Kitehetik a nővéremet anyósomék a lakásból úgy, hogy a gyerekek ott laknak?
Nővéreméknek van 2 gyerekük, 2 és 3 évesek. A lakást az anyósáék vették a fiuk nevére, a nővéremnek nincs tulajdona benne, de az anyósnak van haszonélvezete.
A terhességek előtt nem dolgozott csak 20 éves volt, egyiket sem tervezték.
A kapcsolatuk tönkrement, de a nővéremnek nincs munkája, nincs hova mennie.
Az anyósa azzal fenyegeti, hogy kirakja a lakásból, ő pedig odaköltözik segíteni a fiának a gyerekekkel. Megteheti ezt?
Milyen viszonyban van egyébként a nővér és a férfi? Házasok?
Bár szerintem a haszonélvező azt csinál, amit akar. Még a tulajdonost is joga lenne kitenni, nemhogy olyasvalakit, akinek semmi tulajdonjoga vagy jogalapja az ott-tartózkodásra.
áruld el, miért írsz a kérdésben anyósomat, mikor nem a te anyósod... akkor még csak alakult a kamu?
Anyós vette lakás, pasi nevén, anyuka nem dolgozott, most se dolgozik, minden megvan egy jó kis kommentvadász kérdéshez.
Amit én tudok a jogról, aszerint simán. Nem közösen vették a lakást a nővéredék, nővérednek nincs haszonélvezeti joga, nem dolgozott, munkaviszony nélkül gondolom, elenyésző pénzt kapott a gyerekek mellé az államtól. Semmi joga ott maradni a lakásban, ami nem az övé. A gyerekeket nyilván nem teszik ki, de az, hogy ő az anyjuk, az nem jogosítja fel semmi pluszra. Ha nem tudja eltartani őket, akkor az apjuké lesz a felügyeleti jog is. Szóval igen, anyós bőven megteheti, max. a házasság (már ha házasok) alatt vásárolt dolgok értékének fele illeti meg (ebbe az ajándéklakás nem tartozik bele), ha tudják bizonyítani, hogy a házasság alatt lettek megvéve, és nem előtte. Ha esetleg a szüleidhez vissza tudna költözni, és el tudnátok úgy tartani a gyerekeket, akkor egy minimális esélye van arra, hogy nála legyenek elhelyezve a gyerekek, de arra sem blazíroznék teljesen.
(és igen, gyerekek, ezért kell védekezni és nem szülni a semmire, és dolgozni, mert ha kidob a palid, és a házasság előtt kapta, vette a lakást, akkor ott maradtok lóf.sz és fedél nélkül... persze lehet sírni, hogy de hát én anya vagyok/voltam, de az olyan, mint eső után köpönyeg, értelme nincs túl sok).
Véletlenül elírtam.
Nem házasok, nem bejegyzett élettársak. Oda van bejelentkezve.
Azért nem akar elköltözni, mert nem akarja elhagyni a gyerekeit. Keres munkát természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!