Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan vettetek saját ingatlan...

Hogyan vettetek saját ingatlant? Maradjunk anyóséknál vagy az én szüleimnél?

Figyelt kérdés
28 évesek vagyunk a férjemmel, albérletben élünk és összesen 3 millió forintot tudtunk összegyűjteni albérlet mellett. Budapesttől 50-60 km-re szeretnénk lakást venni, de olyan 30-35 millió forintba kerülnek. Így több mint 30 millió forint hitelt kellene felvennünk. 1-2 gyereket szeretnénk vállalni és az a dilemmánk, hogy költözzünk saját lakástba és törlesszük a hitelt 25 évig elég szép havi részletben vagy maradjunk anyósnál vagy az én szüleimnél és próbáljunk meg alkalmazkodni?

2022. jún. 9. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 anonim ***** válasza:
63%

50. Ne haragudj, de nagyon nagy butaságot írsz, gondolom még fiatal vagy.

Igen, van masszőr, aki 200 e Ft-ot keres, meg van olyan is, aki 1 milliót.

Van olyan mérnök, ismerem is, aki 250 000 Ft-ért robotol, más meg 1,2 milliót keres. Ha te ezt nem tudod megérteni, az már a te problémád, sajnálom, hogy ez számodra elképzelhetetlen, nehéz lehet.

Én és a hozzám hasonló emberek még örülünk is, hogy Mo-n ilyenek az emberek, mert kevesebb a konkurencia.

2022. jún. 10. 13:19
 52/82 anonim ***** válasza:
91%

@46 Nekem nem talált be, mert baromi nagy szerencsém van. Gazdag szülők, gazdag férj, anyagi gondom az életben nem lesz. Ennek tudatában választottam olyan szakmát, amilyet szerettem volna. Ez a szociális szféra. És ez érdekelt annyira, hogy mesterre menjek belőle, ez érdekel annyira, hogy azóta is továbbképzésekre járok folyamatosan. Normális pénzt viszont nem fogok vele keresni, ezt tudtam, tudom. És szerintem ez igenis szomorú, hogy a legtöbb ember nem teheti meg, hogy az alapján választ, hogy mit szeretne, mi érdekli, hanem azt kell néznie, hogy melyik az a pár ágazat, ahol nem halsz éhen.

Persze, Budapesten nem lehetetlen elfogadható módon keresni, bár nyilván a 400-500 ezer európai viszonylatban lófing, szóval azért ez sem sok, igazából szánalmas, mert csak itthon számít nagy pénznek (és már csak azt sem lehet mondani, hogy annyival drágább lenne máshol az élet).

Szerintem igenis a kormány felelőssége, hogy mindenki legyen normálisan megfizetve.

Abban igazad van, hogy hát mire számít, aki pl tanárnak ment, tudta hogy éhen halni is kevés lesz a fizuja. Viszont ha erre csak legyintünk, hogy minek lett tanár a hülyéje és nem mondjuk masszőr, az ő baja, akkor ez így is marad. És akkor jönnek az olyan cikkek, hogy a magyar gyerekek a leghülyébbek a felméréseken, meg hogy a kislány akit bezártak egész napra a buszba, életveszélyes állapotban van, mert illegális módon, kísérő pedagógus nélkül utaztatta az önkormányzat a gyerekeket.

Lehet persze az egyéni felelősséget firtatni, de ez az ország már abban a helyzetben van, hogy sokkal mélyebb a probléma. És cseszheti az is aki előrelátó volt, és elfogadható módon keres, mert ugyanebben a posványban szopik ő is, és ő is megissza a levét annak, hogy a nagy többség nyomorog. Pl mikor emiatt életveszélybe kerül a gyereke.

Meg ha már úgyis olyat csinálsz, amit nem akarsz, csak a pénz számít, akkor kb tényleg lehet menni mosogatni külföldre. Akkor már tök mindegy, a pénz meg még mindig jobb ott.

2022. jún. 10. 13:24
 53/82 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó igazad van, xar az oktatás, a vezetés, ezen nincs mit szépíteni. És nem is azt mondom, hogy ez rendben van, el kell fogadni. Nem kell, tenni kéne ellene, csak ugye sokan még tapsikolnak is a meglévő rendszer mellett, mert még az se jut el az agyukig, hogy "az extraprofitadót" majd a végfelhasználó, TE fizeted meg.

Nekünk sok ügyfelünk van, rálátok az emberekre, hatalmas a sötétség az országban. Ezt évtizedek alatt normális oktatással meg lehetne változtatni. De ez nem érdeke a vezetőknek, egyedül meg ne mtudsz mit tenni, csak hogy képzed magad, többet keresel, hogy legyenek lehetőségeid.

2022. jún. 10. 13:29
 54/82 anonim ***** válasza:
0%
51-es Én tényleg sajnállak, amiért így gondolkozol.
2022. jún. 10. 13:32
 55/82 anonim ***** válasza:
89%
Köszönöm, de engem nem szükséges sajnálni, én boldog vagyok, minden ok. Azokat sajnáld, akiknek átmosták az agyát, akiket bántalmaz a szülő, akik lelkileg, mentálisan sérültek, stb.
2022. jún. 10. 13:38
 56/82 anonim ***** válasza:
7%
Őket is sajnálom, de téged is, ugyanis veled valami nem oké, ha komolyan gondolod amit leírsz.
2022. jún. 10. 13:40
 57/82 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan mire gondolsz? Sok mindent írtam.
2022. jún. 10. 13:40
 58/82 anonim ***** válasza:
81%
Én nem tartom normálisnak, hogy minden felelősséget az egyénre hárítasz, miközben tudvalévő, hogy sokkal több faktor játszik szerepet abban, hogy ki milyen lehetőségekhez fér hozzá és azokat milyen mértékben tudja kihasználni. Valamint azt érzem a válaszaidból, hogy nem látszó túl a saját élethelyzeteden.
2022. jún. 10. 13:45
 59/82 anonim ***** válasza:
6%

Értelek. Bocs, akkor nem fejtettem ki eléggé: Igen, az, hogy:

1. milyen géneket hozol,

2. hogyan nevelnek, kik a szüleid,

Ezek mind számítanak, persze.

De: itt két felnőtt emberről beszélünk, akik láthatóan egészségesen, fiatalok, munkaképesek, tudnának tanulni.

Vagy talán olvasni, írni nem tudó emberekről van szó? Esetleg tolószékben ülnek? Mert ha igen, akkor elnézést. Ha nem, akkor viszont nem tudom kit mi tart vissza attól, hogy elmenjen a könyvtárba, vagy a neten ingyen vagy minimál összegért képezze magát például.

2022. jún. 10. 13:47
 60/82 anonim ***** válasza:
82%
Ja igen, gondolhattam volna, hogy erre az lesz a válasz, hogy majd a netről ingyen úgy kiképzed magad mint a fene.... Persze.
2022. jún. 10. 13:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!