyként kezeli. Nem tudom, mit csinált volna, ha az anyósa is így kezeli őt, és csak a fiát meg az unokáját engedte volna be...
"vannak akiknek logikusabb kibírni 3 szr napot az évben, mint pl elveszíteni a családot"
És ha kérdezőnek nem tetszett a helyzet, miért nem ment el? Mert gondolom kényelmesebb volt anyós hàzában laknk, mint elöteremteni havonta az albérletre valót, erre jó volt az öreglány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!