Hogyan vettetek saját ingatlant? Maradjunk anyóséknál vagy az én szüleimnél?
Úgy, hogy kimentünk a férjemmel külföldre dolgozni pár évig, vàllaltunk másodmelót is és spóroltunk keményen. Így lett 28-29 évesen saját ingatlanunk.
De amúgy 30 milliós lakáshoz minimum 6 millió az önerő, ám ennél kérhet többet is a bank.
Én nem szívesen lakták szülőkkel, mert bármilyen jó a kapcsolat, csak a konfliktus lesz abból, hogy mindenki másképp akar élni, de nyilván ezesetben nem tudtok mit tenni.
mennyit fizettek albira? Ha kevesebb mint a törlesztó, maradjatok albiban.
Nem költöznék szülőkhöz úgy h m@r volt önálló életünk.
Sajnos ilyen ingatlan árak mellett nagyon nehéz.
De érted, hogy az ingatlan minimum 20%-a kötelező önerőnek?
Egyébként ne haragudj, de ha 28 éves korotokra csak 3 millió forintot tudtatok összeszedni ketten, akkor annyira rosszul gazdálkodtok a pénzzel, hogy nektek gyereket sem szabad vállalni...
Hát gondold már el, az a pénz, ami elment eddig albérletre, elmegy majd hitelre, de ha ilyen keveset tudtatok eddig is félrerakni havonta, akkor mi a tökömből akartok gyereket nevelni, ha a te jövedelmed alapból lecsökken, a kiadás viszont nő????
Az akkor is kevés, ne haragudj, havonta 80 ezer forint olyan embereknek, akiknek nincs is saját ingatlanjuk, csak 30 millió hitelük.
Gondolkodj már, ha elmész szülmi, lehet, hogy az a 80 ezer egyből kiesik. Ja, és akkor a lakásra a hitel mellett fizetni kell az illetéket is, esetleg felújítani, berendezni. Meg a gyerek(ek)nek pelenka, gyümölcs, miegymás.
Meg esetleg félrerakni, hogy ha valamelyikőtökkel bármi történne, ne haljatok éhen. Mindezt havi 80 ezer forintból. Remélem, kocsit nem akartok lecserélni belőle :D
De most komolyan, én nem értem, hogy aki tudja, hogy nem kap egy forintot sem a szülőktől, az hogy engedheti meg magának, hogy 25 éves koráig "csak" tanuljon? 28 évesen jut eszetekbe, hogy lesz lakásotok? Nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!