Miért csak addig tökéletes minden anyós/após, amíg önállóak a gyerekek?
Nézd ez nem pénzmotiváltság.
Teljesen más egy távolabbi kapcsolat, ahol nincs felelősség, alkalmazkodás, mint egy együttélés.
Ha a gyerekek ténylegesen önállóak, akkor mi a fenének költöznek haza a szülőkhöz?
Van albérlet is. Nehogy a szülő legyen a hibás, ha a gyereke felfordítja az egész életét előre láthatóan hosszú távon.
Ez szerintem sem a pénzről szól. Inkább arról, hogy két, más értékrendet képviselő család összeolvad. Hosszútávon baromi nehéz elviselni a másikat.
Példa:
Az anyós szeret hétkor takarítani, a meny meg nyolcig aludni.
Itt valakinek változni kell. Vagy az anyuka hagy fel évek-évtizedek megszokásával, vagy a meny.
Ott vannak a közös helyiségek. Reggelente tumultus van a vécén pl.
Én szeretek ott újságot olvasni. De ha mondjuk másnak is kell, akkor megint változtatni.
A különélésnél megmarad privát szféra. Az együttélés nehezebb.
első vagyok
Imádom anyós és anyukámat is.
2-3 napig tök jól megvagyunk ha nálunk vannak,vagy mi nálunk.Harmadik nap már jó hogy jövünk haza vagy ők mennek el,mert terhes hogy nincs privát szféra.
Ahogy írták:D Anyósnak olyan messze kell laknia, hogy papucsban ne tudjon átjönni:D Azon felül, hogy szeretme anyósomat, s anyám helyett anyám, s családja lányukként kezel, jobb, hogy nem lakunk együtt, mert sajnos volt egy rövidebb időszak, mikor kénytelen voltam szinte náluk lakni...borzasztó:D
Nagyjából mi is önállóan álltunk a lábunkra (külföldre jöttünk szerencsét próbálni, fejenként 250 ezer volt a zsebben szülőktől. Ennek pont ma 6 éve), és nem csodálkoznék rajta, ha kicsit haragudnának érte, ha csődbe mennénk és hazakullognánk a nyakukra gyerekestől. Rettenetesen szégyelném magam, és azon lennék, mihamarabb újra talpra álljak...nem ismerem a lehetetlent, elvállalnék minden melót (így kezdtük).
Ez mondjuk magasfokú általánosítás. Biztos van ilyen is, meg számtalan olyan is, aki örül ha a gyereke családostul visszaköltözik hozzá. Van olyan is aki pénzközpontú, meg olyan is, aki inkább csak szülő/nagyszülő és nem érdekli a pénz.
Az én szüleim tuti habozás nélkül megengednék, hogy hozzájuk költözzek családostul, de azért felnőtt fejjel is megkapnám a dorgi-dorgit, hogy felelőtlen voltam és hogy hogy hagyhattuk, hogy ennyire összecsapjanak a hullámok a fejünk felett, hogy odalett a házunk. Pontosan tudnám, hogy nem a pénz miatt tennék mindezt, hanem mert szerették volna ha sikerül és szeretnének engem biztonságban tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!