Hogyan vettetek saját ingatlant? Maradjunk anyóséknál vagy az én szüleimnél?
A masszőr csak egy példa volt. De tudod ha nincs pár százezer forintod 25-30 éves létedre, akkor sajnos nincs több mondandóm, valamit nagyon rosszul csinálsz, valszeg fogalmad sincs a pénzügyi tudatosságról.
A kérdezőnek is van 3 milliója, nyilván abból se lehet átképezni magad. Látom megint nulla befektetéssel akartok változtatni. Háát, sok sikert hozzá, biztos meglesz az eredménye.
Egyébként igen, neten minden fent van, de persze megint csak a kifogás jön.. :) NIncs értelme többet írnom, szép napot.
Buborék? anyám elhagyott 3 éves koromba, sose szeretett, már be is vallja. Apám szakmunkás, engem is mindig szakmunkásnak szánt, ezt hallgattam. Meg azt, hogy ne taunljak tovább, mikor szállok be a költségekbe, stb. lehúzó környezetben voltam, nagyon so krossz mintát láttam. Persze nem egy borsodi zsákfaluban, gyertyafénynél nőttem fel, de közel sem volt ideális.
Mindent magamnak köszönetek, nem az ölembe pottyant a vállalkozás, meg semmi. ha tudni akarod az egyetem alatt amíg mások buliztak és piáltak, én dolgozni mentem, takarítottam. Mondom: lehet siránkozni, engem nem hat meg.
Emlékszem az első főállású alkalmazotti munkahelyemre, amikor ráébredtem, hogy nekem ez kevés, több kell, mert különben sose lesz olyan életem amit akarok: eldöntöttem, hogy tanulok és képzem magam. Mindenki röhögött, persze persze.
Aztán felmondtam rá 3-4 évre, néztek nagyot. Ők még mindig ott vannak, siránkoznak, szar az élet, miért nincs több fizu, minden drága, stb. Nem tudom őket sajnálni.
Hát nálunk a képzettségre nem lehet panasz, mindketten mérnökök vagyunk a ferjemmel, ugyanazon a területen, neki még doktori fokozata is van, és így is csak 750 ezer a fizuja, az enyémről ne is beszéljünk. Ráadásul 29 évesen lett vége a phd képzésének, addig csak kb. 300-350 volt a bevétele, hisz csak ilyen-olyan, szakmánkba vágó részmunkái voltak.
Harmincasok vagyunk, gigantikus hitelekkel a házunkra. Ez van, nyögjük még 15 évig.
Ezek szerint lehet, hogy masszőrnek kellett volna mennünk, vagy egy netes programozói kurzust elvégeznünk? ;)
Utolsó, milyen mérnök van? Mert van kertészmérnök, agrármérnök, meg villamosmérnök is. Szerintem keveset kerestek ketten.
Én ezt látom, sok műszaki mérnök ismerősöm van, am én is mérnökként végeztem: nem számít, hogy bsc, msc vagy phd, sokkal fontosabb, hogy mennyire tudsz problémákat megoldani, jól kommunikálni, kiismerni a főnököd, az elvárásokat, mennyire vagy határozott, jó a kiállásod, tudsz helyezkedni.
Nem magától fog a cég többet fizetni. Ha jó helyen vagy, megbecsülnek, lehet alkudozni. Én kezdőként többet kerestem bsc-vel 8 éve (mert mertem kérni), mint haverom msc-vel most. Hihetetlen, de igen. Konfliktuskerülő, a biztosra megy, nem mer előre menni, kérni, váltani. Ha fiatal vagy válts 1-2 évente, sokkal többet fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!