Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 41 éves leszek júliusban,...

41 éves leszek júliusban, mennyire lehet problémás a terhességem? Van egy 18 éves fiam, a férjem 46 éves, nagyon jó karban van, soha nem dohányoztunk, fiatalosak vagyunk. Viszont nincs semmi segítségem, anyósomék 300 km-re laknak tőlünk.

Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemma,merjem vállalni,ha összejön?Nagyon vágynék egy babára,egy kislányra,de félek is.Nekem már nem élnek a szüleim,nem tudok kihez fordulni.
2012. jún. 16. 22:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
64%

Ha az eszemre hallgatnék, én nem merném bevállalni.

Érzelmivel viszont igen, ha minden vágyam még egy baba lenne.

Sokkal több szempont számít a korodon kívül. Az eddigi életed, a testi egészséged, az anyagi helyzeted, a baba utáni vágyad nagysága... minden számít. De csak te tudhatod pontosan mit akarsz, és ha pároddal közös döntésre juttok (akármi is legyen az), akkor ne befolyásoljon senki és semmi.

2012. jún. 16. 22:33
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Miért ne vállalnád ha vágysz rá?Fiatal kismamáknál is lehetnek komplikációk.val szinű több vizsgálat lesz majd,esetleg veszélyeztetettség a kor miatt,de ez sem biztos.A férjed kora meg egyáltalán nem számít,70 éves ffi-nek is lehet gyereke.ha erősnek érzed magad egy babához vágjatok bele...

Sok olyan nő van aki ilyenkor érik meg igazán az anyaságra,vagy ilyen korban jön csak össze.

2012. jún. 16. 22:40
 3/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha erős lenne bennem a vágy és minden feltétel adott is lenne hozzá, akkor vállalnám.
2012. jún. 16. 22:45
 4/19 anonim ***** válasza:
51%

Teljesen igaza van az első válaszolónak!

De én nem mernék már ennyi idősen gyereket vállalni, mint ti!

Igazából én azt nézném, hogy ennek a gyereknek 61 és 66 évesek lesznek a szülei, mire 20éves lesz!

És lássuk be nem tudhatja az ember, hogy mi vár rá a kor előrehaladtával!

Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga, Nektek is, hogy eldöntsétek mit akartok, nagyon sokan vállalnak babát ennyi idősen is!!

Ha anyagilag és egészségileg úgy álltok, hogy beleférne ez a baba az életetekbe, akkor miért ne?

De ne azt nézzétek, hogy ti vágytok a babára, hanem azt, hogy annak a gyereknek ez jó lesz-e, mert sokáig szüksége lenne a szüleire!!!

És persze egy csomó vizsgálat kell ilyenkor pluszban, mert nőnek a kockázati tényezők is!!

Ez természetesen az én véleményem(lehet sokan le is pontoznak érte),remélem sikerül jól döntenetek!!

És ezt Nektek kell eldönteni, nem itt nekünk! :)

Ha a baba mellett, akkor kívánom, hogy minden rendben menjen!! :)

30hkm

2012. jún. 16. 22:52
 5/19 anonim ***** válasza:
78%
Utolsóval nem értek egyet. Én 20 évesen is örülnék, ha szerető szüleim lennének, akárhány évesek is. Az öröm többet ér a kornál. Szerintem ha tudjátok vállalni, akkor vállaljátok! Lehet egy csodálatos gyermekkora, a szülei korától függetlenül! A kor csak egyetlen tényező ezer más mellett! És 41 évesen nem vagy még öreg egyáltalán!
2012. jún. 16. 23:07
 6/19 anonim ***** válasza:
A nagymamám 41 évesen szülte a 3. gyerekét, a lányai már 16 15 évesek voltak. Én hála az égnek a fia ma már 25 éves, de a mamám még mindig nagyon jól van! Szerintem, ha ez a vágyad, akkor vállald! Esetleg konzultálj egy orvossal előtte, hogy miket javasolna, mire figyelj oda.
2012. jún. 16. 23:09
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

Én a saját és barátnőm példáját tudom leírni.

Én 40 voltam amikor a 3. babát szültem, akkor a férjem 45 volt.

A kislányunk most 2 éves.

Férjemnek ő az első gyereke, ezért nem volt kérdés, hogy akarjuk e vagy sem. Én nem éreztem idősnek magam hozzá, sportos, fiatalos, agilis anyuka vagyok.

Szerintem a babavállalást nem annyira a kor befolyásolja, hanem azok a körülmények amiket már az egyik előttem szóló is írt. ( anyagi háttér, stb)

Az pedig, hogy több vizsgálat lesz terhesség alatt, egy blődség. Pont ugyanannyi mint másoknak. Nekem probléma mentes volt végig a terhességem, még túl is hordtam, tehát ezen sem múlik.

Az, hogy anyósék messze vannak, hmmm.

Anyukám rég meghalt, apukámmal eltávolodtunk egymástól, így az én ágamon nincs segítség.

Férjem szülei idősek, rájuk sem számíthatunk, de nekem nincs is szükségem, soha nem is volt szükségem segítségre.

A barátnőm 38 évesen szülte az elsőt, 40 évesen a másodikat. Szintén mindkettő terhessége probléma mentes volt. Nála sincs segítség, szülők anyai ágon vidéken laknak, a férjének nincsenek már szülei.

És boldogok vagyunk, barátnőmék is. Pontosabban ugyanolyan problémákkal küszködünk mint a 20 éves anyukák.:)

2012. jún. 16. 23:11
 8/19 anonim ***** válasza:

7.-nek igaza van!Baj 30 évesen is érheti a szülőket egyébként.Lényeg hogy a kis csemete szeretetben,biztos családban nőjön fel.Ha a természet megajándékoz még egy kisbabával,fogadjátok szeretettel,de ez csak az én személyes véleményem.

37hkm

2012. jún. 16. 23:28
 9/19 anonim ***** válasza:
49%
Szeretnétek,vállaljátok ! Anyum is annyi idősen szülte a hugom.Én 21vagyok,legkisebb tesóm 4éves.Felneveltél már egy gyereket,megoldod szerintem segítség nélkül is :) De ha az van a háttérben,hogy a másik gyerek már felnőtt és de jó lenne babázni,akkor nem vállalnám,mert hát nekem is az jutna eszembe,hogy úristen de öreg leszek mire a gyerek annyi lesz ,mint én.Én már 30felett se tervezek gyereket,nekem rosszul esne pl.,hogy megyek a szülőire amikor a gyerek 9.es és megkérdeznék hogy nagyi maga mit keres itt,miért nem a szülők jöttek.Jah anyunak problémamentes volt a terhessége,bár hugi előtt az első próbálkozás méhenkívülire sikeredett és nagyon megszenvedte a műtétet.Na mindegy én a helyedben lennék,nem szülnék a korom miatt,inkább várnám az unokákat lassan.De egyébként tényleg azt tudom mondani,hogy vállaljátok ha mindketten akarjátok.A baj egy 20évesnél és egy 40évesnél is bekövetkezhet.A magzatvíz vételről is úgy tudom,hogy te döntesz bevállalod-e.
2012. jún. 17. 06:01
 10/19 anonim ***** válasza:
Vállald csak, nekem Anya 43 volt, mikor a 3.húgom szülte, annyira boldogok voltunk Vele, 18évesen egy picur. Sőt, mikor egyszerre költöztünk el hárman nagyok, nekik maradt egy épp nagycsoportos, suliba készülő rosszaság. Nem érzem őket öregnek most sem, pedig már 16múlt, semmi gondot nem okoz, hozzáfiatalodnak.
2012. jún. 17. 09:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!