Hogyan vettetek saját ingatlant? Maradjunk anyóséknál vagy az én szüleimnél?
Én gazdasági diplomával és 2 felsőfokú nyelvtudással, munkatapasztalattal kerestem munkát megyeszékhelyen 2 éve. 210 ezer ft nettó volt a legtöbb(!!!!!), amit ajánlottak egy multinál, pedig nem kezdő voltam.
210 ezer, és ehhez mindenhol két nyelvet kellett volna használni. Több multinál, vállalatnál voltam állásinterjún, ilyen 160-190 ezreket akartak fizetni. Hát, elfogadtam, azóta kapok 250-et, de ennél nincs itt most feljebb ;/
Ennyit a tanulásról.
71 ne viccelj már.
Valmit nagyon rosszul csinálsz állást keresés közben.
Sima felsőfokú végzettséggel Úgy hogy csak részben kapcsolódik a munkám a végzettségemhez kapok 300 nettót napi 8 órában és a kajaszunetet le se dolgozom.(szintén megyeszékhely)
Ha rendesen beszélsz másik két nyelvet két kézzel kapkodnak utánad.
69-es vagyok, műszaki területen vagyunk, inkább a villamosmérnökhöz van közel, a férjem 4 éve egy multinál csapatvezető, én a kicsikkel itthon, most nem dolgozom, de "játékból" szoktunk menni erre-arra interjúzni, akár külföldi állásokat is, csak hogy képben legyünk, máshol mit és mennyit ajánlanának, és az a helyzet, hogy ennyi az annyi, Magyarországon bruttó 1.2 M fölé nem nagyon tudunk menni. Nekem nőként, kisgyerekes anyaként még rosszabbak az esélyeim. Én is hallom, hogy vannak ennél többet keresők is, de őszintén nem értem, hogy hogyan. Nem érzem, hogy mi balekok volnánk.
És így, hogy alig kínálnának többet, valóban nem szeretne váltani, pláne mert ezen a helyen már rengeteg szabadságot kiharcolt magának a férjem, nincs már törzsideje, sok a homeoffice, tud mellette tanítani az egyetemen is (kemény 70 ezer forintért havonta!), no meg szép komótosan lépeget felfelé a ranglétrán. Nem tudom, mit kellene másképp csinálnunk, hogy milliókat keressünk, de nagyon ellenszenves, amikor valaki úgy beszél erről, hogy hát csak rátermettség kérdése, blablabla. Látom, hogy vannak egótól duzzadó, törtető, "én vagyok a király" típusú emberek, akik néha tényleg jobban helyezkednek, de nem lehet mindenkinek ilyen a temeramentuma. Egy olyan gazdasággal és társadalommal, amiben egy átlagos felsőfokú végzettségű pár nem tud családot alapítani 30 éves korra anyagi biztonságban, igenis baj van. Lehet mondani, hogy a saját élete mindenkinek egyéni felelőssége, de érdemes néha távolabbról is ránézni a dolgokra, hogy valóban értsük a világot körülöttünk.
A kérdezőnek vidéki ingatlant és babaváró hitelt javaslok, aminek 75%-a felhasználható önerőként egy lakáshitelhez.
Okosan kell kölcsönt felvenni nem agyatlanul. Ennyi a titka. A babaváró azoknak jó akik tuti higy a közeljövőben gyereket vállalnak. Kamatmentes hitelt nem fogtok találni minden bokorban.
A külföldre menésrol meg annyit hogy nem kell sokáig csinálni, nekem több ismerősöm van aki csak addig volt kinnt amíg össze nem szedte azt a pénzt amit akart. De sokaktol távol áll maga a gomdolatnis is, ezt is megértem.
Ha tőletek is akkor keressetek olcsóbb albérletet, 160 ezer nagyon sok. Nem tudom hol és hány szobában laktok de lentebb kell adni annak érdekében hogy gyűjtsetek.
Rövid időre, mondjuk 1 évre ha jóban vagytok belefer a szülőkhöz koltozes, az alberletpenzt úgy ahogy van félre tudjátok rakni és 2 millióval elobbre vagytok.
Hosszabb távon azért nem javaslom mert náluk sose lesz saját életetek. Nem vagytok már tinik, a szülők meg automatikusan irányítani akarnak ha nem is szandekosan, ebből sok súrlódás szokott lenni.
Na jó nem olvastam végig. Én nem hurroglak le, mert tudom milyen. Sokan kinevetnek, hogy 3 millátok van 28 évesen. Jelzem, nekünk most sincs annyi, pedig elmúltunk 30-40 évesek. Sajnos ez van. Nehéz ám úgy félretenni, hogy az albérletet kifizeted. Pedig rendes, bejelentett állásunk volt, de nem fizettek sokat. Ugrálni nem mertünk, pont az elbérlet miatt, mert szülőkhöz nem akartunk menni, így inkább kevesebből, de külön voltunk.
Aztán meghalt apósom, így vidékre költöztünk, hogy anyósomnak segítsünk. Nyilván új állás mindkettőnknek, jobban fizetett, nem volt albérlet, de ez már kertes ház volt, gépekkel, nagyon rezsi, fenntartási költség, és mivel anyósom szezonálisan dolgozott, volt, hogy egy évig mindent mi fizettünk. Elegem lett, kisírtam a faluban egy házat, vettünk fel hitelt önerőre, utána vettünk fel hitelt a házra. De jelezném, hogy a ház 8 milla volt, tehát a két hitel összesen nem volt 8 milla, ebből vettünk egy felújítandó, 124 nm-es házat 1600 nm-es telekkel. Most fél millát keresünk ketten egy borsodi kis faluban, ami jónak számít, de fizetjük a hiteleket, rendben tartjuk a kertet, elkezdtünk gazdálkodni, egyelőre csak kicsiben, ha beválik, bővítünk. Fel is újítunk, a fix kiadásunk 270.000 havonta, plusz a kaja, ami egyre többe kerül, plusz állatok + felújítás. Sajnos ez van, elrakni még nem tudunk, mert rengeteget elvisz a felújítás, plusz fával fűtünk, de így legalább sajátban vagyunk. Úgyhogy nem lehetetlen, csak lemondásokkal jár. Az biztos, hogy szülőkhöz nem mennék még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!