Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 41 éves leszek júliusban,...

41 éves leszek júliusban, mennyire lehet problémás a terhességem? Van egy 18 éves fiam, a férjem 46 éves, nagyon jó karban van, soha nem dohányoztunk, fiatalosak vagyunk. Viszont nincs semmi segítségem, anyósomék 300 km-re laknak tőlünk.

Figyelt kérdés
Nagyon nagy dilemma,merjem vállalni,ha összejön?Nagyon vágynék egy babára,egy kislányra,de félek is.Nekem már nem élnek a szüleim,nem tudok kihez fordulni.
2012. jún. 16. 22:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
93%

"helyedben lennék inkább várnám az unokákat"

Te Jóságos atya Úristen!!!!

Na ebből látszik mennyire különbözőek vagyunk!Szerencsére.én 26 vagyok,sok barátnőm van aki 40 körüli,minden nap 8 km-t futunk,egészségesen élünk,és ketten is most vállaltak gyereket.gyönyörű egészséges babák,problémamentes terhesség,nem kellett több vizsgálat se.Ja és nem akarnak meghalni 10 év múlva!!!!

szerintem neked kedves kérdező nem is a dilemmád hogy hány éves lennél,hanem hogy nincs segítséged.Hát ott van a férjed!És ne felejtsd el hogy van már fiad akit felneveltél.Én emiatt nem aggódnék!Nem ismerek olyan nőt aki megbánta vna hogy szült...

2012. jún. 17. 09:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Az a különbözőek vagyunk..Írtam is kedves,hogy én azért nem vállalnám amiért.De rengetegen vállalják,és nem is ítélem el őket.Nekem meg van az okom rá,én nem szeretnék annyi idősen már gyereket,mert rengeteg esetben az van a pakliban,hogy jaj elmegy a nagy gyerek,kell egy kicsi,hogy legyen ott valaki.Attól függetlenül is,hogy írtam én nem vállalnám,azt is írtam,hogy ők vállalják csak,mert szeretnék.A segítség a legkisebb gond,milliók oldják meg a párjukkal ketten,a kérdezőnek meg tud segíteni már a nagy gyerek is bőven,ha bármi van.Nem a segítségre kell gondolni kérdező,hanem ha szeretnétek,akkor igenis vállaljátok.És egészséges lesz a pici,ne aggódj !
2012. jún. 18. 06:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Kicsit depressziós lettem,szabad így bevállalni egy kisbabát?A sok idegeskedés a munka miatt,kivette az erőmet és talán azért szeretném ezt a gyereket,hogy kirángasson a depresszióból.

Most eléggé padlón vagyok,egyedül érzem magam nagyon,van jogom így is szülni vajon?

Bele fogok ebbe dilizni,nem voltam én ilyen határozatlan.

2012. jún. 19. 07:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Neked kell dönteni,de ha szeretnétek,szeretni fogjátok a picit úgyis.
2012. jún. 20. 06:57
 15/19 anonim ***** válasza:
53%

Én nem vállalnám be. Egyrészt a fiad és a pici közt hatalmas lenne a korkülönbség, másrészt mire a gyerek még csak 10 éves kisgyerek lesz, te már 51 éves, igen csak középkorú nő.

Nem is az, hogy probléma adódhat, de azért a generációs különbség már igen nagy lesz közted és a gyerek, az apa és a gyerek és a fiad és a gyerek közt is.

A fiad mit szól hozzá?

2012. jún. 21. 18:20
 16/19 A kérdező kommentje:

Érdekes egy helyzet ez.Ahogy elkezdett foglalkoztatni ez a gyerekvállalás,egyre több nőről tudok,aki negyven körül szült.Az egyik ismerősöm 45 éves,most szült júniusban.

Az anyósom 38 évesen szülte a férjem hugát,36 évesen az öccsét,és mondhatom,nem ciki,hogy ekkora a különbség köztük.

Sőt anyós meg van fiatalodva,energikus,csinos nő.Ha nem szült volna,már nem lenne ilyen,ezt ő maga is bevallja,az életkedve sem lenne ilyen,hiszen a fia még otthon lakik,ő meg sürög -forog a fia barátnőjének kisfia körül is,meg egyébként is.

A fiam nem szeretné,féltékeny,ez nyilván való,viszont az édesapja második házasságából van egy kislány,nyolc éves,őt nagyon szereti,pesztrálja,rá lehet bízni.

Bevallotta,amikor férjhez mentem,még csak egy éve,féltékeny volt,hogy őt már nem szeretem ,és sajnos az édesapja is a férjem ellen hangolja őt folyamatosan,pedig nincs rá oka,inkább benne van sok kivetnivaló dolog.

Nehéz a döntést meghoznom,de a vágy erős bennem,úgy döntöttem,hogy 3 hónapot adok magunknak,és majd a sors eldönti,legyen-e.

Muszáj döntenem,mert ez felőröl,sokszor csak sírok,mit tegyek.

2012. jún. 22. 09:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező terhes lettél szültél?m ilett azota?
2021. szept. 10. 15:05
 18/19 A kérdező kommentje:

Sajnos nem sikerült teherbe esnem. Hormonális problémáim voltak,vannak azóta is.

Nemrég betöltöttem az 50.évet,így most már tényleg az unokákat várom. :-)

Minden rendben,elfogadtam,hogy ennek így kellett lennie.

Bár a szívem belesajdul még most is,ha babázok valahol,a fél életemet odaadtam volna,ha lenne egy lányom is.

2021. szept. 13. 10:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel kérdező.Sajnálom pedig annyian tudnak teherbe esni 40éveskortol-45 évesk orig.orvosi segiséggel tudsz
2021. szept. 13. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!