Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van a fiús anyákba...

Miért van a fiús anyákba kódolva, hogy annyira rajonganak a saját fiaikért, hogy rivalizálni kezdenek a menyükkel?

Figyelt kérdés
Már az elején leszögezném, hogy nyilván rengeteg anyós egy tünemény! De sajnos nagyon sok olyan anyós van, aki ki nem állhatja a menyét, a fiát egyszerűen nem tudja elengedni, képtelen elviselni, hogy egy másik nő is fontos lett a fia életében. Ez miért van? A fiús anyák mitől lesznek sokszor ilyen betegesen féltékenyek a saját menyükre? És miért nincs ez fordítva is így akkor, tehát a lányos anyukák miért nem utálják a vejüket csak azért mert létezik?
2022. nov. 15. 15:33
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
11%
Mit általánosítasz? Konkrét bajod van, vagy csak jól esik szidni az anyósokat.
2022. nov. 15. 16:44
 12/44 anonim ***** válasza:
81%

Az én környezetemben normális anyák vannak, akik szívből örültek, hogy a fiuk megfelelő párra talált.

Beteg elme kell ahhoz, hogy valaki elűzzön minden nőt a fia mellől...

2022. nov. 15. 17:36
 13/44 anonim ***** válasza:
65%

Minden anyós ilyen valamilyen szinten, csak a vejek nem veszik fel a kesztyűt, mert valamiért (rengeteg feltételezhető okot lehetne mondani a szocializációjuk kapcsán) sokkal inkább leváltak a saját családjukról is, így nem látják értelmét annak, hogy beleálljanak akármilyen vitába a feleség családjával, amikor a saját szüleinek a magánéletébe se szólnának bele, ezzel ellentétben a szociálisabb nőknek inkább szükségük van arra, hogy részt vegyenek a hozzátartozóik életében minél több szinten, ez az ősemberig visszavezethető dolog.

A mi családunkban is az van, hogy nagyanyám generációja, azaz nagyanyám és a lánytestvérei passzív agresszívan kezelik a menyeket, de még a sógornőiket is, elvégre elvitték a háztól-tanyától a munkaképes férfit, esetleg úgy látják, hogy szerintük papucs lett a gyerekből. A vejről nem mernek ilyet mondani, mert az elvette a lányukat, csinált aranyos unokát, jár a házhoz kalákába dolgozni és mernének csak egyszer beszólni.

2022. nov. 15. 17:45
 14/44 anonim ***** válasza:
83%

#13 Pedig gyakori. Ismerek olyat, aki mellől mindenkit elmart az anyuka, ezek a normális lányok aztán gyorsan meg is házasodtak, a gyerek meg anyakomplexusosan választott egy idősebb nőt, akivel már sokkal nehezebb cicaharcba bonyolódni és most már el kell viselni, hogy ez lett a munkájuk gyümölcse.

Sőt, az én anyámnak sem jó senki, aztán valahogy mindig kifogom a lányokat, akik a saját családjukról nem váltak le, vannak annyira éretlenek, hogy képesek ellenségként kezelni az anyámat, így minden kapcsolat úgy ér véget, hogy a nőmből is elegem van, és anyámmal is mindig egy fokkal feszültebb és hidegebb a viszonyom, mint előtte volt. Vagy azért, mert beleálltam és megvédtem a párom, vagy azért, mert már tényleg úgy voltam vele, hogy nem érdekel, csak engem hagyjanak békén. (Csodálkozunk, hogy a legtöbb magyar férfi számára a két fő kikapcsolódás a kussban tévézés, meg a mindenkitől távol horgászás?)

2022. nov. 15. 17:48
 15/44 anonim ***** válasza:
81%

Figyelj, nekem van két szomszédasszonyom évek óta, mindkettejükkel jóban vagyok. Ismerem évek óta mindkettő szüleit, találkoztunk mindig a kerítésnél, sokat beszélgettünk, még közös bográcsozás is volt.

Na, most amúgy mindkét nő jófej méleg normális, viszont náluk is mindig a férj szülei a rosszak. A saját anyjukkal naponta beszélnek, oda mehet az unoka, stb., az anyósnak meg olyanokat felrónak, amiket látom, hogy a saját anyjuknak nem.

Anyuka szólal meg, hogy nem kéne esetleg egy pulcsi a gyerekre? Akkor jófej, kedves tanácsot ad, de nem szól bele. Anyós kérdezi ugyanezt? Akkor az van, hogy mindenbe beleszól, le kell állítani, ne magyarázzon már bele a gyereknevelésbe.

És az évek alatt számtalan ilyen példát láttam tőlük (is), pedig tök normális, fiatalosak a férjek szülei. De mégis mindig ők a rosszak, holott az egyik anyai nagymama aztán a maga a borzalom szerintem, de nah... :D

Én nem tudok ebben személyes véleményt alkotni, mert nekem rossz anyám volt, nem is tartjuk a kapcsolatot, anyósom meg egy tündér. Nagyon ritkán van kéretlen tanácsa, és mivel nem szól bele mindig mindenbe, nem is rovom fel neki, biztos én is akaratlanul beleszólok valamibe néha.

A lényeg, amit ki akartam ebből hozni, hogy én úgy látom, nem a fiúk szülei a rosszabbak, csak a nők őket állítják be rossznak a saját szüleikkel szemben.

A férfiak, ahogy írták, kevésbé játszmáznak meg foglalkoznak ilyenekkel.

2022. nov. 15. 17:59
 16/44 anonim ***** válasza:
13%
És miért van hogy sok meny riválist lát az anyósban, és ott marja ahol csak tudja, ha meg a csávó nem úgy ugrál ahogy ő fütyül jön a szexmegvonás?
2022. nov. 15. 18:00
 17/44 anonim ***** válasza:
15%

"nagyon sok olyan anyós van, aki ... Ez miért van?"

Azért, mert már 8 milliárdan vagyunk. Azért az elég sok. Abban aztán van mindenféléből jó sok, anyósból is, meg minden másból. :)

2022. nov. 15. 18:17
 18/44 anonim ***** válasza:
27%
Miért van a menyekbe bekódolva,hogy miután megkaparintották a pasit,szisztematikusan elkezdik leválasztani azt az eredeti családjáról? A nőcinek miniorgazmusokat okozva, ha a "párja" jól leüvölti, megalázza a saját anyját, mondván hogy csak a "felesége mellé áll".
2022. nov. 15. 18:25
 19/44 anonim ***** válasza:
87%
#18 Nincs belekódolva, egyszerűen lelki terrorral próbálja elérni azt, amit felnőtt férfi ember már rég megtett. Én össze sem jönnék olyannal, aki nincs leválva. És általában az olyan nők csinálják ezt, akiknek az anyjukkal való "barátság", neki megfelelés fontosabb, mint a férjük, ez a legrosszabb. Egy egészséges házasságban a párom az első, nem az anyám, nem az anyósom, de még csak nem is a gyerekem, mert utóbbi sínyli meg, ha nincs meg a harmonikus kötődés a szülei között.
2022. nov. 15. 18:56
 20/44 anonim ***** válasza:
3%
Ha anyós lennék, és lenne egy bunkó menyem, én is szétszivatnám. Ha normálisan közelítene felém, én is normális lennék.
2022. nov. 15. 19:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!