Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan vettetek saját ingatlan...

Hogyan vettetek saját ingatlant? Maradjunk anyóséknál vagy az én szüleimnél?

Figyelt kérdés
28 évesek vagyunk a férjemmel, albérletben élünk és összesen 3 millió forintot tudtunk összegyűjteni albérlet mellett. Budapesttől 50-60 km-re szeretnénk lakást venni, de olyan 30-35 millió forintba kerülnek. Így több mint 30 millió forint hitelt kellene felvennünk. 1-2 gyereket szeretnénk vállalni és az a dilemmánk, hogy költözzünk saját lakástba és törlesszük a hitelt 25 évig elég szép havi részletben vagy maradjunk anyósnál vagy az én szüleimnél és próbáljunk meg alkalmazkodni?

2022. jún. 9. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 anonim ***** válasza:
96%

#27 Nem lehet mindenki szakmunkás. Én pl dolgozom 19 éves korom óta, mellette elvégeztem két egyetemet, szóval igaz, hogy ezek nem teljes munkaidős állások voltak, de folyamatos munkaviszonyom van azóta. Aztán sehol semmi spórolt pénz, mert elment az életre (19 évesen ugyanis el is költöztem otthonról). Vagy komolyan ott tartunk, hogy már egy 18 évesnek arra kéne gyűjtenie a nyáron megkeresett nettó ezer forint/óra kis fizujából, hogy lakása legyen? Ugyan már. Teljesen nyilvánvaló, hogy hatalmas lakhatási válság van, és ennek a generációnak sokkal rosszabb a helyzete, mint az eddigieknek. Nekem is van kb másfél millióm, 26 évesen, pedig aki ismer tudja, hogy én aztán tényleg végig gályáztam az életem 19 éves korom óta. Csak hát korán kirepültem, és mindenképp egyetemet akartam végezni, amellett meg olyan munkalehetőségek vannak, amilyenek, amit megkerestem, el is ment kajára meg számlákra.

A külfölddel egyetértek, az egy reális opció. Akkor fogalmazok úgy, hogy Magyarországon kilátástalan a helyzet. (Bár külföldön sem könnyű, csak nyugaton más az albérlet-kultúra, ott teljesen megszokott, hogy az embereknek nincs saját ingatlana, sokan nem is akarnak, emiatt jobban szabályozott az egész).

2022. jún. 9. 16:38
 32/82 anonim ***** válasza:
97%

22-es, miért, nincs ebben semmi.

Nem ez A CÉLJA, hanem ily módon kíván élni.

Nem mellesleg megette a franc, ha A CÉLJA az mindössze, hogy legyen egy saját ingatlana, és azt nyögje 60 éves koráig.

Nyugat-Európában, USA-ban és még sorolhatnám, nagyon sokan élnek bérelt ingatlanban. Ez van, semmivel sem alacsonyabb életminőség.

2022. jún. 9. 16:40
 33/82 anonim ***** válasza:
91%

Nem, szülőkhöz nem költöznék.

Mi 36 és 42 évesek voltunk, mire lett saját ingatlan hitel nélkül és szülői segítség nélkül. Akkor vállaltunk gyereket is. Ez van.

2022. jún. 9. 16:53
 34/82 anonim ***** válasza:
81%

Vidék nem jön szóba? Azért mások az árak itt….

Egyébként ennyire eladósodni nem szabad.

A gyerek többe van, mont gondoljátok, illetve mi van, ha jön egy tartós munkanélküliség, vagy éppen csak elromlik a hűtő, a mosogep, fogbeültetésre kell menni, autót kell cserélni, akármi.

Amíg nincs gyerek, pár év külföld, majd utána vidéken egy olcsóbb lakás.

2022. jún. 9. 16:57
 35/82 anonim ***** válasza:
87%
Az albérlettel az a baj, hogy Magyarországon nincs rendes piaca ennek. Bármikor kirakhatnak, egy képet nem futhatsz fel a falra, a gyereknek meg monden, csak nem jó, ha időnkent költözni kell, mert pl a tulajdonos fia be akar költözni a betelt lakásba. Mi jártunk így.
2022. jún. 9. 17:03
 36/82 anonim ***** válasza:
24%

"27 Nem lehet mindenki szakmunkás"

Ki mondta, hogy szakmunkásnak kell lenni? Én is 18 éves korom óta dolgozok, és egyetemet végeztem el mellette levelezőn, nem szakmunkást. Hétközben meg néha hétvégén dolgoztam, szombaton iskolába jártam, minden levelezős csoporttársam ezt csinálta.

Egyébként igen, nekem is el kellett mennem érettségi után albérletbe, ezért maradt nekünk végül a külföld, de akinek normális szülei van, az tud otthon élve spórolni.

"Vagy komolyan ott tartunk, hogy már egy 18 évesnek arra kéne gyűjtenie a nyáron megkeresett nettó ezer forint/óra kis fizujából, hogy lakása legyen? Ugyan már"

Igen, itt tartunk. Vagy akkor jobb ez, hogy 28-30 évesen itt remegnek, mert nem tudnak se lakást venni, se gyereket vállalni, mert nincs rá pénz? Igen, aki nem kap egy forintot sem lakásra, annak luxus évekig csak tanulni, el kell menni teljes állásba dolfozni valahova, és otthon élve (nyilván, ha normális szülei vannak) félrerakni. Ha 2 ilyen ember jön össze, akkor 28 évesen nem itt tartanak, mint a kérdező meg a pasija.

Ha mi arra vártunk volna, hogy majd az ölünkbe hullik egy lakás, meg 25 éves korunkig nem dolgoztunk volna, akkor ma se lenne semmink, főleg nem családunk.

2022. jún. 9. 20:24
 37/82 anonim ***** válasza:
74%

"Nyugat-Európában, USA-ban és még sorolhatnám, nagyon sokan élnek bérelt ingatlanban"

Mikor unjátok már meg ezt a hülyeséget? Évekig laktunk külföldön, ott nem úgy aránylanak egymáshoz a fizetések és árak, mint itt, nem ugyanaz anyagilag ott bérelni, mint itt.

2022. jún. 9. 20:25
 38/82 anonim ***** válasza:
82%

Valamelyikőtök szüleinél elférnétek normálisan és most úgy gondoljátok, hogy hosszabb távon is értelmes maradna a kapcsolat köztetek? Munkahelyek bejárható távolságon belül lennének onnan?

A gyerekvállalást eszméletlenül gondoljátok meg, ha teljesen egészséges a gyerek és se fejlesztés, se szemüveg nem kell neki (legkisebbemnek fél évente 30e a szemüveg ha nem kell új keret...), akkor is vagyonok mennek el. Igazi pénznyelő, persze nagy öröm is, csak tudni kell, mit vállal az ember.

Hitelt jelenleg nem vennék fel, ha bármi más módon megoldható a dolog.

2022. jún. 9. 20:32
 39/82 anonim ***** válasza:
100%
36-os Ez nem csak a normális szülőkön múlik. Nekem és sok más embernek is normális szülei voltak / vannak, viszont olyan helyen éltek, ahol nem volt egyetem és ahonnan nem volt megoldott az ingázás. Ha nekem ott kellett volna ragadnom, ahol a szüleimmel éltem, akkor talán még érettségim sem lenne nemhogy egyetemre jártam volna. Aki nem nagyvárosban lakik, annak sajnos ez nagy költség. Erre is lehet azt mondani, hogy luxus, de ha nem költözök el akkor pedig életem sem lenne.
2022. jún. 9. 20:47
 40/82 anonim ***** válasza:
83%
Par évnyi külföldi melo, mas nem angoyn vna.
2022. jún. 9. 21:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!